Jump to content

Marko1401-

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nastavi li se navedeno bezobzirno ponašanje, za koje dijete nije nimalo krivo, po savjetu odvjetnika napraviti će se prijava Centru za socijalnu skrb, potom i prijedlog sudu za dobivanje mjere zabrane takvoga ponašanja zbog tegobnog suživota kao prve konkretne pravne mjere. To je nešto od ćega zasad jako prezam, međutim vjerojatno suzdržavanjem produbljujem problem. Osobno nemam apsolutno ništa protiv djece, djeca strašno dobro upijaju informacije, već imam puno toga protiv bahatih I bezobzirnih roditelja. Da stvar bude bolja - igralište, ograđeno i podstavljeno sa onim tartanom te košarkaškim koševima i nogometnim golovima - nalazi se 120m od kuće. Da ja na prostoru za koji sam otplatio kredit, gdje dižem zid i ulažem novac u njega - sebi stavim slušalice i time dalje trpim, zato jer je nasljedstvom došla gore obitelj koja danas ima troje djece, APSOLUTNO NE DOLAZI U OBZIR.
  2. Pozdrav, Suvlasnik sam kuće u kojoj imam doljni dio (2 kata) i okolni dio (ugrubo objasnjeno da ne postam sada slike) Nazalost na tavanu je obitelj od 3 djece od koje jedno PO CIJELE DANE nabija loptu u garazu koja je takoder tamo u suvlasnistvu. Takoder kada se pridruzi igri jos neko dijete buka postane brutalno nesnosna. To nabija, vristi, razvaljuje garazna vrata, leti lopta, dere se, urla, nabija loptu u prozor, fasadu....Ta buka ide kroz zidove itd itd... U 30 navrata sam spomenuo da me isto smeta, bez pomaka. cak mi je receno neka si kupim slusalice bose 7.1 da je to super. Angazirao sam odvjetnika koji je napisao sluzbeno pismo upozorenja stranci, koja nije postu zaprimila te se ponasa kao direktor svemira po sistemu zaboli me, nije moj problem i sl. Problem je taj sto supruznici odu gore raditi ono sto supruznici rade pa potom isjeraju djecu na dvoriste ispod mojeg prozora a ja radim od kuce i programiram. Drugim rjecima ne mogu raditi. Nije da mrzim djecu ali to je stvarno preslo SVE granice bezobrazluka. Paralelno sa time legalizirao sam zemljiste i digao zidove gdje mislim raditi stan od 120m2 te je neprihvaljivo da djeca vriste u zajednickom dvoristu, odstavljaju otvorena vrata i inace na razne nacine se ponasaju kao cigani, kako to do sada i rade a na mjestu mojega buducega ulaza u stan. Sto biste Vi napravili?
  3. U ovom momentu me ne zanima preuzimanje tuđe tvrtke jer bi to tada podrazumijevalo pregledavanje cijeloga poslovanja te tvrtke, eventualnih rezervacija, da li je vlasnik te tvrtke nekome izdao sredstva garancije.... i slično, što je vjerujte ENORMAN gubitak vremena i zaista se uopće ne želim sa time baviti. Eventualno da netko u svoje ime osnuje tvrtku pa mi ju kao takvu proda za udjele no tada bi morao imati kao poduzetnik ugovore koje bi plasirao u tu tvrtku, da mi se to isplati, što u ovom trenutku nemam. U tvrtki se vodim (toj) kao bivša osoba u subjektu te je u postupku likvidacije odnosno preuzeo ju je nekakav stečajni upravitelj koji će sa njom upravljati do njega kompletnoga brisanja. Dobio sam također informaciju da je tvrtka kao takva također izbrisana iz registra. Mene ne zanimaju balkanske kombinacije. Čisto sam kao poduzetnik pogriješio i svoju pogrešku platio. Svaka se plaća - Bolje da sam ju platio kao vlasnik d.. nego kao obrtnik. Stečaj tvrtke pokrenula je FINA po službenom nalogu zbog blokade od nekih 50ak t kn za PDV, nešto malo t-coma i nešto sitno vipa vjerojatno u kombinaciji sa milion drugih tvrtka, ne ulazim. Doprinosi su plaćeni, plaće radnika u cijelosti namirene. Mene zanima uredno poslovanje sa novom tvrtkom. Tvrtku nisam htio spašavati posudbama, pričama o prolaznim teškoćama i slično bilo mi je bitno da namirim plaće radnika i dobavljače što sam i proveo. Mislim da je to bila dobra odluka.
  4. Pozdrav, na što se točno odnose sredstva iz EU fondova?
  5. Hvala Vam na odgovoru, no nejasan mi je. Da se razumijemo, ja ne mislim raditi pretumbacije ili kombinacije ala balkan, već poslovati.
  6. Pozdrav, 2013 otvorio sam firmu i vrlo uspješno poslovao dvije godine sa oko 3 miliona kuna prometa i oko 11 zaposlenih. 2016 nažalost završio sam u blokadi zbog PDV-a (bio u sustavu PDVa) te jer sam imao problema sa naplatom a najviše jer sam članu obitelji na neviđeni pritisak dao kredit koji on nije vratio (nemojte to raditi) Planiram osnovati novu tvrtku te me zanima kolika mi je prepreka što mi je stara tvrtka u postupku likvidacije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija