Jump to content

Stran4c

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Stran4c objavio

  1. Poštovani,

    U studenom sam imao prometnu u kojoj su sudjelovala još dva vozila pri čemu sa ja u trenutku sudara stajao na cesti u koloni. Pri tome je treće vozilo udarilo u drugo koje je zatim udarilo u stražnji kraj mojeg vozila. Kako šteta nije bila velika i svi su bili neozljeđeni sklonili smo vozila sa ceste, odlučili smo ne zvati policiju, ispunili europsko izvješće i razmijenili podatke. Nakon par dana otišli smo na procjenu štete ja i vozač vozila koje je udarilo u moje (međutim vozač trećeg vozila nije bio). U prvom izvješću kao štetnika naveo sam vozača vozila koje je udarilo u moje, međutim u osiguranju (Croatia osiguranje) su mi rekli da štetnik u našem slučaju je vozač zadnjeg vozila pa smo tako napisali u novom izvješću i predali europska izvješća. Na moj upit rekli su da ne trebamo kontaktirati trećeg vozača već da će to oni učiniti. Već sljedeći dan dobio sam procjenu i otišao na popravak u ovlašteni servis. Nakon popravka javljaju mi iz servisa da su im iz osiguranja javili da stvari s odštetom nisu sređene jer čekaju iskaz trećeg vozača i  da trebam sam podmiriti trošak ukoliko želim preuzeti auto. Naravno to sam i učinio, a oni potvrdu proslijedili u osiguranje. Zovem osiguranje iz kojeg kažu da će poslati požurnicu štetniku. Sljedeći dan zovem trećeg vozača(inače vozač Radio Taxia sa službenim vozilom) koji kaže da ga iz osigranja nisu uopće kontaktirali i kao sve ok on obećava da će dati iskaz jer da nije "đubre" i da se drži riječi. Naravno šipak od toga jer evo danas dobijem obavijest iz osiguranja da još čekaju iskaz i nisu u mogućnosti utvrditi osnovanost istog. Kontaktirao sam HUO u međuvremenu od njih nikakvog odgovora.

    Zanima me mogu li sad išta napraviti da pokrenem stvar?

  2. Poštovani,

     

    Imam situaciju da mi je iz nekog razloga usluga koju plaćam izravnim terećenjem po računu jedan mjesec ostala neprovedena - greškom banke ili primatelja još nisam saznao jer je novca na računu bilo sasvim dovoljno. Moja je krivnja što nisam na vrijeme primjetio, riječ je o manjem iznosu. Zanima me jesam li ja dužan platili zatezne kamate nastale zbog nepravovremene uplate.

     

    Primatelj će definitvno izgubiti klijenta (čak i više njih jer sam u mogućnosti za isto se pobrinuti), a možda i banka ovisno o okolnostima. Htio bi znati kako se postaviti da ne gubim vrijeme i živce na unaprijed izgubljene bitke.

     

    Hvala unaprijed

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija