Jump to content

Ogorcena83

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je dobio reakciju od G-man u Kako dokazati da ostecena laze   
    Hocu naravno
    Hvala....pozz
  2. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na G-man u Kako dokazati da ostecena laze   
    Ta uvjetna, po meni, je posve irelevantna budući je već nastupila pravna rehabilitacija.
    Glede ostalog, kao što sam rekao, na sudu treba predlagati dokaze u korist obrane i na tome inzistirati da se unese u zapisnik, pa neka ih sudac odbije ako hoće, jer to će morati i obrazložiti, pa se to može iskoristiti i kao žalbeni razlog.
  3. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na felixx u Kako dokazati da ostecena laze   
    Sve ovo me navodi na ozbiljnu sumnju da postoji jaka koruptivna veza u sustavu u vezi progona vašeg dečka.
    Činjenica da je imao tu neku uvjetnu ne ide mu u prilog, ali to je ipak bilo prije 9 godina. Osim toga, on je sada s vama u vezi, i iz vašeg zauzimanja za njega zaključujem da nikako ne odgovara profilu nekog 'stalkera' koji je opsjednut osvetom.
    Kad tome dodamo činjenicu da su se tvrdnje svjedoka koji optužuju vašeg dečka pokazale lažnima u pogledu SMS-ova - to je već trebalo biti sasvim dovoljno da se posumnja da sui druge optužbe lažne. Kad kažete da ona radi u pisarnici suda, to je više nego dovoljno da se osnvano posumnja da ovo zadržavanje u pritvoru mimo uobičajenog postupanja čak i kad je u pitanju neko ozbiljnije djelo od trubljenja pred kućom. 
    A ovo da je već prijavljeno da je ta familija prijetila da će napraviti nešto takvo vašem dečku i obavljena su ispitivanja - i onda se nakon par mjeseci to i dogodi...???
     
    Mislim da bi vi sada trebali poslati dopise na sve strane u vezi toga - i ministru pravosuđa, i pučkoj pravobraniteljici, i glavnom državnom odvjetniku, a i medijima . 
    I mislim da bi vaš dečko trebao protiv njih predati pisani optužni prijedlog (kaznenu prijavu) izravno na ODO po čl. 304. KZ (lažno prijavljivanje kaznenog djela) i 305. (davanje lažnog iskaza).
    Također, savjetovao bih vam da preispitate svoje povjerenje u tog vašeg banitelja. Jer mislim, bez uvrede ikome, da bi osoba koja nije završila pravo a malo poznaje zakone uz ovakve dokaze kakve ste iznijeli već davno izvukla iz pritvora vašeg dečka - da se stvarno potrudi. Ukoliko mu otkažete, svakako o tome urudžbiranjem pisanih podnesaka obavijestite i sud i ODO i sve uključene - jer oni imaju običaj ignorirati to i dalje sve šalju odvjetniku.
  4. Hvala
    Ogorcena83 je reagirao na felixx u Kako dokazati da ostecena laze   
    Koji su uopće motivi te bivše? I njene familije koja svjedoči u njenu korist?Vode li oni kakav imovinski spor? Ili imaju zajedničko dijete, pa je spor u vezi skrbništva?
    I opišite detaljnije - što je to konkretno vaš partner napravio da je dobio tu uvjetnu prije 9 godina?
    Razmislite o promjeni branitelja - jer meni se čini da vam nimalo nije od koristi. 
    Meni se čini nevjerojatnim da se nekoga drži mjesecima u pritvoru kao opasnog kriminalca, čak i nakon što su se navodi svjedoka o prijetećim SMS porukama pokazali lažnim!
    Zašto se i nakon toga vjeruje tim svjedocima?
    Pročitajte si i vi ono o Istanbuskoj konvenciji što sam u prethodni upis stavio u privitku. Možda će vam tada biti jasnije zašto se eto nekoga bez vjerodostojnih dokaza može držati u pritvoru mjesecima.
  5. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na felixx u Kako dokazati da ostecena laze   
    Slažem se da bi tako trebalo biti.
    Ali hej - pa nije ovo baš jedinstven slučaj.  Možda jedino po tome što je optuženi dulje od mjesec dana u pritvoru, što mi je nezamislivo obzirom da nije nikog 'poslao u bolnicu', i još  su dokazi više nego dvojbeni - pristrani svjedoci za koje se utvrdilo da su u bitnim elementima (prijeteći SMS-ovi) lagali.
     
  6. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na drot13 u Kako dokazati da ostecena laze   
    S konvencijom ili bez nje, ne zatvara se ljude samo tako u istragu. Prekršajni postupak trpi svašta, ali kazneni ne.
  7. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na G-man u Kako dokazati da ostecena laze   
    Nema problema...
    Kakvo "davljenje", pa zato smo i tu...
  8. Hvala
    Ogorcena83 je reagirao na G-man u Kako dokazati da ostecena laze   
    Onda sam vas krivo shvatio, moj previd.
    Vi osobno ne, ali dečko kao okrivljenik (i njegov branitelj) definitivno da.
    Kako je okrivljenik u istražnom zatvoru, ZKP propisuje žurno postupanje svih tijela u postupku odnosno sjednica optužnog vijeća mora se održati u roku od 15 dana (u složenim predmetima mjesec dana) računajući od proteka roka za davanje odgovora na optužnicu.
  9. Sviđa mi se
    Ogorcena83 je reagirao na drot13 u Kako dokazati da ostecena laze   
    Malo je blesavo da samo radi toga i bez drugih dokaza ide u istragu... Pozivi i poruke na mobitel? Objave na fejsu i sl.? Sigurno nije bilo još nečega?
  10. Hvala
    Ogorcena83 je reagirao na G-man u Kako dokazati da ostecena laze   
    Kako to mislite "ne prema njoj"? Sigurnosna mjera zabrane približavanja ne može se izreći trajno.
    Glede ostalog, ZKP nam se nažalost promijenio u pogledu jamstva (na gore po okrivljenike), tako da kao supstitut ostaju isključivo mjere opreza, a suci, poučeni lošim iskustvima u recentnim događajima, pušu i na hladno i nitko ne želi na sebe preuzeti odgovornost za potencijalnu tragediju.
    Uglavnom, u sudskom postupku moći će se predlagati dokazi koji će pobijati navode obrane. Dečko vam ima branitelja, ako ne izabranog, onda onog ex offo obzirom je u istražnom zatvoru i sa njime treba dogovoriti strategiju obrane.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija