Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  123
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O ivistipe

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ako se brinete o djedu sklopite ugovor o doživotnom uzdržavanju i tada nema ostavinske iza djeda te je njegova nekretnina vaša.
 2. Nažalost dosjelost se često zloupotrebljava i na taj način mnogi love u mutnom uz blagoslov suda, a upisani vlasnik je tu nemoćan. Zakon jasno kaže da posjed mora biti pošten i savjestan, a mnogi posjednici to nisu, a sav teret dokazivanja nepoštenja pada na uknjiženog vlasnika. Malo čudno da tvz. posjednik nebi godinama znao da mu nekretnina nije načisto.
 3. ivistipe

  Kupoprodajni ugovor

  Potražite kredit u drugoj banci.
 4. Onaj tko ih koristi, kod vas zajednički obadvije.
 5. Ovdje se služnost ne može steći dosjelošću jer je posjed služnosti pribavljen nepošteno za vrijeme komunističkog režima kada se po privatnom vlasništvu radilo bez pitanja i privole vlasnika koji je bio često zastrašivan i ucjenivan.
 6. Nemojte nasjedati na takve izjave, jer vas taj kupac malo vuče za nos. Vaša je nekretnina vi ste odredili cijenu, a on ako želi neka kupi ili odustane, isplata odmah inače ćete ostat bez para. Ako nemate građevinsku izvadite u katastru da je kuća izgrađena do 1968 i s tim uvjerenjem tražite od ureda za prostorno uređenje izdavanje uporabne dozvole i nekretnina je legalna (cijena oko 1000 kn).
 7. Nikad se ne zna, samo kako je Hanžeković došao do podataka vašeg oca? HT je sigurno dao podatke iz ugovora u kojem je i OIB vjerojatno všeg oca. Kontaktirajte odvjetnički društvo i to tješite da nebi bilo kasnijih problema, jer bi vas mogli ovšiti, a povrat novca više nećete dobiti. Stvar nije zanemariva, a odluka je vaša.
 8. Samo pazite da netko nije sklopio ugovor na ime všeg oca i krivotvorio potpis oca, pa je otac ipak dužan. Bilo je već puno takvih primjera.
 9. Izvadite povjesni zk izvadak da se vidi vrijeme i način stjecanja nekretnine, priložite vjenčani list i zatražite upis polovice vlasništva u zemljišne knjige temeljem bračne stečevine i obiteljskog zakona. Bit će zanimljivo obrazloženje kako će rješiti predmet, a ne mogu vas odbiti.
 10. Po tom darovanju bi suprug mogao ostati bez svoje polovice jer bi supruga tvrdila da je darovao svoju polovicu , a da je druga polovica njezina bračna stečevina. Vrlo delikatna situacija. Supruga bi trebala tražiti priznanje bračne stečevine od muža pa makar i putem suda, a ne darovanje. Zakonodavac bi trebao donijeti obvezu upisa bračne stečevine u zemljišne knjige u trenutku stjecanja nekretnine i takvih problema u budućnosti nebi bilo.
 11. Sve što raste na vašu parcelu slobodno porežete do međe bez ikakvog pitanja i odobrenja susjeda.
 12. Zaboravite na prisvajanje, a u vlasništvo zemljišta možete doći temeljem kupoprodaje ili darovanja od strane vlasnika.
 13. Samo da napomenem da se ovdje ne radi o poštenom posjedu jer je HEP taj posjed stekao na nepošen način za vrijeme komunističkog režima prijetnjom i zastrašivanjem ljudi, te se ljudi uopće nisu smjeli suprotstaviti kad bi se kroz njihovu zemlju postavljale instalacije. Na taj način su mnoge nekretnine obezvriđene, tako da čak ni na svojoj livadi nenožeš zasaditi visoke voćke, a da ti ih ovi iz hepa ne posjeku! Bili su čak toliko ba hati i bezobazni da su stupove stavljali na sredinu uske parcele od nekoliko metara umjesto na među!! Ovdje poštenog posjeda nema jer je stečen POTAJNO i pod PRISILO
 14. Za navedeno zemljište napravite ugovor o dosmrtnom uzdržavanju i odmah prenesite vlasništvo, te neće biti problema. Obratite se javnom bilježniku i nemojte čekati.
 15. Krivo mišljenje, jer je radniku omogućeno alkotestiranje na radnom mjestu od strane poslodavca na koje radnik ne pristaje i odlazi na testiranje u zdastvenu ustanovu, pa u tom slučaju sam snosi trošak alkotestiranja i dužan je nadoknaditi izgubljeno radno vrijeme. Svaki radnik koji je čist od alkohola nema razloga da se ne podvrgne alkotestu na radnom mjestu, a ovdje poslodavac očito ima posla s alkoholičarina te mu rade oko toga problema. Poslodavac uvjek sazna tko pije i uglavnom samo takvi dobe frulicu.
×
×
 • Napravi novi...