Jump to content

buldog62

Korisnik
  • Broj objava

    12
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moraš imat najmanje status RVI sa primanjima manjim od 1995 kuna po čl obitelji mjesećno, kaže mi danas teta u ministarstvu branitelja.
  2. U Tvrtkovoj nism ni predavao papire od MVI, nego samo povjest bolesti o liječenju od PTSP-a.
  3. Jeli 2. stupanjsko riješenje stiglo,budući da ja imam gotovo identičan slučaj kao i ti zanima me kako si prošao. Koliko sam shvatio iz predhodnih postova, ključni dokument za obnovu postupka dobivanja statusa RVI bila je dopuna ratnog puta, sa izjavma nadređenih zapovjednika. Mene zanima sadržaj dopune ratnog puta, i na kojoj razini zapovjedanja trebaju biti zapovjednici koji su napisali i ovjerili izjavu. Hvala i lijepi pozdrav svima.
  4. Meni je dr. opće prakse napravio novi prijedlog za mirovinu, iz profesionalne u opću, ovjerio mi je kopiranu dokumentaciju o dosadašnjem liječenju, a ja sam sve to odnio u Tvrtkovu, tamo su mi rekli da ćekam poziv vještaka koji će me dalje uputit. Imam oslobođenje od participacije na temelju MVI 30% invalidnosti, pa me valjda zbog toga nitko nije tražio lovu za preglede i obradu dokumentacije.
  5. U mirovini sam po čl 6a od 31.12.2002. mirovina mi iznosi 1700 kn. Od 5. mj. 2007. liječim se od PTSP-a, sa dijagnozom f 43.1 i f 62,0, u mišljenju psihijatra navedeno je da je bolest direktna posljedica rata, i da sam nesposoban za bilo kakav suvisli posao. Imam status mirnodopskog vojnog invalida 30% trajno. Čin narednik, u vojsci od 20.10.91.god . Sad mene zanima dali postoji mogućnost da dobijem opću mirovinu prema zakonu o hrv braniteljima, i dali bi ta mirovina bila povoljnija od ove sadašnje ?
  6. Ma problem je u tome što je gazda ogrezao u alkoholizmu pa je zato i propao inaće profitabilni obrt, a ima djecu pa ga svi žale i inspekcija je zadnja opcija.
  7. Prijatelj je zaposlen u privatnom obrtu, radni odnos na neodređeno vrijeme,nešto manje od godinu dana. Poslodavac ne isplaćuje plaće zadnja 4 mjeseca, niti je uplatio davanja iz mirovinskog i zdravstvenog osiguranja. Na usmeni zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa, i podizanje radne knjižice se oglušio kad je doznao da prijatelj pokreće svoju firmu, sa istom djelatnošču kao njegov obrt. Molim cjenjene forumaše za pravni savjet, kako do svoje radne knjižice ??
  8. buldog62

    In memoriam

    Otišao je još jedan od nas, nek mu je laka Hrvatska zemlja.
  9. Evo iz mog iskustva a što se tiče obnove postupka kod HZMO: 2002. kod one velike čistke u MORH-u poslan sam u mirovinu zbog nepsobnosti za DVS i dobio invalidsku mirovinu u iznosu od 1.197,00 kn. Donošenjem novog Zakona o braniteljima dobio sam priliku da za bolju mirovinu. Slučajno sam saznao da mogu napraviti obnovu postupka, bitno je da od zahtjeva za mirovinu, tj. utvrđivanja nesposobnosti za rad u HZMO-u prođu najmanje 2 godine, a za povećanje omjera bitna je nova i jača med. dokumentacija. Otišao sam svojoj doktorici i ona mi je sve sama rješila, ovjerila svu novu liječniku dokumentaciju, ispisala obrazac IN2, zahtjev za mirovinu, a ja sam još morao prikupiti ratni put, potvrdu o sudjelovanju u Domovinskom ratu, pa potvrdu o činu. Imao sam brdo novih papira jer sam se sve vrijeme neprekidno liječio. Tako da sam prošle godine dobio mirovinu kao hrvatski branitelj dragovoljac, opća nesposobnost 60 % rat i 40 % civilno. Sad je mirovina OK i ja sam zadovoljan. Inače ranjen sam 1992. godine pri obavljanju redovnih zadaća u vojarni ali nemam RVI zbog proceduralne pogreške onih koji su mi tad slali papire za priznavanje statusa i mene koji se nisam na vrijeme žalio na prvo rješenje jer nedugo poslije ranjavanja sam se vratio u postrojbu i otišao na teren. Sad to nema veze bitno je da sam napokon i ja nešto bolje ostvario, aKolega daj mi molim te pojasni, šta ti to znači proceduralna pogreška kod tvog ranjavanja u vojarni jer i ja imam sličan slučaj? I dali se tu može još šta napravit? Kolega daj mi molim te pojasni, šta ti to znači proceduralna pogreška kod tvog ranjavanja u vojarni jer i ja imam sličan slučaj? I dali se tu može još šta napravit?
  10. 91. - 93.god prićuva a 94.- 97.god. DVO, umirovljen po čl. 6a u 12. mjesecu 2002. Imam status MVI 30% trajno (Ozljeda na obuci 95.god) Predao sam zahtjev na mirovinsko za opču nesposobnost i sad me zanima dali to obnašanje dužnosti trebam navesti negdje u papirima.
  11. Molim da mi netko odgovori, dali obnašanje dužnosti sa prekidima (od 91. do 93.god. i od 94. do 97. god. primao zapovjedni dodatak bez čina) može utjecat na visinu mirovine ?
  12. 2002. godine u 12. mjesecu je stvoren takav pritisak na nas "ne perspektivne" a dovoljno stare da se ja osobno osjećam potjerano iz sustava u mirovinu po tom famoznom članu 6a. Sjetite se protjeranih djelatnika MUP-a ispred crkve sv. Marka, e vidite u to isto vrijeme su gospoda iz državne birokracije nama velikodošno podjelila otprmnine od 54.000 kuna, i mirovine od 1.340 kuna (ove cifre sam dobio ja kao razvodnik). Do današnjeg dana ta je mirovina narasla na 1560 kuna, dakle za razliku od nekih koji su prolupali već u prvoj akciji i sad se debelo omastili, mi sa 12. godina provedenih u postrojbama HV-a nismo zaslužili braniteljske mirovine, čak ni one najniže zakonom propisane. Toliko o pravdi.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija