Jump to content

Zelda

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Treba li mi doći obavijest da je policija podnijela žalbu na presudu 1. stupanjskog suda i sadržaj žalbe? Na e-građani vidim da su je podnijeli ali ne mogu vidjeti sadržaj. Vjerojatno će biti vidljiva kad je visoki prekršajni sud unese u e-spis?
  2. Na 1. stupanjskom sudu sam oslobođen ali se MUP žalio visokom prekršajnom sudu. Može li sud dodijeliti veću kaznu nego je policija dala u prekršajnom nalogu prije nego sam se žalio i tražio saslušanje kod sudca? Tko plaća troškove visokog prekršajnog suda u slučaju da tamo budem osuđen?
  3. Evo da sam sebi odgovorim ako nekoga bude interesiralo. Objavljeno je 3-4 dana prije na e-komunikacija nego je došlo na kućnu adresu. Ne znam da li je to pravilo ali meni je tako bilo.
  4. Pozdrav, Znate li da li se napisana odluka u prekršajnom predmetu pojavi na e-komunikacija prije nego se pošalje sa suda ili nakon zaprimanja od strane stranaka u postupku?
  5. Pozdrav, Odbio sam testiranje na droge. Zapravo testirao sam se i bio pozitivan na lizalici, a nisam išao vaditi krv. Nemam nikakvih prekršaja u 20 godina vozačkog staza niti ikakvih drugih prekršaja. Dobio sam kaznu od 1300€ i 3 mjeseca bez vozačke. Uskoro me čeka ročište na prekršajnom sudu nakon prigovora. U međuvremenu mi se član obitelji teško razbolio pa svakodnevno putujem 60km u jednom smjeru u bolnicu. Postoji li mogućnost da mi ukinu mjeru zabrane u potpunosti, a da ostane samo novčana kazna?
  6. Postovani, Punica je dobila opomenu zbog dugovanja za dopunsko od 108,77kn. Dug je po njima nastao zbog neplaćene rate za 1.mjesec 2014. godine. Gospođa iz HZZO-a tumači da se od tada rate koje su uplaćivane trajnim nalogom koriste za podmirivanje duga i zateznih kamata iz proteklog razdoblja. Tako da se ne možemo pozvati na zastaru dugovanja. Kako je moguće da dosad nisu poslali niti jednu opomenu niti smo bili upoznati s “dugom” i da je svaku godinu produživala osiguranje bez obzira na dug? Moze li se tu pozvati na zastaru? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
  7. Poštovani, Molio bi savjet u vezi buke. Ispred kuće nam je postavljena bina na kojoj se održavaju koncerti u organizaciji općine i turističke zajednice. Zvučnici su okrenuti prema kući, a udaljenost zvučnika od kuće je cca 20 metara. Nije problem kad su tihi koncerti, folklor i sl. jer završavaju oko 23h ali ponekad se održavaju preglasni koncerti. U tim trenutcima sva stakla na kući se tresu, a u zatvorenom prostoru ne možeš razgovarati od buke iz vana. Znam da postoje prostori koji su izuzeti od propisa “zakona o zaštiti od buke”, ali da li se to odnosi i na buku koju stvaraju u kućama koje su vrlo blizu izvora zvuka? Sanitarnu inspekciju ne možeš nikako dovuci na teren, a i živimo u maloj sredini di se svatko pozna pa bi vjerojatno dobili dojavu i smanjili buku prije mjerenja. Može li se dovesti ovlašteni mjeritelj buke koji bi to izmjerio i onda s tim rezultatima da podneseno pravne korake i imamo li ikakvu drugu opciju? Koja je dopuštena razina buke na najizloženijoj fasadi ako nije donesena posebna odluka od strane općine o dopuštenoj većoj razini buke? Unaprijed hvala na odgovoru!
  8. Puno vam hvala! Sve kolegice su otvorile obrte bas pod tom sifrom. Ako obrt spada u slobodne to znaci da kod registracije obrta s pocetkom rada moras zadovoljiti samo opce uvjete za otvaranje obrta? Tako bi znacilo da se moze otvoriti i obrt za turistickog vodica bez da polozis ispit za turistickog vodica(sto se trazi po zakonu o obavljanju usluga u turizmu)?
  9. Poštovani, Moja supruga je "turisticki zastupnik". Ona je zastupnik strane turisticke agencije koja dovodi turiste u Hrvatsku. Opis posla joj je da doceka goste u zracnoj luci, dovede ih do hotela i za vrijeme njihovog boravka u Hrvatskoj stoji im na raspolaganju u hotelu za bilo kakav problem vezan uz njihov boravak. Turisticka agencija iz Hrvatske koja zastupa tu stranu agenciju pribavi joj dozvolu od ministarstva za turisticko zastupanje. Ona nije zaposlenik nijedne od te dvije agencije vec je strana agencija uputi da se mora "samozaposliti". Tu dolazimo do problema. Kad smo otisli u ured za gospodarstvo, sluzbenica se nikad nije srela s tim zanimanjem. Ne zeli joj otvoriti obrt jer govori da treba imati poslovni prostor iako je agencija salje u razlicite hotele i ona je tu samo dok joj ne zavrsi ugovor. Sluzbenica za minimalne tehnicke uvjete govori da poslovni prostor ne treba imati i da moze otvoriti obrt ali druga sluzbenica koja upisuje u obrtni registar tvrdi drugacije. Poslali smo mail ministarstvu turizma u kojem oni tvrde da se obrt za turisticko zastupanje ne moze otvoriti i poziva se na "zakon o pruzanju usluga u turizmu", clanak 3., tocka 6. U kojem pise: "Pod uvjetima propisanim ovim Zakonom i propisima donesenim na temelju ovoga Zakona, određene turističke usluge mogu pružati fizičke osobe koje za pružanje tih usluga nisu registrirane kao obrtnici ili trgovci pojedinci." Posebno me zanima ovaj dio di pise da turisticke usluge mogu pruzati fizicke osobe koje nisu obrtnici. Da li to pravno znaci da obrtnici ne mogu. U istom clanku pod tockom 1. stoji: "Usluge u turizmu mogu pružati: trgovačka društva, zadruge, trgovci pojedinci i obrtnici koji ispunjavaju uvjete za pružanje turističkih usluga propisane ovim Zakonom i propisima donesenim na temelju ovoga Zakona, ako ovim Zakonom i posebnim propisima nije drugačije određeno." Da napomenem, mnoge suprugine kolegice imaju otvoren obrt za "turistickog zastupnika" i obrt za "turistickog pratitelja". Za "pratitelja" u zakonu pise slicno kao za "zastupnika" samo sto je uvjet polozen tecaj za turistickog pratitelja. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija