Jump to content

Ivy66

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Zahvaljujem na odgovoru. Pokušat ću napraviti ovo što predlažete. Meni ni financijski, ni karakterno nije u interesu podizati tužbe. No, ponekad je to neizbježno, kad s druge strane nemate sugovornika. Hvala još jednom!
  2. Da, problem je u tome što je on ujedno i upravitelj zgrade. Naime, zgrada uplaćuje pričuvu na zajednički račun zgrade i onda se, odnosno trebalo bi se, s tog računa podizati sredstva za zajedničke potrebe. Dakle, nemamo upravitelja kao pravnu osobu.
  3. Živim na posljednjem katu zgrade s osam stanova i redovito plaćam pričuvu. S krova mi duže vrijeme probija voda na više mjesta u stanu. O tome sam obavijestila predstavnika stanara i to pismeno, no on me totalno ignorirao. Zatim sam na oglasnoj ploći zgrade obavijestila sve stanare, no netko je drugi dan skinuo obavijest i opet me nitko nije kontaktktirao. Potpuni ignor.Kako vlažni stropovi znatno narušavaju kvalitetu mog života i uništavaju moju nekretninu, a pritom držim da problem krova nije problem samo stanara a posljednjem katu, zanima me što mogu poduzeti u situacijii kad ovo svi ignoriraju da zaštitim svoja prava kao jednog od suvlasnika zgrade. Želim navesti i to da i drugom susjedu na posljednjem katu također probija voda. Razmišljam da prestanem plaćati pričuvu, koja nije mala, ali na kraju ću ja ispasti negativac. Molim za savjet. Hvala!
  4. Izgleda da nisam bila dovoljno jasna.... ozljeda i pogoršanje zdravlja se dogodilo prije 10 godina, a taj novi ugovor o radu prije godinu i pol.... svejedno, jako sam Vam zahvalna na odgovoru, poštovanje
  5. Zahvaljujem na odgovorima....ali ni nakon njih nisam sigurna što nam je zapravo činiti. Ozljeda se dogodila prije 10 godina, kao, s tim u vezi, i pogoršanje zdravstvenog stanja. Dakle, on je tada premješten na lakše radno mjesto na kojem je zadržao svoje bodove. Otad mu je zdravstveno stanje nepromijenjeno Mjesto na koje je sad premješten(nakon potpisivanja tog nepovoljnog ugovora) i kojim su mu znatno skinuti bodovi IMA ISTU TEŽINU. Dakle, on je isključivo degradiran zbog formulacije:ZBOG NEPOSREDNE OPASNOSTI OD INVALIDNOSTI. Ista formulacija je navedena i kod onih koji nisu potpisali i oni su nedavno dobili sudski proces, jer"to ne može biti razlog za smanjenje plaće". Zanimljivo je da u Kolektivnom ugovoru koji je nastupio na snagu nakon tih nesretnih potpisivanja ugovora stoji da se radniku zbog invalidnosti ili pogoršanog zdravstvenog stanja ne smiju skidati bodovi, ali se može premjestiti na lakše radno mjesto. Puno je tu nelogičnosti. Nas zapravo brine situacija u kojoj su radnici koji su dobili identična rješenja dobili spor jer nisu potpisali taj ugovor, a on je iz središnjice Sindikata dobio odgovor da ga on ne može dobiti isključivo zato jer je potpisao i izgleda da je to njegov grijeh, iako je iz te iste središnjice u momentu potpisivanja dobio savjet. " Ili potpiši, ili momentalni otkaz."
  6. Moj partner koji radi u jednoj državnoj tvrtki potpisao je novi ugovor o radu u kojem su mu znatno skinuti bodovi, dakle i plaća, i premješten je na drugo radno mjesto, a obrazloženje za to je, kako piše u rješenju: ZBOG NEPOSREDNE OPASNOSTI OD INVALIDNOSTI. On je rješenje potpisao, jer su mu rekli da će u protivnom dobiti otkaz. On nije jedini koji je dobio takvo nepovoljno rješenje. Neki od tih radnika nisu potpisali i pokrenuli su sudski proces preko sindikata tvrtke, te ga pravomoćno dobili i povratili svoja prava.Napominjem da se mom partneru tijekom rada u toj tvrtki (preko 20 godina) pogoršalo zdravlje, a zadobio je i ozljedu na radu koja je također utjecala na to, te mu je nakon toga određeni lakši sjedeći posao. Mene zanima ima li moj partner pravne osnove tražiti sudski povrat svojih prava, zbog toga što se smatra izuzetno oštećenim,iako je potpisao taj novi ugovor koji ga je stavio u nepovljniji položaj?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija