Jump to content

DStipic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je DStipic objavio

  1. Dobro, kako se utvrđuje vrijednost nužnog dijela. Jer sasvim je evidentno da te nekretnine vrlo vjerojatno nakon prodaje neće biti ( barem ne u takvom obliku i stanju). Vrijednost ide prema kupoprodajnom ugovoru ili se utvrđuje nekom procjenom, tablici vrijednosti ili slično?
  2. Prije 5.5 godina otac se razbolio, kako je bio u teškom stanju, ali bez primanja i bez mogućnosti smještanja u dom, smjestila sam ga kod sebe, brat je rekao kako se on ne može brinuti o njemu. Otac je u svojem vlasništvu imao kuću, ali kako je imao dugove, odlučili smo da darovnim ugovorom prenese vlasništvo nad kućom na mene kako bi izbjegli moguće terete zbog dugova. Brat se s tim složio jer je ionako otac kod mene i samo se ja brinem o njemu. Nakon 3.5 god. se otac oporavio i otišao na stan. Tijekom svih tih godina ja sam plaćala sve režije i troškove za kuću iako nitko tamo ne živi jer je kuća u lošem stanju i bila je cijelo vrijeme na prodaju. Nedavno se pojavio kupac...ali sada se pojavio i brat... Dakle, meni je kuća darovana, otac je živ i zdrav, da li brat može osporiti darovni ugovor i kad (za života oca ili nakon smrti?) Ima pravo na nužni dio(nakon smrti oca?)? Koliko to iznosi, pola od onoga što bi mu pripalo nasljedstvom (1/2, dakle 1/4?)? I kako se izračuna vrijednost u ovom konkretnom slučaju, jer ja sad prodam kuću, kupac ju sruši, otac umre za xy godina, brat traži nužni dio...čega i koliko?!?
  3. Dana 03.07.2017. uručen je poslovno uvjetovani otkaz Ugovora o radu na neodređeno (neprekinuti staž kod poslodavca - 13 godina i 8mj.) u kojem stoji kako radni odnos prestaje sa 31.07.2017. Dana 17.07.2017. poslodavcu je poslan zahtjev za zaštitu prava jer je u obrazloženju otkaza navedena otpremnina od 5.000kn s kojom se radnik ne slaže. Kao odgovor na materijalni potraživanje dana 25.07. 2017. poslodavac je poslao opoziv otkaza i poziv na pojavljivanje na poslu 07.08.2017. Pitanje je, može li poslodavac opozvati uručeni otkaz ili mu zakon nalaže da mora odjaviti radnika u roku od 8 dana?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija