Jump to content

Karolina1234

Korisnik
 • Broj objava

  1
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Karolina1234

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od Karolina1234

 1. Dobar dan,

  dijelim vlasništvo nekretnine sa bratom. On ne živi u toj nekretnini, ima svoj stan, živi kao samac, bez djece. Ja živim s obitelji, mužem i malodobnim sinom u tom stanu i plaćam kredit za stan, koji ću uskoro skroz isplatiti. Imam dva pitanja:

  1. kakva je procedura ako bi brat htio darovnim ugovorom prepisati svoju polovicu vlasništva na svog malodobnog nećaka? Plaća li se puni iznos poreza od 5 posto? Postoji li neka varijanta gdje se taj porez ne mora platiti (nismo u financijskoj mogućnosti)? Što se točno mora poduzeti kod darovanja? (sigurno se o tom već govorilo ovdje, pa se ispričavam ako ponavljam)

  2. kad bi se izveo taj prijenos brata na mog sina, i mi bismo prodavali stan, otežava li na ikakav način prodaju to što je vlasništvo pola moja, pola mog petogodišnjeg sina? Tj. koja je procedura kod prodaje, ako je pedesetpostotni vlasnik vrtićko dijete? :)

  srdačan pozdrav!

  1. drot13

   drot13

   Postavila si pitanje u svom profilu, a tu će ti teško netko vidjeti. Ili pitaj na nekoj srodnoj temi ili otvori novu temu na odgovarajućem podforumu.

×
×
 • Napravi novi...