Jump to content

Lika983

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Evo donio sam konačnu odluku da sa sutrašnjim danom dam otkaz, napisao sam "otkazno pismo" (ne znam jel to baš stručan naziv) i sutra ujutro planiram otići kod poslodavca. Međutim, sad si razmišljam, što ako mi on to neće potpisati? Kako da dokažem na HZZ-u da sam mu zaista uručio svoju odluku o izvanrednom otkazu? Jel bi možda bilo bolje da mu isto to pošaljem i mailom?
  2. Hvala na odgovoru, imam još jedno pitanje. Kome konkretno trebam dokazati postojanje razloga za otkaz? Hrvatskom zavodu za zapošljavanje ili..? Jel dovoljan dokaz kopija radnog naloga i rasporeda, na kojem se vidi broj radnih sati za ovaj mjesec?
  3. Pozdrav svima i odmah moja isprika ako već negdje ima ova tema.. Uglavnom, radim na neodređeno u jednoj zaštitarskoj firmi od travnja 2017. Prošle godine nisam uspio do 30.06. iskoristiti ni dan starog godišnjeg, jer je falilo ljudi i nije imao tko radit. Ove godine se ponavlja ista stvar, s tim da sam ipak koristio 7 dana u 10. mj. 2018. i prošli tjedan 5 dana, znači ukupno 12 dana od 4 tjedna, koliko mi piše u ugovoru. Također, u ugovoru mi piše 40 sati tjedno, a na poslu me dočekao raspored prema kojem u razdoblju od 18.06.2019. do 30.06.2019. imam 11 radnih dana, odnosno 152!!! sata (ukupno 280 sati ovaj mjesec). Obzirom da je to gotovo dvostruko više radnih sati od navedenog u ugovoru, i obzirom na nemogućnost korištenja ostatka starog godišnjeg odmora, zanima me imam li opravdani razlog za izvanredni otkaz. Molim savjet. Hvala unaprijed
  4. I to mi je palo napamet, možda me jednostavno, iz samo njemu znanog razloga, želi isprovocirati da ga nalupam. Ali, srećom, nisam baš tako "kratkog fitilja" i inače nisam sklon nasilju, tako da mu to neće uspjeti.
  5. Hvala svima na odgovorima, zasad je mirno, nema inspekcije vec neko vrijeme. Medjutim, prije 2 dana se moj "dragi" susjed zaustavio pored moje ograde i snimao mobitelom mog psa i moje dvoriste. Kad sam ga pitao sta radi, kaze mi lik da sad ide prijaviti me na policiju i da ima dokaz da, citiram, "pas nema hrane ni vode". Dakle, on je kao uspio vidjeti s 30-tak metara udaljenosti dal moj pas ima vode i hrane. E, sad, kakva je situacija s tim snimanjem mog dvorista? Po mom misljenju, to bas i nije legalno, ili se varam? Nekako si razmisljam da bi mozda najbolji lijek bio da ga negdje uhvatim i polomim, ali ne zelim imati problema sa zakonom, a i mogao bih ostati bez posla.
  6. Puno hvala na svima, malo kasnim s odgovorom jer uz posao i 4 djece sam malo u nedostatku vremena. Uglavnom, nije bilo kaznene prijave nego je prijavio veterinarskoj inspekciji. A najgore od svega je što taj inepektor, ako nas nema doma, ide kod mojih roditelja i njih također maltretira s tim budalaštinama. Zadnji put kad je bio, moj stari je "malo" poludio pa ga se dobro nakleo, jedno vrijeme je bio mir i evo ga sad prije par dana opet. A šta se tiče ove budale, ne znam šta reći za njega. Mislim, ne znam jel baš po cijele dane pred trgovinom, ali jako često ga viđam da pije pivu s lokalnim kronerima. I onda koji sat kasnije uredno vozi auto i bulji u moje dvorište da vidi jel pas ima vode, hrane... Možda ne bi bilo loše da ga prijavim za pedofiliju, pa nek dokazuje da je gledao psa, a ne moje klince dok se igraju na dvorištu. iako, ne vjerujem da bi i to prošlo. I, felixx, slažem se s tobom, očito sam ovca za šišanje, kad sam ovom dopustio da dolazi 20-ak puta. Ažurirano Još nešto..imam li ja pravo tog inspektora istjerat van iz dvorišta kad dođe? Ili mu jednostavno zabraniti ulazak na privatni posjed?
  7. Unazad 2 godine imam problem sa susjedom. Odmah da kažem, radi se o osobi koja svakodnevno pije pred trgovinom cijeli dan..a zna se tko po cijele dane visi pred trgovinom. E sad.. Lik me barem 20-ak puta prijavio za zlostavljanje psa i, naravno, dosao mi je svaki put inspektor u provjeru i utvrdio da je sa psom sve u redu, dobro je uhranjen, ima hrane i vode, kućicu, ogromno ograđeno dvorište i ništa mu ne fali. Već su mi se "popeli na glavu" pa sam otišao u policiju pokušati prijaviti ovog alkoholičara za maltretiranje, ali su mi rekli da je to njegovo pravo i da ja tu ne mogu učiniti ništa. Iskreno, ostao sam bez teksta.. Zanima me mogu li, pravno gledajući, išta učiniti da zaštitim sebe i svoju obitelj od te budale? Možda tužba zbog uznemiravanja? Ili zbog "duševnih boli"? Molim savjet. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija