Jump to content

all_or_nothing

Korisnik
  • Broj objava

    170
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    5

Sve što je all_or_nothing objavio

  1. Poštovani, kako dementnu osobu nagovoriti/natjerati na liječenje? Svaki razgovor o tome odbija, psihijatar kojem smo kontaktirali ne može službeno ništa dok ne bude prijetnja za sebe ili druge, policija isto, obiteljska liječnica ne vidi problem jer kad s njom komunicira tijek misli bude relativno uredan za staračke godine a njoj je i najvažnije da ju ne gnjaviš. Kome se obratiti?
  2. To je izmišljeni broj koji određuje koliki postotak uzroka invalidnosti je u svezi sa sudjelovanjem u Domovinskom ratu. Tako, recimo, možeš imati samo PTSP kao oboljenje, ali mu uzrok u glavnini nije rat nego, bubam, što te napao bijesni narkoman u ambulanti.
  3. Ista priča objavljena je i na redditu, prije nekoliko mjeseci.
  4. Hvala, gotovo je nemoguće izračunati bez njihovih internih formula i tumačenja.
  5. Imam pravomoćnu sudsku presudu da mi je država dužna lovu. Presuda je iz rujna prošle godine i postala je ovršna prije 4 mjeseca. Još nisu isplatili ni centa. Sa zadovoljstvom bi ih ovršio ali ne znam točan iznos jer se radi o pravu iz mirovinskog osiguranja i kompliciran je izračun. Mogu li ih ovršiti bez točnog iznosa?
  6. Znači li to da prof. Inv. mirovina ostaje prevođenjem u starosnu 20% niža?
  7. Poštovani profesore, umirovljen 2009. prvo braniteljska zatim, nakon žalbe, pa tužbe civilna prof. od 2014. 2021. dobio HRVI, Ponovo žalba, pa tužba i sad čekam novo rješenje.
  8. Zar i ovo ide kako kome? Meni su 4-5 puta ponovo radili izračun i svaki put je bio novi nadnevak i smanjen pridodani staž.
  9. Do 50m prije križanja nema ograničenja, jučer sam išao i provjerio. Na 50m prije križanja je tabla 70 i na 20m poslije još jedna od 70. Uslikali su me točno u visini tog drugog znaka. Ne planiram se gnjaviti sa hrvatskim pravosuđem za 30€. Jednom su mi rekli da se moraju prikloniti mišljenju ovlaštene službene osobe kad im preostaje jedino vjerovati na riječ. Nisu znali što bi rekli kad sam im odgovorio da sam i ja ovlsštena službena osoba.
  10. Nadam se da hoće, jer našli smo preko gmaps timelinea gdje je (moguće) uslikano. Čini se da nisu ispoštovali Članak 19. Prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila neće se utvrđivati u zoni od 100 metara od postavljenog prometnog znaka za obilježavanja naseljenih mjesta ili od prometnog znaka izričitih naredbi »ograničenja brzine«. Slike i ostalo imaš na onom forumu. Link Vidjet ćemo kako će prekršajni biti napisan.
  11. D2 je duga više od 200km. Nije u pitanju to što imam snimku nego to što nije naznačeno gdje se prekršaj dogodio. Ako tebi to nije problem meni je.
  12. Van naselja mi sa LASERCAM 4 izmjereno 91 minus tolerancija 81 a kažu u dopisu ograničenje 70. Može biti, no, kako mogu znati točnu lokaciju gdje sam snimljen? Vidim da taj uređaj može pokazati gps lokaciju a piše jedino na cesti D2.
  13. Sad je tako. Dobiju jedino oni koji u mirovinu idu iz službe, postoji pravilnik do kojeg ne možeš doći. Podnio sam zahtjev prije godinu-dvije i dobio takav odgovor. Ako netko zna drugačije neka nam kaže, i ja bih volio dobiti to.
  14. Samo hrvi policajci umirovljeni iz službe dobijaju tih 2 čina gore. Kao pričuvni policajac imaš pravo na izračun po činu desetnika.
  15. Naslijedio sam nekretninu čiji dio zemljišta nikad nije upisan u knjige, izbjegavao se platiti porez. Taj dio kupljen je prije 40 godina, susjed je još živ i ne spori ništa. Kako najlakše, najbrže i najjeftinije spojiti česticu sa cjelinom? Tužbom za dosjelost?
  16. Ovo se i meni desilo od - jučer. Više ne mogu skinuti pristiglo na e-komunikaciju sa istim odgovorom. Zapravo, jedan dokument mogu pa dva ne. Čudno.
  17. Rane devedesete drote, ljestvica je bila jako visoko postavljena.
  18. Ok, saznao sam, datum otprave kroz e-komunikaciju ide tuženom tijelu i oni imaju 15 dana da otvore mail, kad ga otvore imaju 15 dana da dostave žalbu na presudu.
  19. Radi se o Upravnom sudu. Čitanje presude je bilo prije mjesec dana i nije oglašena na oglasnoj ploči suda, na e-građani stoji da je presuda otpravljena isti dan, nigdje nema info da su ju zaprimili pa ne znam kad im ističe rok za žalbu. Iskustva?
  20. Mala zanimljivost, kolega je bio pričuvni policajac u sjp u ratnim godinama. Kad se htio aktivirati nije prošao sigurnosnu provjeru jer su mu pronašli da je sa 12 godina ukrao dva sladoleda.
  21. Imam 20/80 sa 1660 dana borbenog sektora u sjp i dva ranjavanja. 40/60 mogu samo sanjati. Sretno sa tužbom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija