Jump to content

zozok555

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Rok od 6 mj sam napisao otprilike. Jel se moze podnjeti tuzba(ovrha) za jednu ne placenu alimentaciju i da se napravi prisilna naplata u iznosu 3500 hrk koja bi bila poslana od strane suda poslodavcu i da navedena ima pravo prvenstva naplate pored kredita.
  2. Po svemu kako ste naveli alimentaciju placam i dalje od zasticenog dijela place a da bi to izbjegao trebam prestat placat alimentaciju kako bi nastao dug za cca 6 mjeseci i da bi majka imala osnove za ovrhu.
  3. Znaci trebao bi prestat placat alimentaciju koja je sporazumno dogovorena na sudu po Vasem odgovoru. To jednostavno ne zelim uskracivati prvenstveno djeci. Jel moze majka podnjeti tuzbu za provodjenje ovrhe obzirom da nema duga( da obavijesti odvjetnika da se aktivira ovrha jer ne prima alimentaciju) a ustvari redovno se placa s moje strane?
  4. Duga po alimentaciji nema. Na placi je ovrha za kredit od banke a alimentaciju placam od zasticenog djela place.
  5. Zamolio bih Vas za odogovor a vezano za slijedece. Zaposlen sam i mjesecna netto primanja iznose cca 10000-13000 hrk. Kako mi se na placi provodi ovrha za kredit sve iznad cca 4400 hrk sto mi se isplacuje na zasticeni racun "ide" na ovrhu. Uz tu ovrhu placam redovnu alimentaciju u iznosu od 3500 hrk za dvoje djece sto znaci da meni za zivot ostaje 900 hrk mjesecno jer alimentaciju placam od place koja je izuzeta od ovrhe. Postoji li nacin da mi se alimentacija u iznosu od 3500 hrk prvo naplati od iznosa koji nije zasticen a ostatak uplati na kredit a ne kako sam naveo prvo. Molima Vas za savjet. Hvala
  6. Postoji li mogucnost da vam proslijedim rjesenje. Hvala
  7. Imam otvoren zasticeni racun, nalog u Fini (uzdrzavanje djeteta). Sa place mi je izuzet ovrhe isplacivano cca 1600 hrk na zasticeni ostali dio netto place sve je islo na redovni blokirani i podmirivao se dug po sudskom rjesenju. Dug prema rjesenju je u cijelosti podmiren, Fina mi ustupila ocevidnik gdje je vidljivo da je sve naplaceno sto je potvrdila i djelatnica Fine ali svaki mjesec naplacivat ce se prisilna naplata dodjeljenog iznosa alimentacije. Poslodavac mi i dalje sprovodi isplatu place kao da sam duzan po ovrsi alimentacije , isplacuje mi na zasticeni racun dio izuzet ovrhe za uzdrzavanje djeteta a dug je u cijelosti podmiren. Kako se otplacivala ovrha za uzdrzavanje djeteta , ovrha za ostale trazbine je bila u redoslijedu cekanja do proslog mjeseca kad se pocela i ona naplacivat jer je alimentacija podmirena. Obzirom da sam podmirio cjelokupan dug sa zakonskim kamatama za ovrhu alimentacije da li poslodavac i dalje mora isplacivat placu ( cca 1600 hrk na zasticeni) ili mora isplacivat iznos izuzet ovrhe za ostale trazbine + iznos redovne alimentacije.
  8. Interesira me , jel moguca isplata bozicnice na zasticeni racun 35 ? Jel se nesto mjenjalo po pitanju tih isplata izuzetih od ovrhe u 2018 god. Hvala.
  9. Poštovani, Imam otvoren zasticeni racun , poslodavac mi na njega svaki mjesec uredno isplacuje placu izuzet od ovrhe. Dug u fini mi je alimentacija, koja ima prednost naplate nad kreditom koji takoder stoji u blokadi. Neki dan je poslodavcu stigla obavijest iz EOS MATRIXA o visini duga cca 1700 hrk i da je poslodavac duzan provest ovrhu na plaći u tom iznosu. Zanima me da li poslodovac mora postupit po tom dopisu pa isplatit njima a na zasticeni nista ili i dalje nastavljat plačati kao do sada na blokirani( alimentacija) i zasticeni racun placu. Molim savjet i pomoc.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija