Jump to content

zamagljeno

Korisnik
 • Broj objava

  36
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zamagljeno

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Imena su navedena (poznata) u katastru, uostalom, i njihov rođak koji je isto susjed od moje parcele na drugoj strani njih ne može dobiti kad ih nazove i samo pretpostavlja da su u inozemstvu, ali to traje već više od dvije godine. Hvala Vam na odgovoru.
 2. Nemam namjeru pristati mada nije stvar u tome da bi samo izvođać morao plaćati porez nego bi i meni bilo jeftinije. Ali sad imam i jednu drugu diljemu. Susjedna parcela ima vlasnika, ili dva, niko točno ne zna, do kojih ni njihov rođak čija parcela graniči s mojom na drugoj strani i problem te parcele što značajnim dijelom duž moje parcele odnosno uz moju parcelu izvire grmlje, draći, i svakakve grane koje se doslovce protežu s te parcele na moju parcelu. Njihov rođak, pa i geodet radi izmjere, zvali su te vlasnike ali bez uspjeha i na kraju njihov rođak kaže da su u inozemstvo. Zbog toga sveg
 3. Poštovani. Nakon što sam dobio građ.dozvolu za gradnju stambenog objekta, skupljao sam par ponuda od par izvođača radova. Gotovo svi su mi svoje ponude(cijene) naveli bez PDV-a! Nadalje, s kim god sam razgovarao o detaljima plaćanja svi su mi govorili ili sugeriralo u smislu, npr, ako je cjelokupan trošak 100 kn onda neka 80 ide na račun tj sa PDV-om a preostalih 20 u kešu (bez PDV-) tako da mi bude jeftinije. Razgovarao sam o tome sa nekolicinom ljudi poznanika i prijatelja raznih profila profesija (i policajci među njima pa i fratar...itd) među kojima su neki isto u fazi dogovaranja gradnje
 4. Ok ali ako je to obrt onda pričamo o pravnoj osobi. Ja nema internetsko bankarstvo u trima bankama (u jednoj da) no zašto bi trebao znati gdje im je račun preko IBANA-a? Za pretpostaviti da mi ispravno kažu gdje im je račun da im platim! Nego je moje pitanje kako mogu znati da je osoba s kojom pregovaram ujedno je uistinu osoba koja posjeduje taj IBAN?
 5. Hvala, provjerio sam, firma je spomenuta u registru. Imate neke određene savjete prilikom sklapanja ugovora sa takvom firmom koja je 'daleka' odnosno na što sve moram paziti? Sad mi najviše pada na pamet kako provjeriti vjerodostojnost osoba koje će mi predstavljati tu spomenutu firmu? Drugim riječima, naći ću se sa onim ko mi je napisao email o ponudi, ok, i kako da ja znam da je upravo on vlasnik ili predstavnik te firme? Kako da ja u ugovoru formuliram način plaćanja u smislu da novac koji budem plaćao za usluge upravo ide baš toj firmi? Da tražim neki identifikacijski broj?
 6. Poštovani, u fazi sam skupljanja ponuda za izgradnju obiteljskog stambenog objekta, među inima, nazvala me je jedna osoba, muškarac iz neke firme ali s mobitela čiji je pozivni broj u Sloveniji i sam je čovjek rekao da trenutno boravi u Sloveniji i da rade po par mjestima u RH. Poslao sam mu troškovnik na email adresu, odgovorio mi je, najskuplja stavka arminobetonski radovi mi je bila kudikamo jeftinija od drugih dok je većina ostalih stavki bila skuplja. I, kad sam pitao kako da se nađemo i da popričamo, uputio me je na njegov kolega koji je došao na Brać i dao mi je njegov broj koji je isto
 7. Jedno eduk.pitanje. Javni, ili državni službenik, koristi službeno vozilo u službene svrhe, zloporabi Ininu visu na način da, svaki put kad toči gorivo diže gotovinski novac (naravno, u suradnji sa radnikom na benzinskoj stanici) npr oko 500 kn mjesečno tijekom 5 godina. Da li se ovo djelo (krađa ili zloporaba položaja i ovlast!) tretira kao stjecaj ili produljeno k.djelo?
 8. Kao primjer, i kao objašnjenje drott13-u s obzirom da nije razumio što sam htio pitati, ako stranac boravi radi rada ili edukacije a počini kazneno djelo npr krivotvorenje za koje dobije uvjetnu, mora li tada biti protjeran ili može i ne mora?
 9. Ako smijem, ja bih par pitanja na ovu temu postavio. 1. Ako je osoba koja se javlja na hitnu pomoć punoljetna i mentalno kompetentnai ne želi prijaviti osobu koja je njoj nanjela ozljede, smije li zdravstveno osoblje s hitne nazvati policiju i prijaviti slućaj? 2. Ako je odgovor na prvo pitanje "da", što policija i DORH mogu poduzeti ako oštečena osoba nije voljna surađivati jer ne želi prijaviti slućaj? 3. Koliko sam shvatio, zakon o strancima ne inzistira na obaveznom progonu počinitelja k djela već je stvar fakultativna i zavisna od okolnosti, je li sam u pravu?
 10. Kad kažete ,"kad se izrekne kazna zatvora u trajanju većem od 1 godine", pri tome mislite na bezuvjetnu zatvorsku kaznu?
 11. Ukoliko sud izreče uvjetnu osudu koja, naravno, ima svoj rok kušnje i ukoliko je osuđenik počinio neko drugo k.djelo prije isteka roka kušnje, bilo da je preostalo godina dana bilo da je ostalo samo jedan dan, da li je zabilježeno u sudskoj praksi da sud može za drugo k. djelo izreći ,ponovo, samo uvjetnu osudu? Dakle, može li sud, ima li takve ingerencije, da na osnovi nekih okolnosti kao što je mlađa dob (npr 25 g).. i mada je rok kušnje za prijašnje k.djelo još uvijek na snazi, može li ponoviti uvjetnu presudu?
 12. I samim time ne bi se progonilo po službenoj dužnosti?
 13. Poštovani G-man, ponovo ću nešto pitati vezano za ovu temu, ispričavam se što sam dosadan ali, želim što više razbistriti neke pretpostavke. Takve " mreže, zavjese, rešetke..itd" koje ne predstavljaju veću zapreku govore o običnoj krađi, to mi je jasno, ali ako se pri tome ukrade iz džepa novac veće vrijednosti (npr 1000 eur), je li pri tome takva sveukupna krađa teške naravi? Dakle, način ulaska je obična ali iznos ide u prilog teške!? Kakvo je Vaše mišljenje?
 14. Poštovani, prije 15-ak dana, pročitao sam u javnom tisku o slučajevima pedofilije i bludnih radnji od strane nekih svećenika u Ausraliji koje su se dogodile krajem 70-tih g prošlog stoljeća a koje se tek sada procesuiraju. Zar njihov k.zakon ne poznaje institut zastare?
×
×
 • Napravi novi...