Jump to content

Gea6

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala Vam na odgovoru, odlična ideja, nije mi to palo na pamet. Hvala!
  2. Pozdrav, znam da nije tipična tema za ovaj forum, ali nadam see da bih tu netko mogao znati odgovor. Zanima me mogu li u prijevodu ugovora na hrvatski ostaviti malim slovom ključne riječi tipa klijent, društvo, posao, narudžbenica, radni nalog itd. koje se kroz cijeli tekst ponavljaju, a u engleskom su napisane velikim slovom. Hvala puno unaprijed.
  3. Mislite ne mora dopustiti razgledavanje koje sutkinja odredi? Ali onda ih prema ovršnom zakonu treba udaljiti s nekretnine za vrijeme razgledanja, zar ne? Nego meni nije to sporno, nego to sto ovršitelj nema kljuc od stana ali ce meni uredno naplatiti svoj izlazak, a da pritom službeno razgledanje uopće nije bilo određeno.
  4. Hvala Vam na odgovoru. I koje bi mi sad bile opcije? Da zovem tu sutkinju i trazim da napise točno vrijeme za razgledavanje? Jer sad mozemo tako do zauvijek ici gledati nekretninu, svaki put mu platim, a u stanu nitko ne otvori. Totalna glupost, onda radije odem sama kucat na vrata.
  5. Pozdrav svima, imam jedno pitanje, trebali bismo razgledati nekretninu stavljenu na dražbu za koju nigdje nije naveden datum službenog razgledavanja, nego nam je sudski službenik rekao da cemo sutra zajedno s njim ici do predmetnog stana i kucati pa ako nam netko otvori onda možemo vidjeti, inače ne jer on nema ključ i ne zna gdje je. A neovisno o tome otvori li nam netko ili ne moramo mu platiti 116 kuna za izlazak na teren jer on odmah mora napraviti zapisnik. Meni osobno to ne djeluje kao normalna praksa jer i u ovršnom zakonu piše da će sud OSIGURATI razgledavanje (kucanje na vrata i čekanje hoce li ti netko otvorit mi se ne čini kao osiguravanje razgledavanja), a samo ako osoba na zahtjev zatraži razgledavanje izvan tog vremena mora snositi trošak istog. Na Fininom očevidniku nije naveden datum skupnog razgledavanja, a ni u zaključku o prodaji, u kojem je sutkinja navela da se za razgledavanje treba javiti doticnom službeniku. U svakom slučaju sam htjela provjeriti radi li se to zaista tako ili ne. Zar ne mora biti osigurano nekakvo skupno razgledavanje neovisno o tome ima li zainteresiranih ili ne? Hvala puno unaprijed.
  6. Hvala na odgovoru. A buduci da je ugovor vec predan poreznoj i izdano je porezno rjesenje, moze li se nekako novi ugovor povezati s prethodnim rjesenjem, ili ce se on gledati kao sasvim novi ugovor za koji se ponovno izdaje porezno rjesenje?
  7. Pozdrav svima, imam pitanje o ugovoru o najmu stana. Naime, morali smo se iseliti iz svog stana jer je isti uništen u potresu, i napravili smo novi ugovor o najmu s novim stanodavcem. Ugovor je uredno predan poreznoj upravi, ali da bi ostvarili pravo na financiranje najamnine od stane drzave, ugovor mora slijediti točno određeni oblik, odnosno imati određene bitne sastojke koje taj ugovor koji je potpisan i predan poreznoj nema. Zanima me možemo li sad sve te bitne sastojke dodati aneksom ugovora, ili mogu jednostavno napisati potpuno novi ugovor koji bi zamijenio stari. Napominjem da bi mi to bilo puno jednostavnije jer smo vec jedan aneks radili zbog neke tiskarske greske, ne znam koliko uopce aneksa ugovora moze postojati? Hvala puno unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija