Jump to content

Helena1981 Skreblin

Korisnik
  • Broj objava

    47
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Slažem se. Naravno da se dug mora vraćati. Ali nisam jedanput doživjela da me neki klinac ispred trgovine vuče za rukav i nudi besplatan mobitel. Neka provjeravaju nečiju kreditnu sposobnost prije davanja uređaja na rate. Ja svoje račune za mobitel redovito plaćam svaki mjesec. Ali jednom sam dobila ovrhu od teleoperatera zbog nekakvog duga od sto kuna. Nisam uopće bila svjesna duga, niti sam dobila bilo kakvu obavijest. Troškovi ovrhe su bili 350 kuna. Odmah sam to platila da dalje ne rastu. Niti danas ne znam da li je dug bio stvaran ili ne Znam dobro kako izgleda Ovršni zakon u Njemačkoj. U usporedbi s njim, naš je nakaradan
  2. Ako nemate nekretnine, nemate dohodak veći od 10 000 kn mjesečno, nemate štednju, onda je za vas najbolja opcija osobni stečaj potrošača. Zasada jedini način da se riješite dugova u roku od 2-5 godina.
  3. Koliko ja znam posmrtni ostaci nisu privatno vlasništvo i ne može s njima korisnik grobnog mjesta raditi što hoće. Groblja su rex extra commercium i pravo na koristenje grobnoga mjesta se ne prodaje već ustupa ugovorom. Pravo korištenja možete izgubiti ako ne platite grobnu naknadu deset godina.
  4. Da promjena vjerovnika ne pomiče zastaru, ali ako se promijeni sredstvo ovrhe zastara se može odgađati unedogled.
  5. Naš Ovršni zakon je toliko loš da se ni pravni stručnjaci više ne snalaze. Ja ne mogu shvatiti kako kupnja nenaplativih dugova može biti najunosniji posao? Prvo treba zaštititi socijalni minimum, a ne da se od mirovine od 900 kuna uzima četvrtina. Treba uvesti jasne rokove zastare jer ovako netko tko je kupio dug za minimalan iznos može cijeli život vrebati ili ovrsenika ili čak njegove nasljednike. Treba nam i efikasan Zakon o osobnom stečaju, a banke trebaju otpisati nenaplativa potraživanja i dobiti u skladu s tim porezne olakšice. Tako se to odavno radi u pravno uređenim državama.
  6. Postovanje!ovako danas sam iz agencije svea zaprimila poziv .. da su mi poslali u mail ugovor sa bankom i da sam sad duzna njima i oni bi pregovarali o tom mom dugovanju... ja sam rekla da mail nisam zaprimila.. da bi mi zena rekla da provjerim mail i kad ga provjerim da se uzjasnim kad cu dugovanje vratit... sto mi je ciniti dalje dali da im se javim ili ne?nezz sto da uradim...dali ce me stavit na sud?

  7. Trebaš uložiti žalbu prema uputi o pravnom lijeku, rok osam dana od primitka rješenja. Možeš tražiti ako dobiješ sud naknadu za nužne sudske troškove.
  8. Postovanje Helena,ovako molila bi vas za odgovor.. danas sam zaprimila mail od svea ekonomi agencije..sa preslikom da je dug od zg banke ustupljen njima i sve dugovanje koje sam imala prema njima sam sad duzna njima... i cak su mi poslali moje ugovore sa bankom.. u panici sam.. dali ce sad krenut ovrsavat me iaoko nista nemam imovine i nezapislena sam... dali ako ce ic ovrha dal cu dobit od suda kakvo rijesenje ili obavjest prije ovrsnog postupka.. bojim se da mi neko iz tih agencija ne dode na vrata?molila bih savjet kako sad dalje.. ?

    1. Helena1981 Skreblin

      Helena1981 Skreblin

      Ti neslužbeni dopisi ne znače ništa. To je psihološki pritisak. Na tvojem mjestu ja bih ih ignorirala dok god ne dokažu da imaju valjanu ovršnu ispravu. S obzirom da nemaš imovinu niti zaposlenje  niti sa ovrsnom ispravnom se ne bi mogli naplatiti.

      Ja ti savjetujem da se raspitas o osobnom stečaju potrošača. 

    2. Andy 18

      Andy 18

      Jel je moguce da ce me dat na sud?inace zvala je zena iz agencije i rekla da se javim za pregovaranje i otplate duga sta mi je raditi sad dalje?poziv na ignore ili kako dalje??

  9. Često to rade. Zovu poslodavce i traže da se direktno njima uplaćuje. Znaju prijetiti i poslodavcu. Naravno da to nije u skladu sa zakonom. Nisu ni svi poslodavci pravno pismeni. Samo ih uputiti na sud i Finu. To iz nekog razloga izbjegavaju. Pitanje je i koliko je zakonito da zovu sve i svakoga i pričaju o tvojim osobnim stvarima i dugovima?
  10. Koji je bio prekluzivni rok u tom vremenu za promjenu sredstva ovrhe ukoliko ovrha nije naplaćena? Možda se na to treba pozvati ukoliko b2 pokuša promijeniti sredstvo ovrhe? Ako je dug zasada nenaplativ samo ignorirajte b2 kapital, možda dočekate zastaru.
  11. Postovanje helena dug je od 2011 tad je dignut kredit... bojim se toga svega...nazalost sta ce mi ucinitii?

    1. Prikaži ranije komentare  4 više
    2. Andy 18

      Andy 18

      Samo me cudi sta me vise ne zovu ... pa se pribojavam svega toga vec psihicki!samo su mi danas mail poslali sa mojim ugovorima sta sam sa bankom potpisla...

    3. Helena1981 Skreblin

      Helena1981 Skreblin

      Taj ugovor s tobom i bankom ništa  ne znači. Jesu oni uopće dug kupili? Na tvoje mjestu ja s njima ne bi ni komunicirala dok ne bi poslali originalan ugovor o kupnji duga. Ne zovu jer nemaju interes. Samo ih ignoriraj.

    4. Andy 18

      Andy 18

      Hvala ti na odg i svemu probat cu ignorirat ma da mislim da ce oni poduzimat neke mjere i radnje da se naplate...ma da ih se ja uzsno bojim itd.. u banci su mi rekli da je racun zatvoren i da sam sad duzna agenciji...

  12. Žalbu možete napisati po uputi o pravnom lijeku. Osam dana nakon sto zaprimite rješenje o ovrsi. Mislim da su kod Vas rokovi nažalost odavno prošli. Dobro razmislite, možete povećati troškove.
  13. Andy od kada je taj dug? Ministarstvo pravosuđa je sada potvrdilo da se zakon ne može primjenjivati retroaktivno, znači za dugove do rujna 2014 oni ne mogu samoinicijativno ustupiti na mjesto starog ovrhovoditelja. Ako dug ne priznas možda nikada ni neće. Od suda traži da se banka makne s ovrhe na Fini zbog izgubljene aktivne legitimacije jer je dug prodala. Priložit ugovor.
  14. Ovrsna isprava zastarijeva za deset godina, nažalost.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija