Jump to content

anonimniy

Korisnik
 • Broj objava

  209
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O anonimniy

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. pozdrav, Uručen mi je poslovno uvjetovani otkaz. Kako je velika vjerojatnost da ću se u 8. mjesecu vratiti na posao, zanima me samo s pravne strane gledano hoću li prilikom potpisivanja novog Ugovora o radu opet se morati baviti birokracijom tojest dostabljati svu dokumentaciju ponovno ili je dovoljno sto me poslodavac ima u arhivi kao bivšeg djelatnika? Lp
 2. Poštovani, ukoliko imate određen postotak tjelesnog oštečenja, tada biste, prema svemu sudeći trebali moči ostvariti to pravo. Ali pripazite jer koliko mi je poznato, Vi kao osoba s invaliditetom ostvarujete pravo na 70% mirovine a ne na puni iznos. Za detaljnije informacije pričekajte nekog od starijih kolega forumaša. Moj Vam je savjet da se obratite izravno HZMO-u jer ce Vam oni dati najtočnije informacije. Svako dobro!
 3. Pozdrav, Koji je iznos naknade sa burze za osobu koja ima 24mj neprekidnog staza i kako podnjeti zahtjev? Koliko dugo se isplačuje naknada nakon prestanka radnog odnosa?
 4. Znači li to da ukoliko poslodavac ne dobije potporu u roku određenom za isplatu plaće u Ugovoru o radu, taj rok nemora ispoštovati?
 5. A država to misli isplatiti kada? Postoji li uopće provjerena informacija? Jer koliko se meni čini, ukoliko se ovako nastavi plaća za travanj bi mogla biti u lipnju, hoću reči nebi me začudio takav scenarij? Kako stvari tu stoje sa pravne strane?
 6. Nije li isplata plaće odgovornost poslodavca a ne države, što primjerice ukoliko tvrtka ima dovoljno novca bez obzira na to ali ne želi isplatiti plaću dok nebudu isplaćene potpore?
 7. Pozdrav, isprike što dižem temu ali stvari stoje ovako: Poslodavac još nije uplatio plaće za travanj opravdavajući se time da mu država još nije isplatila potporu. Da li se tu što napraviti ili smo "osuđeni" na čekanje?
 8. Najljepša hvala na brzom odgovoru
 9. Koje su posljedice po djelatnika ukoliko sud talav otkaz ocijeni neosnovanim?
 10. Pozdrav ekipa, Jeli zakašnjela plaća uslijed covida dovoljan razlog/opravdan razlog za izvanredni otkaz ugovora o radu od strane djelatnika? Primjerice, ako u Ugovoru stoji odredba da plaća mora biti isplačena do 15 a ista bude isplačena ili vidljiva na računu radnika kasnije od 15 dana u mjesecu? Lp
 11. Najljepša hvala. U svakom slučaju je cilj pošteno poslovati. Ako nemožemo pošteno nećemo nikako. Tvrtka je trebala biti otvorena vec ranije, no nije obzirom na stanje sa Covid-19. Još jedno pitanje, obzirom da će tvrtka poslovati u drugom gradu, može li tvrtka snositi putne troškove obzirom da ću ja kao vlasnik svakoga mjeseca 1-2 puta putovati zbog posla?
 12. Fasciniran sam brzinom odgovora, hvala! "druga opcija je izračunati koliko imate dugova, uplatiti toliko temeljnog kapitala i pokriti dugove te ishoditi kod PU potvrdu da nemate dugova. Nakon toga s tim papirom idete kod javnog bilježnika koji sastavlja izjavu i firma se zatvara po skraćenom postupku. Kada se firma zatvori vi svojom imovinom odgovarate za dugove koji se eventualno pojave u roku od 2 godine." Tu Vas molim pojašnjenje. Ako ishodim u ovom slučaju potvrdu da tvrtka nema dugove, koji bi bio primjer duga koji se može javiti u roku 2 godine?
 13. Poštovanje forumaši, Prije svega, naglašavam kako post pišem sa mobitela te se unaprijed ispričavam na eventualnim tipfellerima :). Naime, u planu je otvaranje tvrtke pa vas molim nekoliko odgovora: kada J.D.O.O. prelazi u D.O.O. po sili zakona i na koji način? Plaćam li doprinose kao vlasnik/direktor društva ako sam mlađi od 28 godina i zaposlen u drugom trg. Društvu.? Ja se nalazim u jednom gradu, tvrtka bi poslovala u drugom, kako to regulirati? Koliki su troškovi društva ako se radi o minimalnoj plači? Do kada mogu sklapati Ugovore o Radu na mjesečnoj bazi(produženje ugovora djelatniku svaki mjesec)? Kako regulirati situaciju ako djelatnika placam na promet, tojest ukoliko je njegova plaća postotak od prometa? Kada se plaća porez, na kraju godine ili? Što u situaciji da tvrtka nema dobit, jeli ju "jednostavno" zatvoriti i koliki su troškovi? Dali u mom slučaju se isplati otvoriti JDOO, može li isti poslovati bez da sam ja sam zaposlen u njemu? Moram li se, za slučaj da prestanem raditi u drugom društvu, zaposliti u svojem? i još jedna stvar koju nemogu shvatiti, na koji način jdoo posluje sa 10,00kn temeljnog kapitala? To mi se čini malo... Isprike na tolikim pitanjima, ali novi sam u ovome svemu lp
 14. Hvala, može li placa biti manja od 4.000kn s obizom na bolovanje ali i cinjenicu da je poslodavac dobio poticaj od drzave zbog Covida? A min placa za 4mj je 4000kn?
×
×
 • Napravi novi...