Jump to content

Josip Zarda

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani moderatori, g. Matrix i g. Spitfire, zahvaljujem na odgovorima i uloženom trudu
  2. Poštovani, molim pomoć sa savjetom Vlasnici kuće u kojoj živim bili su po pola otac i majka. Nakon smrti oca njegovu polovicu imovine naslijedila je majka 1/2 te ja i sestra svaki 1/4. Nagovorom sestre majka se odrekla svog dijela nasljedstva u našu korist ravnomjerno, tako da smo sada vlasnici kuće majka i dalje sa 1/2 dijela te ja i sestra svaki sa 1/4 dijela vlasništva kuće. Zanima me, kojim aktom se mogu osigurati da će nakon smrti majke njena cjelokupna imovina pripasti samo meni. Da li je to pisana i ovjerena Oporuka, Darovni ugovor, Ugovor o doživotnom uzdržavanju ili Ugovor o dosmrtnom uzdržavanju? Koji od njih je najteže pobijati i na koji se ne plaća porez ? Da li postoji razlika u "jakosti" ugovora ovjerenog kod Javnog bilježnika i ugovora ovjerenog putem Suda? Zahvaljujem i lijepi pozdrav
  3. Sorry sorry, nemam pravnih znanja i sada vidim da sam se pogrešno izrazio. Ja sam se pozivao na to da račun nema "upozorenje dužniku da, u slučaju neispunjenja dospjele novčane obveze, vjerovnik može zatražiti određivanje ovrhe na temelju vjerodostojne isprave. To je napomena koja je, kako sam ja shvatio, obvezna na računima od 1.9.14. određeno čl. 31. Ovršnog zakona. Npr. moralo bi biti napisano "U slučaju neplaćanja, ovaj račun može poslužiti kao vjerodostojna isprava za određivanje ovrhe" ili sl. Da li sam ispravno pokušao pobiti ovrhu?
  4. Poštovani, pitam se dali sam ispao papak. Naime žalio sam se na ovrhu i tražio da se odbije jer je račun jednog teleoperatera iz 3. mjeseca 2015. g. bez klauzule koja bi po meni trebala biti naznačena na računima od 1.9.2014. po čl.31. st.3. Ovršnog zakona. Sutkinja mi je odbila taj zahtjev jer da je dovoljno da su na vjerodostojnoj ispravi (ovdje je to bio Izvod iz poslovnih knjiga) navedeni svi zakonski traženi elementi. Povukao sam svoj prigovor i sad se pitam uvodno pitanje :)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija