Jump to content

korisnik12345

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala vam na svima na odgovoru, dovoljno mi je razjašnjeno da nemam daljnjih pitanja, lijep pozdrav.
  2. Poštovanje, imala bih upit u vezi svojih prava u ovom slučaju: od majke sam naslijedila stan vrijednosti oko 100 000 eura, ali i dugovanja prema nekoliko vjerovnika u iznosu oko 40-ak tisuća kuna, kako je dug puno manji od nasljedstva odlučila sam ga prihvatiti,ovrhe će se prebaciti na mene i vjerojatno sjesti na moju plaću uskoro, međutim zanima me sljedeće, ukoliko se neki od vjerovnika (sve su komunalna poduzeća) odluči odjednom na naplatu dugovanja uzimanjem te iste nekretnine koju sam naslijedila i ja ostanem bez nje dali sam dužna svejedno plaćati ostatak dugovanja prema tom i ostalim vjerovnicima, s obzirom da su mi uzeli čitavu vrijednost imovine u tom slučaju?
  3. eto vidite to nisam znala, mislila sam da to ide preko klasične ovršne isprave preko javnog bilježnika kao i sva ostala dugovanja, dakle nakon sto sve provjerim ukoliko jos nije istekao rok za naplatu najbolje mi je zatražiti ponovo uplatnicu i uplatiti osim ako se sami ne naplate preko Fine zar ne?
  4. Od velike ste pomoći, hvala najljepša još jednom,lp.
  5. hvala na jos jednom odgovoru, e sad mi se nameće jos jedno pitanje, jeli moguće da nakon sedam godina presuda jos nije postala pravomoćna? a ako saznam da je postala pravomoćna i saznam datum kako cu tada saznati jeli unutar tri godine od pravomoćnosti od svega toga skupa nastala ovrha? i kada kazete da nema kamata na sto se tocno misli? nema kamata na glavnicu duga, na sudski trošak, na trošak ovrhe i biljeznika ako postoji? jer pretpostavljam da na eventualnu ovrhu idu kamate
  6. poštovani, puno hvala na odgovoru, neznam iskreno kada je bila pravomoćna jer meni u ruke nije došla,samo sam dobila poziv na sud gdje sam isla na dogovor, jedino ako je moguće da je poslana a da je ja nisam primila jer i to se dešava ali onda bi me do danas valjda netko kontaktirao, ali barem ste mi rekli gdje mogu provjeriti, jos jednom hvala. Ažurirano i kako provjeriti po adresi kojoj postaji pripadam?
  7. Poštovanje, ako bi netko tko je pravno obrazovan odgovorio na moj upit bila bih vrlo zahvalna. Radi se o prekršajnoj kazni od 300 kn zbog neprelaska ceste preko zebre iz 2009. ili 2010.god., nisam sasvim sigurna, u svakom slučaju to mi je bio prvi i jedini prekršaj u životu. Dobila sam na adresu poziv na sud jos tada i javila se, tamo mi je gospođa ispisala uplatnicu koju na kraju nisam nikad platila, spominjao se i rad za opće dobro ali mi je ugl receno da platim kaznu, nakon toga vise nikada nista od suda nije doslo do danas,niti me polocija trazila, puno sam puta i primala novce na racun, nikada nista nije ni prisilno naplaćeno, e sada me zanima pošto bih uskoro polagala vozači, čula sam da se nemože dobiti vozačka ni registracija ako ima neplaćenih prekršajnih kazni,kome se javiti oko plaćanja te kazne i ako netko zna iz iskustva kolike bi mogle biti kamate za ovih sedam osam godina sto je prošlo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija