Jump to content

frau

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovani, suprug je u brak ušao s neotplaćenim kreditom, a ja sam u tom iznosu od svoje porodiljne naknade odvajala za štednju. Što se dešava s tom imovinom prilikom razvoda? Također, imali smo određenu zajedničku sumu novaca na računu koja je potrošena, ali suprug zahtjeva da mu se isplati njegov dio pa ne znam može li on zahtijevati da mu isplatim svoju porodiljnu naknadu umjesto potrošene sume, odnosno mogu li ja tražiti povrat sredstava za njegov nenamjenski kredit? Živjeli smo zajedno i prije braka pa me zanima što s tom imovinom?
  2. Pozdrav, jel se što pokrenulo vezano za Vaš problem?

     

  3. Ne morate se vi meni ispričavati, samo pokušavam što manje konfuzno pisati "glasno" razmišljajući. Hvala Vam na brižnosti i na svim savjetima koje sam dobila!
  4. Baca me u očaj zato što me pred djetetom verbalno šamara pa se bojim da ukoliko sud odluči da dijete provodi vrijeme s njim bez mog prisustva ne bi djetetu naškodio u svojim trenutcima neuračunljivosti bez obzira na to što ga voli. A vezano za to jesam li loša majka, mogu samo reći da gubim snagu pod pritiskom ovih nesuglasica i prijetnji i od želje da djetetu omogućim samo najbolji život. Osjećam se kao da mi on oduzima pravo da budem odlična majka i da će se truditi to i da dokaže, jer ni miran razgovor s njim zbog dobrobiti djeteta nemoguće je zapodjenuti bez da me proglašava luđakinjom i psihičkim bolesnikom. Napominjem da nemam nikakvu dijagnozu, ali sam već "luda" od njegovih ispada. Puno Vam hvala na strpljenju i savjetima, nadam se da će se ova situacija brzo okončati.
  5. Pozdrav, bila sam u CZSS i zamolila njihovo mišljenje. Sugerirali su da još jednom pričam s mužem. Zatim smo oboje bili tamo i upućeni smo na bračno savjetovanje. Izgleda da nam nije puno pomoglo, jer je ponovno došlo do svađe u kojoj mi muž prijeti oduzimanjem djeteta. Već sam na rubu snaga i ne znam više gdje da se obratim. Muž tijekom svađe odbija miran razgovor i prijeti pozivanjem mojih roditelja (to je već radio, oni su stari i uznemirava ih na taj način). Čini mi se da muž voli dijete i to me dodatno baca u očaj, ali više ne mogu podnositi da me vrijeđa i viče na mene, tim više što je beba cijelo vrijeme s nama gdje god idemo i za vrijeme svake svađe. Jako se bojim da mi iz tog razloga stvarno i ne oduzmu dijete, jer ga nisam dobro zaštitila. Jesam li ja stvarno tako loša žena i majka da sam zaslužila sve to što mi se događa?
  6. U pravu se, suprug se još jednom predomislio, navodno smo mu nedostajali ja i dijete. Onda je počeo tražiti da dajem dijete na čuvanje svekru i svekrvi. Dijete je dojenče. Naravno da nisam pristala na to pa se vratio k svojim roditeljima i zahtjeva da mu dajem dijete bude s njima. Njegovi žive u ne baš bajnim uvjetima (svi su pušači, prostor je manji od mog stana, agresivni i potpuno nezainteresirani za dijete do trenutka dok nisam odlučila postaviti granice). Imam osjećaj da će se udružiti sa svojima i tražiti skrbništvo nad djetetom što nikako nije dobro, jer mu je otac ratni invalid, majka jedina zaposlena, a odgajaju još i unuka sa sestrine strane koji je stalno bolestan. Kad sam ga pitala u trenutku mirenja bi li on htio skrbništvo čisto da vidim na čemu sam, nije znao ni što ta riječ znači, a kasnije je rekao da je razgovarao sa svojom majkom koja ga je upozorila da djetetu samnom neće biti dobro, jer je lakše kad dijete odgaja zajednica, nego samohrana majka. Zaista mi otežava situaciju, jer je labilna osoba. Volejla bih da smo to mogli riješiti u miru, ali sad je upetljana i njegova familija i bojim se da ću se protiv svih njih morati boriti. Najviše me muči to što žele odvoditi bebu samo meni u inat. Voljela bih je zaštititi.
  7. Puno hvala na savjetima! Moram još nešto priupitati: naime, suprug je iselio iz mog stana u stan svojih roditelja. S obzirom na to da nije bio pretjerano ainteresiran za dijete kad je dolazio, mogu li izbjeći situaciju gdje će mi se preko djeteta inatiti u smislu podjele skrbništva? Nikako ne bih dozvolila da mi dijete pola vremena odgaja svekrva.
  8. Ponovno se javljam, jer je suprug sad odbio sporazumni razvod i čeka da ja dignem tužbu. Dakle, želi mi odmoći u svakom pogledu. Je li procedura ista kao i kod sporazumnog? Odnosno, nosim obrasce u CZSS, a naknadno na sud ili ovaj put CZSS nije posrednik kod razvoda?
  9. Suprug je svojevoljno odselio iz kuće, ali ne želi podnijeti papire za razvod, već želi da to učinim ja. Bojim se da na taj način samo želi dokazati da sam ja njega istjerala kako bi jeftino prošao. Trebam li poduzeti neke radnje prije nego što prikupim papire za razvod kako se on ne bi u potpunosti izvukao od odgovornosti (plaćanja alimentacije)?
  10. Pozdrav! Imam dijete staro mjesec dana. Odnosi između supruga i mene su nepodnošljivi. Oboje se slažemo da je razvod najbolje rješenje. Međutim, on ne želi ništa pokretati, nego očekuje da ja to napravim, a on će samo potpisati. S obzirom na malo dijete koje je 24/7 uz mene i na to da nemam koga zamoliti za pomoć oko prikupljanja i predaje papira, molim vas da mi ovdje objasnite kamo u Zagrebu trebam otići sa ispunjenim zahtjevom za razvod (našla sam predložak na internetu) i koje dokumente moram predati (originale ili kopije?). Mislite li da je u mom slučaju bolje pokrenuti sporazumni zahtjev s obzirom na to da smo oboje suglasni ili ipak tužbu s obzirom na to da se rastajemo u neprijateljskim okolnostima čime bih se osigurala da mi suprug dalje ne stvara probleme? Zanima me na koji način odrediti visinu alimentacije i navodi li se ona u zahtjevu za razvod? Suprug je sklon porocima i zanemarivanju djeteta pa me zanima na koji način se osigurati da on ili netko iz njegove okoline ne naškodi djetetu prilikom obaveznih susreta s djetetom na koje pretpostavljam ima pravo i mogu li uvjetovati da se ti susreti odvijaju pod mojim nadzorom i ograničiti ih na minimalan broj (koji je to?). S poštovanjem.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija