Jump to content

Kimota

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kimota objavio

  1. Sto znaci da jedino u tom slučaju mozemo novac potrazivati od bake,koliko sam dobro shvatila? A s obzirom da baka ima 1000 kuna mirovine mozemo jednostavno zaboraviti na nas ulozen novac.
  2. Suprug je sa svojom bakom prije 3 godine sklopio ugovor o doživotnom uzdrzavanju. U te 3 godine sredili smo kucu i baki napravili njezin "kutak" jer je sve bilo u rusevnom stanju kako to obično biva na selu i kod starih ljudi. Mi smo se odselili zbog posla u drugi grad,a baka je ostala sa svekrvom koja brine o njoj. Nista joj ne fali,barem tako ona kaze. Sada se polako javlja problem jer su se brat i sestra poceli interesirati oko spomenute kuce s obzirom da smo suprug i ja zajedno digli 50 000 eura i sredili kucu. Zanima me dali je moguce da baka raskine taj ugovor i sa nekim od njih napravi novi ugovor? Ako dodje do toga dali je moguce sudskim putem traziti povrat novca ulozen u tu kucu? Isto tako me zanima dali je moguce sada u ovom trenutku ako baka pristane na to da se napravi sa bakom neki ugovor u slucaju da ona raskine ugovor i napravi ga sa nekim drugim da je taj koji ce to naslijediti nama duzan isplatiti ulozen novac.
  3. Imam prekid radnog odnosa od 5 dana. Dogodila se zabuna i umjesto da su mi produžili ugovor oni su me uredno odjavili da bi nakon 5 dana shvatili pogrešku i opet me prijavili. U radnom odnosu sam 19 mj. pa me zanima dali ću imati pravo na naknadu sa burze zbog tog prekida od 5 dana.
  4. Radim na ugovor od godinu dana. Nakon isteka uredno ga opet produze na godinu dana. Stvar je ovakva : Trebala bi mjenjati kolegu koji ide na godisnji 2tjedna. Znaci radila bi svoju smjenu od 8 do 16 i dio njegove od 16 do 21 i tako 2 tjedna, odnosno 10 radnih dana. Zanima me dali je moguce da mi raskinu ugovor ako odbijem raditi prekovremeno? Moram naglasiti da sam jednom u istom slucaju tako radila prekovremeno samo sto se radilo o 3 tjedna i prekovremeni su mi bili placeni na ruke, i isto tako nisam nista dobila napismeno dali zelim raditi toliko dugo prekovremeno niti mi se sta na platnoj listi pokazuje kao prekovremeno, a druga stvar u firmi nas radi oko 30 i ono sto je meni sasvim nejasno da samo mene sef pita za te prekovremene(mjesecna satnica mi uredno stima, redovito dolazim i odlazim sa posla, nikad trazila slobodan dan niti uzimala bolovanje, a isto tako sef se nikad nikad nije zalio na mene zbog posla) Neznam dali se mogu izvuci na to da ako nitko drugi ne radi prekovremene zasto bi onda i ja? Prije par godina dok ja jos nisam dosla raditi u tu firmi jednoj su djelatnici dali otkaz zato sto je odbila raditi prekovremeno i u raskidu ugovora su napisali da je odbijala posao. Stvarno se pitam dali je to moguce?
  5. Jedno drugo pitanje...posto kuca koju je meni mama darovala nema građevinsku dali ce oni ako dobiju nužni dio sudjelovati samnom u plaćanju građevinske? Jer na spomen toga njihov odgovor je bio da oni ne žele plaćati ni građevinsku,ni režije ni mamine dugove. Posto kuca nije uvedena u ostavinsku dali ce se onda to "tjerati" preko suda ili ce se bez obzira na to sada odmah riješiti na ostavinskom?
  6. Ne,mama im nije darovala nikakve nekretnine niti novce. Sve su samostalno stekli. U ostavinsku ulazi samo jedno grobno mjesto i mirovina. Prije smrti mama je rekla da bratu i sestri prepustim bakinu kuću i zemlju koja nije ovdje u hr. Tako da sam ja njima rekla da ja njima to prepustam,no oni uz to žele i nužni dio. Sto se tiče bakine kuće,ona nije upisana u ostavinsku jer se ostavinska ne može provesti u hr.
  7. Mama mi je par mj.prije svoje smrti darovala kuću darovnim ugovorom,napominjem da moj brat i moja sestra nisu imali pojma o tome jer nisu sa njom ni živjeli ni imali neki roditeljski kontakt. Sada kada se poteze pitanje ostavinske oni hoće svoj nužni dio. Zanima me dali je ikako to moguće?Napominjem da uz ugovor o darovanju ja i mama nismo imali nikakav drugi ugovor (kao ugovor o izdržavanju i sl) te u ugovoru u darovanju je navedeno da sam ja odmah vlasnik ,a ne nakon smrti te sam isto tako ja upisana kao vlasnik u zem.knjige. Sestra ima svoju kuću sa svojim mužem,isto tako i moj brat sa svojom ženom te koliko sam shvatila čitajući neke postove oni nemaju pravo na nužni dio jer već imaju neku nekretninu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija