Jump to content

gaultier

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovana,da ne otvaram novi topic,ako moze objasnjenje. Ovrha za auto osiguranje pokrenuta 2017,isknjizena na FINI 2020,zbog nemogucnosti naplate,stoji i dalje na NIO obrascu,kada je zastara ako nema nikakvih radnji? Nakon 10 godina ili 3 godine?
  2. Imao sam takvu situaciju,dio plaće na zaštićeni,ostatak putem AZ na kredit,Na blokirani nije išlo ništa, Naravno da je EOS poslao dopis u firmu i trazio da se njima uplaćuje sa plaće.Poslodavac im je samo odgovorio da mi se skida preko AZ i da su u redu cekanja,
  3. Bio sam u sličnoj situaciji,ali sam se s bankom dogovorio da svaku godinu otplaćujem 30% dopustenog minusa. U pitanju je Erste...Znaci ako je dugovanje po tekucem 7500 kn,oni bi stavil 2250 kn u otplatu na 12 mjeseci. Nakon 12 mjeseci ponovno kredit na godinu dana . 30% od glavnice.
  4. Tako je,zaduznica je potpisana 2014. Samo da napomenem da je bilo prometa po blokiranom racunu,ali po toj ovrsi konkretno nije,jer je opet 5. u redu naplate. Na plaći imam adminstrativnu zabranu za jedan drugi kredit,tako da pretpostavljam da nisu mogli mijenjati sredstvo ovrhe,jer ne posjedujem ni pokretnine,ni nekretnine.
  5. Javljam se nastavno na ovaj post. Dug prema Dinersu preuzela Agencija za naplatu potrazivanja koja se temeljem bjanko zadužnice upisala na FINA-u 2017 godine. 2020 godine temeljem čl. 12 Zpons-a,Fina je maknula ovrhu iz ocevidnika jer nije bilo naplate po toj ovrsi,odnosno bili su 5,6 u redu potraživanja pa se nisu mogli naplatiti. 2021 Agencija se ponovno upisala na Fina-u,samo je promijenjen broj u ocevidniku .Broj je bio u formi OV 1111/14 ,sada je OV 1111/14 - Z02. S tim da je sad agencija platila predujam. Da li se mogu ja obratiti nadleznom sudu sa zahtjevom za proglasenje ovrhe nedopustenom ili s obzirom na zadužnicu to nemogu napraviti? lp
  6. Bojim se da se nismo razumjeli....Imao sam ovrhu od A1 (nazvat cemo je "OV1") iz 2017 godine,kontaktiram odvjetnika,zelim platiti dugovanje,odvjetnik kontaktira A1,te kaze vjerovnik (A1) se slaze platite glavnicu i otpisuje mi zatezne kamate po toj ovrsi OV1. U mail-u dalje navodi da se podmiri i dodatno otvoreno dugovanje po broju "XY"(za koje pojma nemam da uopce postoji). Kontaktiram odvjetnika te trazim uvid u otovreno dugovanje "XY" za koje mi odvjetnik kaze da ne zna sta je to,niti ima uvid ...samo oznaku i dug,te da se za to dugovanje obratim vjerovniku A1. U medjuvremenu sam podmirio OV1. U dopisu sa A1,saznajem da je to otvoreno dugovanje za racun 3/2010 na sluzbenom mobitelu bivse firme. Kako sam u bivsoj firmi radio do 10.01.2010 (otkaz),tako na adresu A1 saljem dokaze (sudsku presudu,potvrdu bivseg poslodavca da sam radio do 15.1,potvrdu da je vracen mobitel,kartica itd) da ja nisam odgovoran za taj racun iz 3/2010 jer nisam vise ni radio u toj firmi ni koristio taj mobitel. Iz A1 mi odgovraju slijedece: detaljnom provjerom slučaja vidljivo nam je da nam nitko nije javio promjenu platežne odgovornosti po navedenoj šifri pretplatnika. Navedeno nam je dužna javiti tvrtka ili privatni korisnik kako bi pokrenuli promjenu. Račun je poslan ispravno prema krajnjem korisniku na adresu za slanje računa ........ Na račune se možete službeno žaliti 30 dana od datuma dospjeća na računu. Svaki korisnik ima pravo uložiti prigovor na račun , no za taj račun nemamo zabilježen prigovor. Prigovor na račun iz 2010 je neblagovremen, odnosno službeno je istekla vremenska mogućnost daljnje obrade prigovora Sto mi je ciniti? Hvala na strpljenju,Borbena7
  7. Imao sam minus cca 7.000 kn.Kako ga nisam uspio podmirit u cijelosti dobrovoljno,tako ga je banka utuzila. Znaci banka utuzuje 7.000 kn i salje na naplatu preko FINA-e. (Banka trenutno nije prva na redu za naplatu u ocevidniku.) Sve po proceduri Sada bi stanje racuna trebalo biti 0 kn,ako je banka poslala minus na utuzenje,logicno zar ne? No,nije tako. Ako nema uplata na taj racun,banka,salje obavijest stanje racuna iznosi - 7.000 kn.raspolozivo 0 kn.Kada se uplati na taj racun npr. 1000 kn,dolazi obavijest da je stanje racuna - 6000,00 kn. a nakon sto FINA povuce novac opet je stanje - 7,000 kn. Jer sada kad je odblokiran racun prepotstavljam da ce banka zadrzati novac,tj.naplatit ce se ova 3 mjeseca,a nakon toga ide ponovno onaj koji je prvi u ocevidniku. Naravno,da mi je cilj otplatiti minus,no zasto ja i dalje primam obavijest - 7.000 kn,ako je utuzeno i stoji u ocevidniku?
  8. Tako je,imao sam ovrsni postupak od A1 nevezano za otvoreno dugovanje. Nakon kontakta odvjetnika,koji vodi postupak,javljeno nam je da uz postojecu ovrhu imamo i otvoreno dugovanje iz 2010 godine,za koje nebi ni znali da nismo kontaktirali odvjetnika. Ovrha je rijesena,ali otvoreno dugovanje nije.
  9. Imam slijedecu situaciju. Imali smo ovrhu od A1 ,te sam kontaktirao odvjetnika,te htio rijesiti dugovanje.U dopisu nakon par dana mi salje odgovor da ce mi A1 otpisati ztz kamate ,ali ako i podmirim otvoreno dugovanje u iznosu od 200 kn.Na upit koje je to dugovanje,rekao je da se obratim u A1. Nakon razmjene mail-ova sa A1,nasli su da je racun iz 2010 godine (radi se o usluzi privatne platezne odgovoenosti),detalje racuna nemaju jer ih cuvaju samo 5 godina. Naime,osoba je bila zaposlena u firmi gdje je dobila otkaz i nakon otkaza je pokrenula radni spor itd,vratila sluzbeni mobitel,itd... .Osoba je dobila otkaz u 1/2010,a racun se odnosi na 3/2010. Poslali smo A1,pravomocnu presudu i svi detalji te zahtjev da se stornira taj dug jer za njega nebi ni znali do dan danas,da slucajno nismo kontaktirali odvjetnika za sasvim drugi dug. Jer osoba nije ni radila u to vrijeme u toj firmi niti je koristila taj broj mobitela. Iz A1 nam porucuju slijedece. detaljnom provjerom slučaja vidljivo nam je da nam nitko nije javio promjenu platežne odgovornosti po navedenoj šifri pretplatnika. Navedeno nam je dužna javiti tvrtka ili privatni korisnik kako bi pokrenuli promjenu. Račun je poslan ispravno prema krajnjem korisniku na adresu za slanje računa ........ Na račune se možete službeno žaliti 30 dana od datuma dospjeća na računu. Svaki korisnik ima pravo uložiti prigovor na račun , no za taj račun nemamo zabilježen prigovor. Prigovor na račun iz 2010 je neblagovremen, odnosno službeno je istekla vremenska mogućnost daljnje obrade prigovora. Sto dalje napraviti? Iznos je minoran i ne isplati se za taj iznos ni odvjetnika angazrati,Imate li netko savjet?
  10. NE,nije smanjila..iako je taj dopusteni minus utuzen jos 2017-te. Jer na mob dolazi poruka :stanje racuna iznosi minus xy kuna,te kada sjedne uplata na racun stanje se smanji,ali drugi dan kada Fina povuce novac ponovno je isto stanje -xy kuna. (iznos od xy kuna je utuzeni minus) Mislite da bi trebalo kontaktirati banku i traziti da povuce taj utuzeni iznos sa racuna?
  11. Pokusat cu nadopuniti upit: Osoba ima blokadu tekuceg racuna,te se ovrha provodi na novcanim sredstvima (znaci putem Fine)....Osoba je imala dopusteni minus u banci,a banka je u medjuvremenu taj dopusteni minus poslala na ovrhu.Osoba ima druge ovrhe koje se trenutno provode,a ovrha od banke (minus po tekucem racunu) je u redoslijedu cekanja. Sada je racun odblokiran,te ce poslodavac kao i svaki mjesec 1/4 primanja uplatiti na trenutno odblokirani racun,a s obzirom da je racun u minusu sredstva ce povuci banka te ce se ona automatski namiriti i sredstva nece biti dostupna..ovo je za banke situacija win win jer ce se u ova 3 mjeseca namiriti preko reda u ovrsi..imam li pravo?
  12. Dobio sam takodjer poziv za jednostavni stecaj,ne znam kako da se ocitujem,pa molim savjet. Ovrhe po ocevidniku su " OV 1" - 2000,00 kn "OV 2" - 40.000,00 kn (B2 kapital) "OV 3" - 2000,00 kn "OV 4" -3000,00 kn Fina mi salje dopis za otpis OV 1,3,4 naravno izostavljajuci OV 2 jer je preko 20.000 kn. Otpisali bi mi 7000 kn. Zaposlen sam,imam gotovinski kredit koji se podmiruje putem adminstrativne zabrane,ostatak place na zasticen racun. Imam depozit na kredit u iznosu od 25.000,00 kn u fondovima. Na redovni racun neide nista.Imovine nemam,samo taj depozit. Ako prihvatim stecaj sto ce se promijeniti u mom slucaju? Da li moze za vrijeme trajanja kredita sud "uzet novce iz Fonda" i namirit vjerovnike? Malo je konfuzno,ali se nadam odgovoru.
  13. Da malo dignemo temu,imam prilicno slicnu situaciju,da li tko ima iskustva sa isplatom zaostalih placa i prekovremenog rada na zasticeni racun,ili sve ide na redovni?
  14. Ne pise brutto,ali se podrazumijeva brutto.....pise nalaze se tuzeniku isplatiti iznos od xy kuna,s zateznim kamatama koje teku na iznos od: "xy" kn od "datum" pa do isplate...
  15. Da li mi moze netko konkretno odgovoriti kako se radi izracun kamata na brutto placu po pravomocnoj sudskoj presudi? S obzirom na komplicirano tumacenje zakona zanima me slijedece: Da li se prvo iz brutto place racunaju dopriniosi,porezi,prirezi pa kad se dobije netto iznos onda se taj netto iznos ukamaćiva? Ili se prvo brutto plaća ukamaćiva zateznom kamatom (pa taj iznos dobivenih kamata maknemo na stranu jer su ztz neoporezive) te se onda iz brutta (osnovice) placaju doprinosi,porezi,prirezi i zatim dobiveni netto iznos zbrajamo sa zateznom kamatom. lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija