Jump to content

Someone 7

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru. Zvala me sutkinja jučer, pitala detalje na što sam odgovorila. Dobio je uvjetnu, u slučaju kršenja ide zatvorska kazna. Trebao je dobiti zabranu prilaska, no to sam zamolila da mu se ne daje. No što se mjere liječenja tiče, tu je rekla da nije u domeni Prekršajnog suda izricanje mjere liječenja što mi nikako nije jasno... Spomenula je da imam pravo to tražiti preko CZSS i da takve mjere eventualno određuje županijski sud. Koliko sam upućena, Prekršajni sud itekako može izreći mjeru pa mi nije jasno ovo. Možda je važno napomenuti da je on već liječen psihijatrijski i ima i dijagnozu koja nije vezana uz ovisnost.
  2. Poštovani, Hitno trebam savjet vezano uz prekršajni postupak. Vodi se protiv partnera kojem je pozvana hitna i policija radi zlouporabe droga te je tada pristao na dobrovoljno liječenje. Izjavio je policiji da me udario nekoliko dana ranije (što se i dogodilo nažalost, ali nisam htjela zvati policiju) te je nekoliko svjedoka potvrdilo modrice koje su vidjeli. Naravno pozvana sam na davanje iskaza kako bi se pokrenuo kazneni postupak, no nisam pristala na to jer ne želim da ga se kazneno goni već samo da ode na liječenje jer vjerujem da nije tada bio svjestan što radi. Tada mi je rečeno da će se pokrenuti prekršajni postupak i da mogu na sudu odbiti dati iskaz. Obzirom da dobrovoljno liječenje nije uspjelo, što je najbolje napraviti na sudu, dati iskaz ili odbiti? Ne želim mu traume dodatne, samo bih voljela da ode na liječenje, ali očito da dobrovoljno neće funkcionirati. Obzirom da imamo malenu bebu, bojim se zabrane prilaska, a ne bih voljela da ne može vidjeti bebu i slično. Znam da je jako kompleksna situacija, ali molim za savjet... Samo želim da se izliječi i da okrenemo novu stranicu i živimo normalno. Hvala unaprijed svima!
  3. Točno. Ta 3 dana su pisali kao godišnji. G-man, ugovor je bio pred istekom, redovno. No ono što me muči jest to da nitko nije najavio da se ugovor neće ni produžiti, a nakon otprilike mjesec i pol su stavili novi oglas za posao - s potragom za istim kadrom ljudi.
  4. Poštovanje svima! Iako mi se čini da sam prilično zakasnila, idem pokušati barem pitati za savjet. Situacija je sljedeća - radila sam u jednoj firmi tijekom 2. i 3. mjeseca 2017., naravno ugovor o radu je bio na određeno (po 15 dana). Zadovoljna s poslom, oni zadovoljni - čini se da sve štima. Dođem jedne nedjelje na posao (3 dana pred istek ugovora) i poslovotkinja mi kaže da im se vratilo nekoliko ljudi s bolovanja i porodiljnog, da sad imaju višak i da ja moram otići obzirom da sam zadnja došla. Pitala sam kad mi je zadnji radni dan - ostala sam u šoku kad je rečeno "danas". Dakle, praktički u roku od par minuta ostaneš bez posla. E sad... Problem je u tome što nisam bila tad upućena u svoja prava kao posloprimca, priznajem. Nisam znala da se po zakonu o radu mora najaviti prekid radnog odnosa barem 10 dana unaprijed ili je poslodavac dužan primiti me za stalno. Što napraviti? Isplati li se išta uopće poduzimati? Unaprijed hvala, svaki savjet je dobrodošao!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija