Jump to content

mdeskovic

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. imam firmu (direktor) i nisam u mogućnosti plaćati doprinose po novom zakonu od 2019. Moje pitanje je, ko firma ide u stečaj sve to vrijeme idu, meni kao direktoru, obveze za plaćanje doprinosa koje ću naravno na kraju dobiti kao dug na svoje ime kao fizička osoba po rješenju porezne uprave i time je to meni osobno ovrha na fizičku osobu. Zanima me da li postoji način, kada firma zaista nije u mogućnosti platiti te doprinose jer nema prihoda za sve to vrijeme blokade za vrijeme trajanja stečaja, spriječiti da mi ne raste dug meni kao fizičkoj osobi. Imam mogućnosti zaposliti se u drugoj firmi ali na minimalnu plaću. Ako netko ima savjet, zahvaljujem.
  2. Na temu EOS Matrix....imam istu situaciju gdje je RBA cesijom prenijela dug agenciji. Osim obavijesti banke, drugo nista drugo nisam dobila. Obratila sam se agenciji i trazila ih dokaz da su novi vjerovnici obzirom da mi je u FINI i dalje RBA vjerovnik te podredno ponudu za otkup duga koji zelim otplatiti i rijesiti ih se. No medutim, tom izjavom ja apriori potpisujem da priznajem dug da bi mi oni dali ponudu. Nisam potpisala izjavu. Vise im se necu javiti dok se oni ne jave meni. Da li netko zna po kojoj cijeni EOS otkupljuje dug od banke u postotku? Ja sam dobila info da to nije vise od 20%glavnice. Koja je uopce pametna taktika pregovora s njima. Hvala.
  3. Poštovani, prije skoro 20 godina javni bilježnik je krivotvorio ugovore temeljem kojeg sam izgubila vlasništvo nekretnine. Podnijela sam kaznenu prijavu za krivotvorenje i zlouporabu položaja i ovlasti ali dorh je istu obacio zbog proteka roka od 3godine. Uz korumpiranu odvjetnicu, protiv koje sam podnijela kaznenu i prijavila ju odvjetničkoj komori, angažirala sam drugog odvjetnika i dobila spor u kojem je vještak utvrdio da je na ugovoru krivotvoren potpis. Zanima me da li po pravomocnosti ove presude imam novi rok za kaznenu prijavu?JB uopće nije odgovarao za svoja djela, a kako bih nadoknadila štetu jer 18 god nisam mogla raspolagati svojom nekretninom podnijela sam tužbu za naknadu štete solidarno protiv JB i osiguravatelja. U konačnici, dobila sam sudske sporove, vratila nekretninu ali istu ću morati prodati da platim troškove koje mi je prethodna odvjetnica napravila a institucije ju nisu procesuirale. Hvala.
  4. Nakon sto sam promijenila dotičnu odvjetnicu, drugi odvjetnik je pokrenuo novi spor koji smo dobili i dobili smo i troškove koji su bili smiješni jer tada još nisam razumjela tu igru s troškovima. Njemu sam plaćala 3000 kn po radnji a tek po završenom sporu sam dobila 500kn po radnji je je vp stavio na 11oookn! U drugom sporu sam djelomično uspjela i svaka strana plaća svoje troškove upravo jer je ranije spomenuta odvjetnica postavila krivi tužbeni zahtjev pa je novi odvjetnik tražio proširenje tužbe i tako smo dobili ali ne i troškove koji su upravo zbog toga ogromni. Ne znam kamo ovo sve vodi, institucije su katastrofa a odvjetnici također. Najveći apsurd je da konačno nakon skoro 20 godina dobijem natrag svoju nekretninu i moram ju prodati zbog troškova i kamata koje rastu. A kad bolje razmislim možda je i to bolje nego se rastezati po sudovima još 20 godina taman do penzije.
  5. Hvala na odgovoru! Dodatno pitanje vezano uz tužbu protiv odvjetnika. Odvj.komora je podignula optužnicu temeljem moje prijave, hok osiguranje je odbilo zahtjev za rješavanje mirnim putem koji sam podni jela da prekinem zastaru i podnijela sam i kaznenu prijavu koja je odbačena ali sam preuzela progon. Od svega navedenog do sada nema konkretnih odluka i rjesenja ( traje od 2013 g) te moram odvjetnicu tužiti privatnom tužbom. Obzirom da mi je nanijela štetu većih razmjera i tužbeni zahtjev za naknadu štete odnosno vrijednost spora mora biti na taj iznos. Kako s moje strane postoji osnovani strah da ju svo ovo vrijeme netko štiti, pokretanjem postupka protiv nje sebe dovodim u opasnost od mogućih troškova ukoliko izgubim spor. Da li postoji nacin da se zaštitim od takvih troškova? U ovih 20 godina koliko imam posla s odvjetnicima i sustavom više nemam ni trunke povjerenja u ishod koliko god bila u pravu. Dotična odvjetnica je pokrenula postupke koje sam već samim podnošenjem tužbe gubila npr. Jednu Tužbu za poništenje ugovora iako je prošao vremenski rok, zatim sporove nije zabilježila u gruntovnici itd a tijekom postupka nije izgovorila niti jednu suvislu rečenicu osim da "tužiteljica ostaje kod navoda tužbenog zahtjeva" i cijeli niz propusta od neznanja do nedolaska na ročišta. Uglavnom katastrofa, a odvjetnici ne žele tužiti odvjetnike. Na kraju mi je protu strana rekla da me je moja odvjetnica prodala ali to ne mogu dokazati. Izgubila je spor u kojem je imala pismeno priznanje tuženika da nije ispunio ugovor, izgubila, pisala revizije, lagala mi itd. Uglavnom znam da je ovo pre malo info i da ovaj forum nije mjesto za ovako opsezne teme ali više ne znam na koji način postići cilj. Od institucija ništa a s odvjetnicima ili ju ne žele tužiti na kolegijalnoj osnovi ili kažu da je neizvjesno. Kakav bi bio ishod da si dam truda i zastupa se sama i da li to uopće mogu obzirom da je vp 1 mil?
  6. Poštovani, imam pitanje vezano uz troškove odvjetnika. Novom odvjetniku sam došla iz razloga što je prethodni napravio nekoliko radnji protiv mene, izgubio 2 spora iako sam imala priznanje prostrane itd. Uglavnom novi odvjetnik je preuzeo 3 spisa gdje je u 2 morao nadopuniti tužbeni zahtjev i u svakom je bilo po 3 ročišta. Dogovorili smo se za placanje prema uspjehu ali ne i koliko. Ja sam očekivala da svi troškovi idu odvjetniku a on smatra da ima pravo na dosudene troškove i 20%od vrijednosti nekretnine koja je barem 3 puta veća od same vrijednosti spora. Koji je na ispravniji način kako postaviti troškove u ovoj situaciji. Znaci ja nisam plaćala za poduzete radnje tijekom postupka. hvala i lijepi pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija