Jump to content

ivistipe

Korisnik
  • Broj objava

    355
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je ivistipe objavio

  1. Kako uopće može inkasator napraviti prijavu i hrt poslati uplatnice kad nemaju OIB posjednika tv. Dalu hrt može tražiti dvije pretplate, konkretno plaćam preko banke i one sepa suglasnosti a u skladu sa adresom na osobnoj, ali mi uporno šalju uplatnice i sa još drugom adresom nekretnine kojoj sam isto vlasnik?

     

  2. prije 33 minuta, Hawaii779 je napisao:

    Hvala na odgovoru!

     

    Hvala na odgovoru. Majka mi je nažalost oduzela ključeve od stana i odjavila me s adrese. Kada budem uknjižen na polovicu stana, hoću li moći sam sebe prijaviti na adresu ili je potrebna suglasnost mene i majke s obzirom da oboje imamo 50%?

    Vrlo nepovoljna situacija i ako netko majku dobro spunta može zatražiti ništetnost darovnog ugovora upravo iz razloga što nije bilo prave predaje nekretnine u posjed prilikom darovanja i ta 1/2 se vraća majci. Za prijavu na adresu nije potrebna suglasnost majke kad budete upisani 100 posto vlasnik.

  3. Svi vam ovdje kompliciraju a stvar je vrlo jednostavna: vi ste vlasnik 1/2 nekretnine i to ste stekli temeljem zakona - bračna stečevina bez obzira što niste upisani u gruntovnici i to morate jasno istaknuti na ostavinskoj. Druga polovica se dijeli među nasljednicima tako da bi svekrva dobila samo 1/4, pitanje dali uopće i to ima pravo (malo detaljnije proučite zakon o nasljeđivanju) i ako i dobije tu 1/4 odmah je i obavezna podmirivati 1/4 preostalog kredita i drugih eventualnih dugova.

    Lp, nedajte se nasamariti.

  4. Vrlo rizična kupovina, jer tu je velika vjerojatnost da se nađe nekolicina sustanara koji neće dati neku suglasnost za završetak upisa legalizacije i etažiranja, prvo neka prodavatelj rješi papire. Ako imate pare u ruci vi možete bilo gdje kupiti stan sa urednom dokumentacijom, možda malo skuplje ali ste onda sigurni. Obično kad pokažete pare prodavatelj i spušta cijenu.

  5. Neka zove, a za takve slučajeve policija ni ne izlazi, po zakonu sve što prelazi na vašu parcelu imate pravo ukloniti bez ikakvog pitanja i odobrenja susjeda, pogledajte zakon o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, samo prilikom radova nemojte se sa susjedom upuštati u nikakve rasprave.

  6. Dovoljno se javiti u gruntovnicu i predložiti dokaze o  poštenom posjedu te će službenik sastaviti zapisnik na temelju vaše izjave i pokrenuti postupak. Vi još trebate naknadno nekoliko svjedoka ili međaša koji će potvrditi vaš posjed prilikom izlaska suda na očevid, sve to traje nekoliko mjeseci i košta oko 1400kn.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija