Jump to content

Sandoc

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Na dijelu nekretnine imam pravo osobne služnosti i plodouživanja ( uvedeno pod teretovnicu) . Da li je osobnu služnost i plodouživanje moguće darovnim ili nekim drugim ugovorom prebaciti na člana uže obitelji?
  2. Na 1/6 kuće imam pravo osobne služnosti - pravo plodouživanja. Sve je ovjereno kod javnog bilježnika i uvedeno u zemljišnim knjigama. Vlasnik kuće je promijenio brave, te mi ne dopušta ulazak u kuću. Što mogu napraviti? Koji su mi sljedeći koraci koje mogu poduzeti?
  3. Koliko lako ili teško se dobiva ta sudska odluka? Da li je to samo pitanje vremena ili?
  4. Na 1/6 obiteljske kuće imam pravo doživotnog uživanja (osobna služnost) što je ovjereno i kod javnog bilježnika, te je upisano i u zemljišnoj knjizi ( C teretovnica). Stric koji je postao vlasnik kuće želi me u potpunosti maknuti iz kuće, no smeta mu ta teretovnica. Koja su moja prava? Da li on može sudskim putem zatražiti brisanje teretovnice?
  5. Sljedeći tjedan me očekuje očevid,vezan uz izvanparnični postupak razvrgnuća suvlasničke zajednice (obiteljska kuća). Na teren izlaze vještaci mjerničke i građevinske struke. Da li ja osobno trebam napraviti nešto određeno za vrijeme očevida i kakav je to uopće postupak? Ima li nešto na što trebam paziti?
  6. Za dva dana me očekuje prvo ročište u izvanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice. Zbog neodgodivih obaveza izvan Hrvatske nisam u mogućnosti prisustvovati ročištu. Da li postoji neki način opravdanja nedolaska i na koji način ga dostaviti u tako kratkom roku?
  7. Tražim odvjetnika za zastupanje u izvanparničnom postupku razvrgnuća suvlasničke zajednice (kuća). Ne slažem se sa razvrgnućem.
  8. Uskoro me očekuje izvanparnični postupak,tako da očekujem i poziv. Radim u Austriji (prijavljen) bez dolaska u Hrvatsku u narednim mjesecima. Na hrvatskoj adresi živim sam,tako da nemam nikoga da me obavijesti o pristigloj pošti. Koje su mi opcije za preuzimanje pošte odnosno izbjegavanje da suprotna strana ne dobije izvanparnični postupak na temelju mog nejavljanja?
  9. Od suda sam dobio poziv na ročište radi razvrgnuća suvlasničke zajednice. Radi se o kući na moru gdje moja teta ima udio od 5/6,a ja samo 1/6. Nismo se nikako drugačije mogli dogovoriti,pa je eto došlo do prijedloga za razvrgnuće s njene strane. Ja bi svoj dio kuće htio zadržati. Da li ima smisla na prvom ročištu uopće krenuti sa prijedlogom za etažiranje? Da li postoji neki način da zadržim svoj dio? Ne želim dio novca od prodaje nekretnine,a oko cijene za otkup njenog dijela se ne možemo dogovoriti.
  10. Zvao me agent za nekretnine da me obavijesti kako je kupac dignuo kredit za nekretninu (na temelju tetine usmene potvrde o prodaji),te ukoliko ne dođem potpisati ugovor o prodaji,kupac ce tuziti vlasnike ( tetu i mene) zbog nemogucnosti kupnje. Da li je uopce moguca takva tuzba?
  11. Prošla je godina dana od potpisivanja ugovora (13 mjeseci).
  12. Nakon smrti oca i majke,moj otac je naslijedio 1/6 u svim nekretninama i zemljistima. Njegova majka ( moja baka) je prije smrti potpisala sa agencijom za nekretnine Ugovor o posredovanju u prodaji nekretnine ( samo jedne i to one na moru). Nakon njezine smrti,prosle godine i nakon ostavinske rasprave moj otac i teta koji su nasljednici nekretnine potpisali su novi ugovor sa agencijom ( na godinu dana,s tim da se automatski obnavlja ako u roku od 8 dana obje strane ne raskinu ugovor pisanim putem). Ove godine je tata meni darovao 1/6 svih nekretnina. Teta je odlucila prodati tu nekretninu preko agencije,a ja ne zelim. Iz agencije sam dobio odgovor da sam obveznik ugovora koji je potpisao moj otac,da su oni nasli kupca i ako ne zelim prodati snosim naknadu štete i obvezu podmirenja troškova agencije koji do sada iznose oko 26.000,00 kuna. Ja s njima nisam potpisivao nista. Da li me agencija i teta mogu prisiliti na prodaju nekretnine odnosno da li zaista snosim troskove stete?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija