Jump to content

dejna

Korisnik
  • Broj objava

    36
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je dejna objavio

  1. Ako je ukradena stvar vlasništvo RH, postupak uvijek ide ex offo.

     

    Što se tiče drugog upita, tu se onda radi o teškoj krađi, koja u načelu, ide ex offo, osim kada je oštećena strana u određenom odnosu prema počinitelju (vidite odredbu čl. 245. st. 4. KZ-a).

    zahvaljujem puno na odgovorima lp
  2. Poštovani,

    Ako sam prijavljen za krađu novca iznad 1000kn i prijavljen za prevaru novca iznad 1000kn i to sve bez dokaza,da li sam dužan pri pozivanju pp odgovarati na njihova pitanja ili reći ne želim iznositi ništa ili samo reći želim iznijeti obranu bez dodatnih pitanja?

    Da li mogu biti optužen i snositi posljedice?

    Unaprijed zahvaljujem!

    LP

  3. Poštovani,

    Molim Vas za odgovor!

    Ako sam prijavljen za krađu novaca preko 1000kn bez ikakvih dokaza i ako sam prijavljen za prevaru novaca takođe preko 1000kn bez ikakvih dokaza te me pp pozove na razgovor,da li sam dužan odgovarati na pitanja policije ili bilo što iznositi ili reći ne želim ništa obrazlagati ili reći da želim iznijeti svoju obranu bez dodatnih pitanja pp.

    I ovo drugo pitanje:

    Da li mogu biti optužen i snositi posljedice na osnovu ovih prijava kređe i prevare?

    Unaprijed zahvaljujem lp

  4. Da, trgovine razmjenjuju te podatke. I da, što se tiče njih, lopov si, bez obzira na iznos, tako da je potpuno razumljivo da to rade.[/QUOTda li samo te trgovine gdje se kralo izmjenjuju podatke ili u svim trgovinama ako si zapisivan kao kradljivac,i da li te trgovine vide gdje se kralo vide cijeli moj dosije

     

     

    mislim ako sam krao u mulleru da li izmjenjuju podatke samo u mulleru ili i u svim ostalim trgovinama konzum,bila,dm i ostale

    hvala

  5. Da, trgovine razmjenjuju te podatke. I da, što se tiče njih, lopov si, bez obzira na iznos, tako da je potpuno razumljivo da to rade.[/QUOTda li samo te trgovine gdje se kralo izmjenjuju podatke ili u svim trgovinama ako si zapisivan kao kradljivac,i da li te trgovine vide gdje se kralo vide cijeli moj dosije
  6. Sve je u redu, policija ima pravo legitimirati osobu uhvaćenu u krađi i potom prosljeđuje te podatke oštećenoj trgovini, a radi eventualne privatne tužbe.

     

     

     

    Pa obzirom na brojnost njihovih trgovina, iskreno sumnjam da će vas sad baš pratiti u svim trgovinama, a što se ove konkretne tiče, obratili su pozornost na vas, jer su vas očito zapamtili.

    zahvaljujem puno Lp našem moderatoru

  7. Najjefitinja i najbolja škola.

     

    hvala na podršci,da Vas pitam zašto u tom muleru imaju moj dosije,

    da li to po zakonu pp daje trgovinama gdje sam krao,znači uvid u sve o meni što sam juče saznao kad me tajni agent zaustavio prilikom izlaza iz mullera i zatražio kontrolu računa i pretres torbe i mene.Kad sam ga pitao zašto onda mi je to rekao da imaju dosje o meni,pa mi je rekao onako ljudski da je bolje da jedno vrijeme ne dolazim u muller jer je on kao baš tog dana uhvatio puno ljudi koji su krali čak i ženu s djetetom koja je ukrala parfem od 1000kn i zamalo joj nisu oduzeli dijete.I da li me onda prate u svim mulerima,jer je moja krađa bila samo 30kn,zar je to moguće kao da sam neki veliki lopov da me toliko vide tamo a ne razumijem što sa ovim velikim koji kradu milijarde?

    Zahvaljujem puno i lp

     

     

    pardon,žena je ukrala parfem od 1500kn,i dijete je vodila od 4 god.

  8. Produljeno kazneno djelo, pojednostavljeno rečeno, znači da ste u određenom vremenskom razdoblju i prostoru, počinili više istih ili sličnih kaznenih djela - primjerice više krađa ili krađa i provalnih krađa. Tada se konstruira koncept produljenog kaznenog djela (koje teoretski predstavlja jedno kazneno djelo koje se sastoji od više radnji), a koje faktički favorizira počinitelja, jer kroz koncept produljenog kaznenog djela, počinitelj prolazi daleko bolje doli kroz stjecaj kaznenih djela, kod kojih bi se radilo o onoliko kaznenih djela koliko ima radnji.

     

    Ako bi se radilo o istim kaznenim djelima, primjerice krađama, tada se kod kvalifikacije produljenog kaznenog djela, iznosi njima ostvareni zbrajaju, što je osobito važno kod počinitelja koji paze na to da taj iznos ne prijeđe 1.000,00 kn, jer se tu onda radi o tzv. sitnoj krađi, a koja se progoni po privatnoj tužbi, a ne po službenoj dužnosti (to vam je progon ex offo).

     

    Znači, da ste primjerice u jednom dućanu ukrali stvar vrijednosti 500,00 kn, a u drugom 600,00 kn - počinili ste produljeno kazneno djelo krađe, koje se progoni po službenoj dužnosti, a ne privatnoj tužbi, upravo zbog toga jer se iznosi zbrajaju (500 + 600), i prelaze iznos od 1.000,00 kn.

     

     

     

    Imate opciju da pokažete (a ako doista niste ništa ukrali, ne vidim razlog da to uskratite) ili da vam dođe policija. Bolje je pokazati.

     

     

    hvala puno,nikad više ne kradem niti ću u budućnosti

  9. I još da Vas pitam ako ponovno uđem u trgovinu u kojoj sam krao da li me ponovno znaju i prate i ako me zaustavi tajni agent da me provjeri a prilikom zaustavljanja ne ukradem ništa,da li mu moram pokazati torbu ,jaknu na uvid ili ne?

    Hvala i lp

  10. Treba napomenuti da postoji i mogućnost konstrukcije produljenog kaznenog djela, gdje bi se iznosi zbrajali, pa ako pređu crtu od 1.000,00 kn, postupak bi išao ex offo.

     

     

    hvala,znam da nije dobro krasti ali kad sam već krao sitnice pa me to proganja bez veze sam zapisan

    Još da Vas pitam što to znači produljeno kazn.djelo i to ex offo?

  11. Poštovani,zanima me što toznači krađe do 1000kn idu samo na zapisnik pp,da li se krađa smatra učinjena u godini dana do tog iznosa ili je nebitno rok kad je počinjena krađa,mislim da li je općenito važno da li se to napravi do tog iznosa,nebitna godina,2,3,4 shvatio sam da se ne smije prijeći kao nikad preko 1000kn krađe.

    Hvala!

  12. možda je po prirodi svoje tražbine morao biti svrstan u niži isplatni red, ali osiguravaju se depoziti do 100.000 eura i to fizičkih osoba, trgovačkih društava, neprofitnih ogranizacija i jedinica lokalne i područne samouprave (za njih uz ograničenje).

     

     

    hvala vam na odgovorima,a gdje ste to našli o isplatama prema Dab

    i da li je Dab isplaćen u cjelosti,sve sam pretražio ali ne mogu naći.lp

  13. I nakon 15 god se to Vidi?

     

    Ažurirano

     

    Ili briše?hvala puno na odgovoru

     

    Ažurirano

     

    A kako me drugi dućani mogu pratiti,nisam ukro nešto veliko kao ovi drugi to su samo obične sitnice zar sam im bitan da me prate za te sitnice

  14. Ne znam zašto sudac na Trgovačkom s.koji takođe zajedno sa stečajnim vodi ovaj stečaj kaže:ne brinite ja vjerujem 100% da ćete dobiti novce ali u postocima jer stečajni radi na tome da svi budu podmireni.

    Da li mi to daje lažnu nadu što mi štediše često idemo kod suca da se informiramo do kud su došle te isplate,a već dugo stoje na pola isplate Dab-u po njihovom navodu.

    Da li je pametno da uzmem advokata i da li mi on može istjerat moje novce?

    Hvala puno!

  15. Molim Vas za pomoć!

    Ako sam napravio krađu u muleru vrijednost 30kn,zaštitar me priveo došla policija zapisala me nisam ništa potpisivao,a prije toga( na nekoliko dana oko 7 otprilike) isto krađa u h&m isto vrijednost oko 50,ista zaštitarka i ista policija koja me zapisivala.

    Kad se to briše ili ostaje u dosjeu trajno,i što se događa kada opet dolazim u muller i h&m,da li me svi vide da sam to ja koji sam počinio krađu ili je samo zapisano?

    Ako me ponovno uhvate i zapišu a skupi se 1000kn koje radnje policija poduzima?

    Hvala!

  16. Da, u stečajnom postupku se isplaćuje koliko ima novaca na računu i koliko se uspijeva unovčiti imovina. Postupak radi naknade štete u kojemu biste utvrđivali odgovornost države ili HNB-a mi se čini dugotrajan i bezizgledan. Možda mediji ili kolektivni pritisak svih štediša Centar banke kako biste od stečajnog upravitelja dobili neke konkretnije odgovore?

    da li se može dogoditi da nikad ne dobijem novce?

    Hvala na odgovorima!

  17. Molim Vas za pomoć!

    Centar banka koja je otišla u stečaj 2013g.ostala mi je dužna veću svotu novaca,određen je stečajni upravitelj koji me svrstao u četvrti isplatni red kao štedišu,pa kad dođam na red po njihovom tek onda će mi isplatiti novce.Samo ne znam kad će to biti jer je prošlo već 4 god a oni kažu da se tek polovicu isplatili DAB-u koji je na trećem isplatnom redu.

    Povremeno odem do Trgovačkog suda i sudac se strogo drži zakona i pravde i objašnjava mi nebuloze,a ne drži se zakona i pravde što je Centar banka opljačkala štediše i ne vraća nam novce,Biondić je bio glavni na čelu lijepo dao banku u stečaj otvorio sebi polikliniku i nikom ništa.

    Ja sam sav svoj pošteno zarađen novac,krvavo zarađen novac stavio na oročenje kod te Centar banke jer su nudili malo bolje kamate na oročenja.I evo fino sam prevaren,čekam svoj novac koji će mi ikad ili nikad biti isplaćen.Imam pravomoćno rješenje od Trgovačkog suda da mi je banka dužna novac.

    Zanima me da li da uzimam advokata,da li da tužim banku ili na koji način da dobijem povrat i isplatu svog novca.

    Kad sam razgovarao sa stečajnim upr.on se nonšalantno smijao i nije baš doživljavao moj problem kao u smislu pa ko ti je kriv što si naivno dao novac u banku a on zarađuje masno novce što vodi stečajeve banaka,to su milioni.

    Da li je i država odgovorna za ovu prevaru jer tad je bio Linić na vlasti?

    Malo sam opširan,oprostite ali trebam Vašu pomoć i savjet što da radim dalje?

    Hvala puno!

    l

    Lp

    prijevara

    Ako na DORH-u nema prijave, onda nema prijave odnosno je to očito razriješeno u međuvremenu.

     

    A da smirite živce, otiđite slobodno do PP, pa i tamo pitajte što je s time. Vjerujem da je to riješeno.

     

    Hvala Vam puno,zar pp može poslati na DORH bez da su me pozvali u pp prethodno?

    LP

  18. Drago mi je da se odnos normalizirao i nadam se da će tako i ostati.

     

    Sretno,

     

    lp

     

    Nije se baš normalizirao ali sve je zbog unučeta jer ona dosta mulja,laže i jako je na strani partnera brani ga u svakom pogledu a od njega ništa,ništa ja njoj ne vjerujem,žalosno i bolno.

    Hvala puno na podršci i razumijevanju

    lp

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija