Jump to content

Dubicanin

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala ti. Samo jos da te pitam, kolko se od prilike ceka odgovor?
  2. Znaci SRH osobnu, BiH licnu, SFRJ pasos skojim sam otisao i papire iz koji je vidljivo Kada sam zivio u Hrvatskoj(radnu knjizicu). Trebali mi jos nesto?
  3. Prebivaliste u BiH pasosu nije upisano i nikad nije bilo (mislim od 1999 odkad ga ja imam). Ali sve mi se papire u BiH vode u Dubici na roditeljskoj adresi.
  4. Otisao sam sa starim SFRJ pasosom koji sam takodje vadio u opatiji jos prije raspada bivse drzave. I njega jos imam.
  5. Piše mi u njemu moja tadasnja adresa u Njemackoj. I pise: Izdao Generalni Konzulat SFR Jugoslavije Frankfurt. Ipak nesto u inostranstvu. Posjedujem sve svoje njemacke vize i potvrde u Kojima pise kada Sam dolazio i da Sam direktno dolazio iz Opatije. Stime i sa radnom knjizicom se moze i potvrditi da nigdje drugdje nisam Mogao biti. Da li je to Dovoljno kao javna isprava? Iskreno da vas pitam, da li mislite da imam realnu sansu ako predam za drzavljanstvo?
  6. Druze moj, dok je god bio rat, u Frankfurtu je Radio SFRJ konzulat i izdao SFRJ pasose. Pasos je ovde kraj mene i izdan u junu 1994. A taj konzulat je poslje postao konzulat SCG a onda konzulat Srbije.
  7. Kolko ja vidim u zakonu pise: Iseljenikom se ne smatra osoba koja je iselila s područja Republike Hrvatske na temelju međunarodnog ugovora ili se odrekla hrvatskog državljanstva te osoba koja je promijenila prebivalište u druge države koje su u to vrijeme bile u sastavu državne zajednice kojoj je pripadala i Republika Hrvatska. Ali ja kad sam prvi put uzeo Bosanski pasos (1999), Hrvatska je vec bila samsostalna (od 1991). Znaci ja Kada sam napustio Hrvatsku vec nije bilo te drzavne zajednice. Da li ja to dobro svatam?
  8. Postovani Sivko, hvala na prvom odgovoru. Odkad sam otisao iz Hrvatske neprekidno zivim u Njemackoj. 1. Pasos sam onda vadio 1994 jos u SFRJ konzulatu i u njemu mi je upisana moja adresa u Njemackoj kao prebivaliste. Cak imam njemacke dokumente u kojima pise da sam direktno iz Hrvatske dosao u Njemacku. Tek sam 1999 vadio prvi BiH pasos. Prije toga nikakvu papirologiju sa Bosnom Nisam ni vodio ni vidio. Tako da nisam nigdje boravio u bivsoj Jugoslaviji poslje Hrvatske. Tako da sam Po mome razumjenju iseljenik. Da li mislite da to mjenja nesto o situaciji?
  9. Dobro vece, zanima me da li imam pravo na Hrvatsko drzavljanstvo po osnovi iseljenja iz Hrvatske. Imam 55 godina i zivim u Njemackoj sa BiH pasosom vec od 1992 godine, a po nacionalnosti sam Srbin. Prije toga sam zivio i radio punih 8 godina u Hrvatskoj. To mogu dokazati sa radnom knjizicom i vozackom koju sam 1991 polozio u Hrvatskoj. Cak imam i osobnu iskaznicu iz Opatije koja je izdana 1985 i bila vazeca do 1995 iako sam ja napustio Hrvatsku u 1992, nikad se iz Hrvatske nisam odjavio. Rodjen sam u Bosni i tamo sam zivio do 1985 prije nego sto sam otisao za Hrvatsku a poslje toga za Njemacku. Nikad nisam predao za Hrvatske papire ali me sada zanima koja prava imam. Meni se cini da po zakonu o iseljenicima imam pravo, ali nisam pravnik i neznam kakva je ustvari situacija. Zahvalan sam za svaki komentar.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija