Jump to content

Jole

Korisnik
 • Broj objava

  400
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Jole

  Optantska imovina

  Može se nači u Gazzetta Ufficiale n. 13 giugno 1985.
 2. ODGOVOR JE DAT U ZADNJOJ REČENICI
 3. 1. Po članku 47. Zakona o privatizaciji te nekretnine su sada vlasnišrvo Hrvatsko fonda za privatizaciju, a ne Republike Hrvatske. 2. Dosjelost -bojim se da neće ići, ali 3. Pojedinačni ispravni postupak,-možda bi trebalo pokušati. Ne znam za drugi način rješenja problema.
 4. Jole

  oznaka zemljišta

  (G)runtovno (t)ijelo
 5. Jole

  stari teret

  Prvo vidite (i prenesite nam) što piše u povijesznom zk pa onda možemo dati odgovor.
 6. Probajte u Državnoj geodetskoj upravi, Zagreb
 7. Jole

  ZV

  Hvala Edi-Biograd ali tema je članak 170. ZV. Pozdrav
 8. Jole

  građevinska čestica

  Mislite da će urbanisti dati lokacijsku i građevinsku za 3 000 kvadrata, u Rijeci neće.
 9. Dok je teta živa ona je VLASNIK nekretnine, vi ćete postali vlasnik tek nakon njezine SMRTI. Dakle, hipoteke i sl. samo uz pristanak i suglasnost tete.
 10. Jole

  most iznad mora

  A odgovor Milly?
 11. Jole

  potonuli brod

  Novi PZ ne sadrži odredbu o tome. Stari PZ je sadržavao takovu odredbu u čl.809. čiji st.1. je glasio: "Vlasnik koji ne izvadi svoju potonulu stvar u roku od deset godina od dana kada je potonula gubi pravo vlasništva a potonula stvar postaje vlasništvo Republike Hrvatske." Prema mom mnijenju sada se na takav slučaj primjenjuje odredba članka 132. Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima koji u stavku 2. određuje: "Pokretna* stvar je ničija od trenutka kad njezin vlasnik, u namjeri da se odrekne vlasništva, napusti posjed te stvari." nadam se da sam dao odgovor. _______________________________ *prema odredbama PZ-a brod je pokretna stvar, osim kod ovrhe radi naplate novčane tražbineNovi PZ ne sadrži odredbu o tome. Stari PZ je sadržavao takovu odredbu u čl.809. čiji st.1. je glasio:
 12. Jole

  izvan vlasnički režim

  Čl.15.Zakona o zemljišnim knjigama u stavku 2. kaže kada se na temelju odluke suda, odluke drugog tijela, nasljeđivanjem ili na temelju zakona (npr.dosjelost) , a ja bi dodao i pravnog posla, steklo pravo BEZ upisa u zemljišne knjige tada se radi o vanknjižnom vlasništvu.[/color][/b][/i][/u]
 13. 1.Parcele nema u zemljišnim knjigama1.Parcele nema u zemljišnim knjigama - dakle, najprije treba nekretninu upisati u zemljišne knjige i to zahtjevom za dopunu zemljišne knjige (čl.199. Zakona o zemljišnim knjigama), - kada se nekretnine upiše u zemljišnu knjigu onaj tko se smatra vlasnikom pokrenuti će pojedinačni ispravni postupak (čl.200.ZZK). 2.Upis u zemljišnu knjigu Dok nekretnina nije upisana u zemljišnu knjigu jasno da se ne može nitko niti upisati kao vlasnik.
 14. Jole

  most iznad mora

  Vratimo se izvornoj temi. Most je prema odredbama Zakona o javnim cestama sastavni dio javne ceste. No, isti zakon ne daje odgovor na pitanje što kada most prelazi preko mora da li onaj tko upravlja cestom ili koncesionar ceste ima obvezu plaćanja koncesije za korištenje pomorskog dobra. Prema Pomorskom zakoniku most oslonjen na morsko dno NIJE nepomični odobalni objekt. Molim razmišljanja.n
 15. Jole

  ZV

  Udaljili smo se od teme. Zanimaju me komentari članka 170. ZV a ne filozofske rasprave.
×
×
 • Napravi novi...