Jump to content

Kikig

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. pojasnite , molim. znači ako se ne raspravlja, stranka to mora prihvatiti? taj vazan detalj nije ni bio predstavljen. pitanje transparentnosti, jel da?
  2. Vrijednost je bila veća jer se radilo o polovici vrijednosti nekretnine koja iznosi oko 30 000 EUR , ali bez obzira, da sam ja na ostavinskoj raspravi uopće znao da taj kredit postoji, nisam morao prihvatiti nasljedstvo. Nije mi se dalo mogućnost izbora i stavilo me se pred gotov čin, i to nakon sedam godina. Nijedno upozorenje ili poštanska poruka nije stigla na moju adresu o stanju i postojanju tog kredita od strane banke. Majčin kredit nema veze sa nekretninom, to je bio njezin nenamjenski kredit za koji ja nisam znao. Nadam se da razumijete situaciju. Naknado, ta banka uopće više ne postoji u Hrvatskoj ( Banco Popolare ), koju je sad preuzela OTP banka, koja očito ima neke svoje namjere, koje nikako nemaju smisla. Ažurirano pojasnite , molim. znači ako se ne raspravlja, stranka to mora prihvatiti?
  3. Molim pravni savjet, otprilike pred mjesec dana sam dobio obavijest od jednog odvjetničkog društva da sam dužan platiti kredit koji je imala moja pokojna majka. Moja majka je umrla pred sedam godina i sa tim kreditom nisam upoznat. Na ostavinskoj raspravi to nije bilo ni jednom riječju spomenuto i nikada do sada nisam dobio od te banke nikakvu obavijest o postojanju ili stanju tog kredita. Sada sam dobio o otkazu kredita i da mu glavnica sada iznosi 23 000 kn , a sve ukupno sa svim troškovima moram platiti 42 000 kn. Uopće ne znam koliki je bio iznos tog kredita u vrijeme smrti moje majke jer nisam bio upoznat do sada uopće o njegovom postojanju i s obzirom da sam prihvatio nasljedstvo sada me se za to dugovanje tereti. Pitam da li imam pravo tražiti otpis kredita jer mi na ostavinskoj raspravi nitko nije dao do znanja da on postoji i nisam imao mogućnost izbora da li da prihvatim nasljedstvo ili ne. Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija