Jump to content

OFFICE 363

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ha ha ! Razumijem. Sve što bi se događalo u njemačkoj znam. Meni ie samo važno da RH pravosuđe dozvoli a ovdje dalje sve ok.
  2. Ne nije. Za EUN još nema osnove jer sam zatražio odgodu izvršenja i odobreno mi je. Međutim, mislim da moram podnijeti zahtjev u HR, samo neznam dali kod suca izvršenja ili u Ministarstvo pravosuđa.
  3. Ne nije. Međutim, mislim da moram podnijeti zahtjev u HR, samo neznam dali kod suca izvršenja ili u Ministarstvo pravosuđa.
  4. Hvala na trudu. Ja sam čitao Zakon o pravosudnoj suradnji zemalja EU, nisam pravnik, ali pokušao sam si dokučiti iz toga dali je ova mogućnost regulirana, međutim, nisam došao jasno do te spoznaje.
  5. Pravomoćno sam osuđen na kaznu zatvora u RH, kaznu zatvora nisam izvršio. Obzirom da već tri godine imam boravište i radim u SR Njemačkoj te tu ostvarujem sva prava, DALI MOGU PODNIJETI ZAHTJEV DA KAZNU ZATVORA IZVRŠIM U NJEMAČKOJ A NE U HRVATSKOJ. Ako imam pravo kome podnosim taj zahtjev i koji su osnovni razlozi za to, podnosim li zahtjev sucu izvršenja u RH ili nekom drugom. Dali je to regulirano nekakvim europskim zakonom (ako da, molim Vas upitite me na taj zakon). Hvala !
  6. Poštovani, U jednom kaznenom predmetu (gospodarski) osuđen sam nepravomoćno. Nakon žalbe VSRH jedan dio presude mi je potvrđen a drugi vraćen na ponovljeno suđenje. Nakon samo jedne rasprave nagodio sam se sa državnim odvjetništvom što je sud prihvatio te je i taj drugi dio postao pravomoćan. Pitanje: - dali zahtjev za objedinjavanje mogu pisati sam; - na koji zakon se trebam pozvati pri zahtjevu za objedinjavanje. Zahvaljujem
  7. Poštovani, ako sam pravomoćno osuđen u RH na zatvorsku kaznu, državljanin RH ali prebivalište mi je u SR Njemačkoj gdje i radim. Dali mogu kaznu zatvora izvršiti u SR Njemačkoj ili moram ići u RH. Ako postoji ta zakonska mogućnost, molim Vas dajte mi upute gdje mogu i na koji način ostvariti to pravo. Hvala !
  8. Molim Vas ako mi možete odgovoriti na slijedeće pitanje: ako osoba pravomoćno osuđena u RH ima prebivalište i radi u drugoj državi EU, a državljenin je RH, dali može tražiti izvršenje kazne zatvora u državi prebivališta (konkretno njemačkoj). Hvala Vam na odgovoru !

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija