Jump to content

crni jasen

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je crni jasen objavio

  1. Poštovani, Predstavnik suvlasnika ne želi nam predati potpisnu listu kojom su ga suvlasnici navodno izabrali. Smijenili smo ga zajedno s Upraviteljem koji priznaje da niti on nema tu potpisnu listu. Postoji li zakonska osnova po kojoj možemo od bivšeg Upravitelja zatražiti povrat sredstava za: 1. naknade koje je godinama isplaćivao osobi koja se samoprozvala Predstavnikom, a koja ujedno nije niti suvlasnik? 2. radove (izvanredne) čiji iznos višestruko premašuje iznos koji je Predstavnik ovlašten odobriti po Međuvlasničkom ugovoru, a nije nikada zatražena suglasnost suvlasnika za radove, niti odobren neki Godišnji plan? 3. posao koji je plaćen, a nije obavljen. U Ugovoru o upravljanju stoji da Upravitelj garantira za radove izvođača, ali kako ćemo dokazati da su Izvođača oni angažirali, kada ne možemo već godinu dana doći do dokumentacije (naloga, ponuda, računa, izvještaja...). 4. Da li mislite da su ovi prekršaji dovoljno ozbiljni za sudsku tužbu protiv Upravitelja? Unaprijed hvala na Vašem odgovoru!
  2. Poštovani, 1. Da li je moguće da se uz postojećeg predstavnika suvlasnika (koji ima potpisanu odluku većine suvlasnika) izabere još tri predstavnika koji bi svi zajedno i istovremeno radili sa postojećim predstavnikom. Da li se oni isto mogu nazivati "predstavnici" ili članovi vijeća suvlasnika. Zgrada je jedna cjelina sa jednim računom. Tko u tom slučaju potpisuje naloge. 2. Biste li mi mogli reći kojim zakonom je to regulirano, ne mogu nigdje naći.
  3. Poštovani, zanima me kojim zakonom je regulirano da nije moguć raskid Ugovora o upravljanju sa upraviteljem ukoliko postoje nepodmirene obveze između ugovornih strana, te da nakon isplate svih obveza ugovor nije moguće raskinuti slijedećih godinu dana. Da li je to po zakonu? Srdačan pozdrav!
  4. Poštovani zahvaljujem na Vašem odgovoru! Zanima me još slijedeće: 1. pitanje: Kao što sam već napomenula, prikupili smo potpise 54 % suvlasnika (prema vlasničkim udjelima) da su suglasni da se sklopi ugovor sa novim upraviteljem (koji je točno naveden imenom i OIB-om), te da se predstavnici opunomoćuju za potpis ugovora sa navedenim upraviteljem. To je jedina lista za koju smo skupljali potpise. Da li je dovoljno za raskid ugovora sa starim upraviteljem poslati listu sa odabirom novog upravitelja, ili je potrebno ponovno prikupljati potpise za odluku o raskidu ugovora dosadašnjim upraviteljem kako ne bi radio probleme i odugovlačio? 2. pitanje: da li se balkon, vanjska stolarija i grilje smatraju zajedničkim konstruktivnim i vanjskim dijelovima zgrade? Da li ti djelovi moraju biti izričito navedeni u međuvlasničkom ugovoru ili postoji neki propis koji to regulira? Unaprijed zahvaljujem!
  5. Poštovanje, naša situacija je slijedeća: prikupili smo potpise 54 % suvlasnika (prema vlasničkim udjelima) da su suglasni da se sklopi ugovor sa novim upraviteljem (koji je točno naveden imenom i OIB-om), te da se predstavnici opunomoćuju za potpis ugovora sa navedenim upraviteljem.....međutim sada dvoje stanara navode da skupljanje potpisa nije valjano jer oni nisu sudjelovali u skupljanju ponuda i odabiru novog upravitelja, te da odluku treba donijeti na sastanku stanara (na kojem nikada ne prisustvuje više od 20 % stanara i na kojem se nikada niti teoretski ne bi mogao izabrati jedan od 4 kandidata) 1. pitanje: Da li postoji neka procedura kod samog odabira novog upravitelja, tipa da treba sakupiti minimalno 3-4 ponude....i da li bilo koji suvlasnik može prikupiti ponude i pokrenuti smjenu upravitelja (imamo itekako valjane razloge). 2. pitanje: Sadašnji upravitelj je duže od 5 godina! Je li istina da u tom slučaju nema otkaznog roka, odnosno koliki je. Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija