Jump to content

mj2324

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Na trenutnom nacrtu liste sam 2. ili 3. u Zagrebačkoj županiji, gdje mi je i prebivalište te sam član obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja, no ne znam koliko mi to sve znači.
  2. Pozdrav, Imam nekoliko pitanja. 2019. godine predala sam zahtjev za dodjelu stambenog kredita Ministarstvu branitelja. Nalazim se na nacrtu liste prvenstva za 2020. godinu. Može li mi netko objasniti kakav je daljnji proces nakon što liste postanu konačne u ožujku? Možda je netko prošao isti proces. U ministarstvu branitelja teško je dobiti bilo kakve informacije, bilo telefonskim pozivima na koje se prema mom iskustvu većinom ne javljaju ili osobnim dolaskom. Prije predavanja zahtjeva i potrebne dokumentacije u ministarstvu mi je rečeno da se dodjelom stambenog kredita može pronaći stan ili kuća u vlastitoj organizaciji za kupnju ili će ministarstvo dodjeliti odgovarajući stan na osnovi broja osoba u kućanstvu/obitelji no osim tih informacija ništa previše nije objašnjeno. S obzirom da se u zahtjevu ne spominje dodjela stanova nego samo dodjela stambenog kredita može li mi netko reći više o tome ako zna. Unaprijed hvala na pomoći
  3. Pozdrav, imam jedno pitanje. U zakonu o braniteljima stoji da djeca smrtno stradalih branitelja mogu primati obiteljsku mirovinu i invalidninu nakon prekida redovnog školovanja još najduže 12 mjeseci ako su nezaposleni uz slanje potvrde sa HZZ-a. Zvala sam mirovinsko i teta mi je rekla da je to stvarno tako, naravno prije 26 godine. I za svaki slučaj sam zvala HZZ i tamo su mi rekli da se ne može biti na zavodu i primati mirovinu. Jasno mi je da možda u HZZ-u ne znaju previše o tim zakonima i nemaju previše veze s tim pa možda nisu upućeni toliko. Ako je netko baš bio u toj situaciji molim za odgovor što se dogodilo s tim i je li to na kraju moguće ili ne. Unaprijed hvala.
  4. Pozdrav, nakon svega do sada u 7. mjesecu mi je tijelo drzavne uprave donijelo rijesenje o obiteljskoj invalidnini i to rijesenje je otislo na reviziju u ministarstvo branitelja. Prije nekoliko dana sam dobila poziv od zavoda za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u kojem stoji da trebam doci na pregled i ponijeti određene dokumente(kopiju osobne iskaznice, kopiju kartice tekuceg racuna i IBAN banke te nedavnu medicinsku dokumentaciju). Može li mi netko reći o čemu se radi ako je imao slična iskustva jer mi nije skroz jasno s obzirom da u pozivu ne piše dokumentaciju mog oca premda pretpostavljam da se misli na njegovu iako mi nije jasno kako i zasto nedavnu s obzirom da je otac preminuo prije nekoliko godina te imaju svu postojecu potrebnu dokumentaciju. Hvala unaprijed, Lp
  5. Meni su prošle već skoro 2 godine pa se nadam da će ubrzo biti gotovo. Hvala na pomoći
  6. Super, drago mi je cuti. Hvala na odgovoru. Procitala sam svasta o tim vjestacenjima, da ni ne obracaju previse paznje na dokumentaciju i ostalo pa me zabrinulo. Rekli su mi da moraju dati "presudu" u roku od 60 dana od kada prime predmet.
  7. Na prvom vjestacenju je potvrđeno da je suicid počinjen zbog sudjelovanja u domovinskom ratu. postoji medicinska dokumentacija od 1995. g. do pocinjenja suicida o psihickom i fizickom lijecenju.
  8. "(1) Smrtno stradali hrvatski branitelj iz Domovinskog rata je hrvatski branitelj koji je: 1. poginuo u obrani suvereniteta Republike Hrvatske tijekom Domovinskog rata u razdoblju utvrđenom člankom 2. stavkom 2. ovoga Zakona, 2. ubijen prilikom zatočenja ili u neprijateljskom logoru, 3. umro od posljedica rane ili ozljede zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a najkasnije do 31. prosinca 1997., 4. umro od posljedica bolesti, pogoršanja bolesti ili pojave bolesti u obrani suvereniteta Republike Hrvatske najkasnije do 31. prosinca 1997. godine, a nakon toga roka uzročna veza između smrti i sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske utvrđena je u postupku vještačenja u ustanovama za vještačenje, odnosno pred nadležnim vijećem liječničkog povjerenstva, 5. izvršio samoubojstvo kao posljedicu psihičke bolesti uzrokovane sudjelovanjem u obrani suvereniteta Republike Hrvatske" EDITIRAO MODERATOR
  9. Hvala puno na odgovoru. Imam jos jedno pitanje, danas mi je ta gospođa rekla da je zahtjev prosao prvostupanjsko vjestacenje i da ce ona sastaviti rijesenje o dodjeli invalidnine te poslati na drugostupanjsko vjestacenje, na reviziju u ministarstvo branitelja i da ministarstvo mora prihvatiti ili odbiti njeno rijesenje u roku od 60 dana. Zna li netko koliko inace traju ta vjestacenja tj revizije?
  10. Imam pitanje. Imam 20 godina i redovno se skolujem. Prije godinu dana i nekoliko mjeseci predala sam zahtjev za stjecanje statusa clana obitelji smrtno stradalog hrv. branitelja. Gospoda koja je rijesavala moj status je rekla da ako mi zahtjev nakon vjestacenja bude odobren(ona je uvjerena da hoce) steci cu odmah pravo i na obiteljsku invalidninu te da ako se zahtjev odobri da ce mi taj status vrijediti od onoga dana kada sam predala zahtjev sto je bilo prije vise od godinu dana a ne od dana kada se odobri. Znaci li to da ce mi se isplatiti obiteljska invalidnina za sve mjesece u kojima ju nisam primala tj od dana kada sam predala zahtjev ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija