Jump to content

Dario2906

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala ti na informaciji, i mislio sam ali rekoh da pitam 😃
  2. Pozdrav, Ne znam jel' ovo već netko pitao ali me zanima mogu li tražiti naknadu od HEP-a za podzemne kabele kojima se napaja susjedna ulica ali su na mom posjedu. Kuću sam nedavno kupio i sada radimo priključke vode i plina koje je vlasnik platio ali smo priključak plina planirali uz među no, primjetili smo, barem, 3 kabela koji idu tim dijelom. Najviše me to zanima jer sam predao zahtjev za priključak prije 2 tjedna ali nisam dobio odgovor jer sam tražio izmjenu priključka s trofaznog 11,04 na jednofazni 4,65 jer vlasnik nije pokrio razliku koju bi sada tražio od njih. Navodno je otac od vlasnika ustupio tu zemlju ali ne vidim kako kad je i dalje u privatnom vlasništvu. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći!
  3. Riješio. Nazvao sam tog voditelja i rekao da imam iz MUP-a prijavu boravišta koja je u RH pravovaljan dokument i da možemo na sud ako treba s tim dokumentom i ugovorom o stanu ali da 6 mjeseci unatrag neću platiti. Rekao je da će poslati novi račun s 15.02 tako da će biti od tog datuma na kraju
  4. To 100% mogu ignorirati? Jer mi se ne da na sud i onda da još plaćam troškove suda te zaostatke i ne znam što ili da bude ovrha na suprugu ili na mene.. I znam da nema nitko prava naplatiti 6 mjeseci unatrag pogotovo kad imamo ugovor. On je ispisao račun i račun je došao nakon par dana, nije naplatio na licu mjesta jer rijetko tko ima 480kn kod sebe. I da, opet stoji kako prijava boravišta ovjerena u PU nije vjerodostojan dokument..
  5. Poštovani, prijavu boravišta smo napravili na osnovu izjave koja je ovjerena kod javnog bilježnika kojom gazdarica izjavljuje da se možemo useliti u stan ali ne stoji s kojim datumom se useljavamo već zato imamo ugovor. Zašto ga je supruga pustila i mene zanima jer se nije ni predstavio već je samo sišla dolje i one ispisao podatke s osobne. Meni nije škola jer kod mene ne bi ušao niti bih ja sišao dolje jer se nije ni predstavio tako da.. I da, račun nije plaćen jer smo radili prigovor i nema šanse da platimo 6 mjeseci za stan koji nismo koristili tada. Mene i dalje zanima kako prijava boravišta koja je ovjerena u MUP-u nije dovoljna dokumentacija njima?! Zar su oni iznad Ministarstva unutarnjih poslova?? A ugovor ne možemo ovjeriti jer je gazdarica u ZG..
  6. Imam pitanje vezano za RTV pristojbu. Prije nekih 2 tjedna je bio kontrolor i supruga je bila sama kod kuće te ga je pustila (znam da ga ne mora puštati ali eto..) i on je napravio prjavu na toj adresi. Ja sam bio na terenu i kod mene je poslao najmodavac ugovor o najmu stanu umjesto na adresu na kojoj smo prijavljeni. Ugl., on je, radi nedostatka tog ugovora kod nje, naplatio 6 mjeseci unatrag. Mi smo radili prigovor ali ga je voditelj, do kojega sam došao, odbio jer ugovor nije ovjeren kod javnog bilježnika. Mene zanima kako to riješiti jer ne mogu baš u ZG do gazdarice da odemo do javnog bilježnika potpisati ugovor o najmu jer su njoj rekli da oboje moramo biti prisutni, a ovi ga ne priznaju bez toga te su rekli da ne priznaju ni prijavu boravišta jer to nije isto po njima valjan dokument.. Ili me taj voditelj malo **** u zdrav mozak ili je ova država zbilja toliko zaglibila. Ugl., trebam savjet kako riješiti ovu situaciju jer platiti RTV za stan kad nismo ni bili tu je apsurdno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija