Jump to content

Semi2

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Dobar dan. U Italiji nemamo vise rodbine. U Hrvatskoj nije provedena ostavina. Ici cemo putem koji ste naveo. Javim sto smo uspjeli. Hvala na odgovoru.
  2. Poštovani, Molimo pomoć. Moj otac je imao tetu u Italiji, koja je preminula prije 10 ak godina. Kome se trebamo obratit, da bi doznali je li sto ostavila njemu? Bili su u kontaktu, no kad je preminula nitko mu nije javio. Napominjem da teta nije imala djece s pokojnim suprugom, a moj otac i njegova teta imaju isto prezime. Hvala na odgovoru
  3. Ima li obavezu odazvati se pozivu, ako da, trebam li mu unaprijed najaviti da cu ga pozvati za svjedoka? Hvala jos jednom
  4. Dobar dan. Zanima me da li u sporu, kao svjedok može/treba biti pozvan j.biljeznik koji je potvrdio ugovor o DU .. i mogu li ga ja kao takvog pozvati. Plaća li se svjedočenje, i općenito plaća li se svjedočenje, treba li se odazvati pozivu, ako da, trebam li mu unaprijed najaviti da cu ga pozvati za svjedoka? Hvala
  5. Hvala na odgovoru. Ne znam gdje možemo naći ovo u vezi roka za tužbu na poništenje ugovora. Obzirom da ćemo najvjerojatnije trebati uzeti odvjetnika, mozda znate i to koliko nas moze doći taj postupak okvirno,naravno. Hvala Vam još jednom na pomoći/odgovoru.
  6. Dobra večer. Mogu li se pitanjem nadovezati na temu? Ovdje se radi o dosmrtnom uzdržavanju. Znači stan je po zaključenju ugovora prepisan na uzdržavatelja. Uzdržavani je u kratkom roku smješten u adekvatnu instituciju i dosmrtno uzdržavatelj skrbi na način kako je navedeno u ugovoru. "Prijatelji" uzdržavanog dolaze ga uznemiravati u ustanovu i nagovaraju ga da tuži uzdržavatelja...navodno su pokrenuli i odvjetnika. Može li uzdržavatelj izgubiti spor? Hvala na odgovoru.
  7. Hvala još jednom. Kažemo, jer mislimo da je nalaz psihijatra takav kakav je vrlo bitan.. a postavljen mj.dana nakon sklapanja braka.. Alzheimer demencija je postavljena dg.tad jer su se naglo počele stvari razvijati. Još uvijek je osoba potpuno svjesna i razgovara tj.odgovara vrlo pametno i prisebno na različita pitanja datum rođenja i slično..samo se povremeno izgubi u nekim stvarima..koje je dan..i ime bračnog partnera zna pobrkati Ažurirano Hvala još jednom. Kažemo, jer mislimo da je nalaz psihijatra takav kakav je vrlo bitan.. a postavljen mj.dana nakon sklapanja braka.. Alzheimer demencija je postavljena dg.tad jer su se naglo počele stvari razvijati. Još uvijek je osoba potpuno svjesna i razgovara tj.odgovara vrlo pametno i prisebno na različita pitanja datum rođenja i slično..samo se povremeno izgubi u nekim stvarima..koje je dan..i ime bračnog partnera zna pobrkati.
  8. Hvala puno... mislim da je nalaz psihijatra jako bitan a on je po našem mišljenju ok. Kako se vama čini? A nalaz je taj nakon cca mjesec dana od sklapanja braka.
  9. Hvala. Nije se vodio takav postupak. No može li netko naknadno iz osobnih razloga tj. nasljeđa, tražiti da se brak koji je već sklopljen poništi? Ne znamo gdje se raspitati o tome..želimo biti spremni na te opcije.
  10. Pozdrav, Trebam informaciju,može li dementna osoba u početnom stadiju bolesti sklopiti brak. Na psihijatrijskom nalazu stoji ovako pod : Psihički status: Uredan, pri svjesti, vremenski površno orijentiran, u ostalim pravcima uredno, kontakt se ostvaruje...aktualno se distancira od suicid.misli... Odgovor nam je jako bitan i molimo, ako ima neki link o zakonu o postavljenog pitanju da nam napišete..tražili smo ali nismo uspjeli naći. Zahvaljujemo svima na pomoći.
  11. Pozdrav, Trebam informaciju,može li dementna osoba u početnom stadiju bolesti sklopiti brak. Na psihijatrijskom nalazu stoji ovako pod : Psihički status: Uredan, pri svjesti, vremenski površno orijentiran, u ostalim pravcima uredno, kontakt se ostvaruje...aktualno se distancira od suicid.misli... Odgovor nam je jako bitan i molimo, ako ima neki link o zakonu o postavljenog pitanju da nam napišete..tražili smo ali nismo uspjeli naći. Zahvaljujemo svima na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija