Jump to content

all_or_nothing

Korisnik
 • Broj objava

  84
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  2

all_or_nothing je zadnji put osvojio dan kolovoz 15 2020

all_or_nothing objavljuje sadržaj koji drugi korisnici cijene!

O all_or_nothing

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. imao si puno sreće sa dodjelom. ja sam dobio neki hotel na jadranu 60 dionica, nominalno 15 000, ali nisu na burzi već 5-6 godina, nisu zainteresirani za otkup svojih dionica. vrijednost 0 kuna. iločke podrume par dionica, neki bezvrijedni projektni ured i još jedan hotelčić. nisu uopće na burzi. 0 kuna. plava laguna jedina unovčiva jer je na burzi, cijena joj sa 600 nominalne skočila na oko 1500 kuna stvarne vrijednosti, tako da je ona jackpot.
 2. ni one koje se dijele danas nemaju nikakvu vrijednost, većina onih koje dobiješ ni nije izlistana na burzi i ne možeš ih prodati. neke tvrtke više niti ne postoje. dionice su još jedan način izvlačenja novaca. biti mali dioničar znači nemati nikakvu pravnu sigurnost.
 3. naravno, bitna je uvijek posljednja dokumentacija i nalazi, ako se traži obnova postupka i novo vještačenje temeljem pogoršanja bolesti. ja nemam nikakav omjer rat-mir, jer sam do sada bio u civilnoj prof. mirovini bez statusa hrvi. tek sa dodjelom trajnog statusa imam pravo ponovo podnijeti zahtjev za vještačenjem uzročno-posljedične veze između rata i bolesti a tada se valjda vještači kompletna dokumentacija.
 4. meni je najznačajnije pravo koje imam dopuštenje za obavljanje sportskog ribolova na svim tekućim vodama u rh, ali za to moraš biti hrvi.
 5. tete sa šaltera u mupu traže borbeni sektor. zemljo otvori se.
 6. čitajući komentare na e-savjetovanju i po medijima stječe se dojam da se na ovaj vlak svi pokušavaju ukrcati. čini mi se da je javnost zaista u pravu, na kraju će svi dobiti prava i svi biti branitelji. sve ovo podsjeća na boračke penzije prije nekoliko desetljeća. dva svjedoka, štela na općini i šišaj rođo. e jesu nas izigrali. čestitke.
 7. 2017. mislim, ne da mi se kopati po papirima. nemam braniteljsku nego civilnu invalidsku zbog prof. nesposobnosti za rad. bio je još 2010. protekao onaj period od 3 godine u kojem su me pozvali na kontrolu mirovine I dodijelili status TRAJNO bez potrebe za daljnjom provjerom. dakle, nekih 6-7 godina nakon dodjele statusa trajno pozvan sam ponovo na vještačenje. možda sam mašio neku godinu ali je nebitno. bolje se sjećam razgovora sa vještakinjom: -zašto ste došli? -vi ste mene zvali. -znači nije po vašem zahtjevu? po čijem je onda? vještakinja odlazi voditeljici,
 8. već sam gnjavio ovdje za ovu nelogičnost. dao bih se kladiti da je članak zakona koji spominje kontinuitet napisao izdanak prošlog društva kome je jedan dan prekida kontinuiteta radnog staža bio svjetska propast. ja ne mogu papirnato dokazati da sam iz narodne zaštite prešao u hv. ne mogu iz razloga što su 4 dana vijećali što će sa mnom jer nisam htio otići kući iz postrojbe dok me ne prime. imao sam 18 i pobjegao iz jna. konačno su se dogovorili da me prime na "dosluženje vojnog roka" i tako mi ta 4 dana koja sam proveo na čuvanju objekta gdje smo bili smješteni pojela birokracija.
 9. Za vaš jdoo taj trošak je trošak temeljem sklopljenog ugovora o zakupu, neovisno o tome isplaćivali vi sebi navedeno na žiro račun ili ne. Znači obveza prema vama s jedne strane i trošak s druge strane bi se trebali knjižiti u poslovne knjige isplatili vi sebi novac ili ne. Ukoliko si ne isplatite, obveza koju vaša firma ima prema vama ostane na kraju godine ( pa će se ili s vremenom isplatiti ili otpisati ) no u slučaju da ostane na kraju godine kao obveza imat ćete lošije pokazatelje u slučaju potrebe za kreditom. Ali, ako mislite da ovaj ugovor najradije ne bi uopće ni knjižili kao obvezu t
 10. Postoji Zakon i zove se Zakon o porezu na dodanu vrijednost - čl. 17. Ako tuzemni poduzetnik obavi uslugu drugom poduzetniku sa sjedištem u drugoj članici EU na računu se ne obračunava PDV već se obveza prenosi na primatelja usluge. Potrebno je da i primatelj i izvšitelj usluge imaju valjani PDV ID broj. Takva vrsta usluge posebno se iskazuje u PDV obrascu. Naravno da za ovo pravilo postoje i izuzeci kao što je npr. slučaj kod usluge koje su vezane uz nekretnine, usluge u kulturi i sl. Primatelj u tom slučaju obračunava PDV i ukoliko ima ima sve uvjete isti si u istom poreznom razdoblju može
 11. ma nisam napisao da ću se ja ubiti. jer, kad sam prošao sve nevedeno a nisam se ubio od nemoći, od žalbe na koju je odgovorilo isto tijelo koje je i donijelo odluku, tužbe upravnom sudu koji se slaže s mišljenjem vještaka hzzo-a koji napiše da, doslovce: "nisam bio dovoljno dugo u ratu i da nisam preživio dovoljno traumatskih iskustava da mi ptsp povežu s ratom, te da je protek vremena od demobilizacije do pojave bolesti čak 16 godina što je predugo." a ja u ratu sa 18 godina od 8/1991 do mirne reintegracije 12/1999 sjp, sve akcije, 1666 dana borbenog sektora, 186 dana samo na v
 12. ne samo to, jednom ti bolesti u komorbiditetu s ptsp-om budu otežavajuća okolnost na procjeni komisije, pa ti tako odbiju iste kao uzročno-posljedičnu vezu s ratom i odrede invalidnost kao civilnu. u drugom slučaju, kada predaš dokumentaciju očišćenu od takvih bolesti (navedena psorijaza, visok tlak, gastritis, čirevi, anksioznost, depresija...), odbiju te jer sam ptsp im i nije neka invalidnost kad nemaš razvijenu psihosomatiku. a jedino što cijene kao dokaz da imaš ptsp je ako se ubiješ.
 13. ček malo, zar netko gleda moje papire i smišlja gdje me sve može zakinuti? kako zakon o mirovinskom osiguranju zna da sam status dragovoljca dobio po novom zakonu?
 14. je, veća ti je. moja je 2049 a za minimalnu braniteljsku trebao bih imati manje od 2046.
 15. opusti se, nisam dobio ni ja. zato jer mi je civilna profesionalna mirovina veća za 3,5 kune od minimalne braniteljske, nemam pravo ni na kakve dodatke, čak niti tih 50 lipa na borbeni sektor. nemam ni status dragovoljca, iako sam pobjegao iz jna još u kolovozu 1991. i odmah se uključio u obranu nemam priznatu narodnu zaštitu u kojoj sam 2 puta ranjen, ni u borbeni ni u neborbeni sektor ostao u specijalnoj policiji do kraja 1999. i za to nemam ni jednu jedinu kunu uplate u mirovinski fond, na komisiji za mirovinu mi vještak za ptsp navede da nisam bio dovoljno dugo u
×
×
 • Napravi novi...