Jump to content

sasabcp

Korisnik
 • Broj objava

  6
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O sasabcp

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala puno Tako ću i napraviti.
 2. Pozz .Odvjetnik koji je vodio parnicu od početka za pok. djeda je nastavio i za moju mamu . 2015 sam ga zamolio da ponovo pokrene/ubrza . Od tada nikakvih pismena od suda nije bilo ni obavijesti o bilo čemu . Pretpostavljam da su na naš zahtjev 2015 pokrenuli i odmah obustavili .Regularno u vremenskim razmacima sam pitao ima li kakvih obavijesti o parnici . Kako se ništa nije događalo potražio sam predmet u e-spisu . Nije ga bilo , zvao sam i pisarnice u Imotskom itd. Nitko nije mogao naći predmet . Napokon je pronađen u arhivi u Splitu. Rečeno rješenje nemam tako da ne znam tko je pozvan za preuzimanje . Na strani pok. tužiteljice su dva unuka koji su poslije njene smrti 2005 došli i prodali što su mogli i ništa više . Da li su oni bili pozvani to ne znam .
 3. Pozdrav trebao bi savjet . Moja mama je pravno skoro pa u bezizlaznoj situaciji . Radi se ostavinskoj raspravi iz 1997 koja nije do danas završena , dakle punih 23 godine .Pokušati ću kratko objasnit slijed događanja . Pokojni djed je napisao oporuku i 1997 je započela ostavinska rasprava na kojoj su se svi osim jedne osobe /kćeri pokojnika/ složili sa oporukom . Problem je nastao zbog parnice koju je vodila ta kćer protiv svog oca oko imovine još i prije njegove smrti . Zbog te parnice ostavinska rasprava je prekinuta do okončanja tog spora . Nakon njegove smrti je izgubila parnicu, žalila se i slučaj je vraćen na ponovno suđenje . Ali preminula je i tužiteljica . Sud je 2006 donio odluku o prekidu postupka i arhivirao slučaj . Pošto nasljednici tužiteljice nisu zainteresirani , odnosno nisu poduzimali nikakve pravne radnje , sve stoji . Njihovim ne činjenjem je potpuno blokirano pravo na nasljeđivanje , ne da se ništa napraviti. Prije mjesec dana sam napravio podnesak/požurnicu da se predmet aktivira i dostavio sam podnesak za suđenjem u razumnom roku jer predmet traje već 34 godine . Prije par dana sam dobio odbijenicu predsjednice suda na zahtjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku . Na kraju ovog teksta sam pretipkao obrazloženje . Po prilici će ona ostavinska rasprava ostati neriješena jer nasljednici tužiteljice ne poduzimaju ništa toliko godina . Moj zahtjev o nastavku postupka je odbijen i sud je arhivirao slučaj zbog smrti stranki u postupku . Dade li se išta učiniti po tom pitanju. LP Saša **U trenutku kada je zatjev za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku podnesen, dakle 13.veljače 2020. Predmet poslovni broj P-xxx/2006 još uvijek je u prekidu- Odluka o prekidu postupka donesena je 11.srpnja 2006. Rješenje o nastavku postupka je doneseno 02.12.2015 //tada smo preko odvjetnika zatražili nastavak postupka op.a// no to rješenje još uvijek nije pravomoćno zbog smrti kako tužiteljice i tuženice pod 3. Stranka u sudskom postupku može ostvarivati zaštitu prava samo u odnosu na postupke koji su u tijeku pred nadležnim sudom. Kako je predmetni postupak prekinut rješenjem, to nema osnovanog uporišta za određivanje roka u kojem bi sud trebao riješiti navedeni predmet , valjalo je zathtjev predlagatelja odbaciti.
 4. U dva primjerka danas odnio , jedan su mi vratili ovjeren. Veli mi ona tamo u uredu da neće to prije mjesec dana. Trebali bi valjda odgovorit u 15 dana . Na računu piše da ga moram platit do danas, a stigao je jučer. Prijete ovrhama tako da ću danas ipak platit . kad stigne odgovor onda ću ih prijavit tržišnoj, ne mogu to napraviti dok ne ispunim i vremenski rok prigovora potrošača. 90 KN nije puno ali će mi bit gušt ako ih tržna okrpi sa 25.000 .
 5. Nema šta , onda moram platit. Nije puno ali mi ide na živce. Platit ću dnevnu kartu, prije ću ipak poslat prigovor na njihovo povjerenstvo. Žao mi je jer objektivno nisam mogao otić sa ispita za platit parking .Hvala na savjetu
 6. Pozdrav svima, Prije mjesec dana sam išao na ispit, platio parking kovanicama. Čekajući ispit vrijeme je isteklo. Putem SMS parkinga sam napravio produženje ali dobio sam poruku operatora da sustav ne radi. Imam screenshoot za taj čas. Uputio sam mail sa screnshootm i kratkim obješnjenjem da nije bilo moguće platiti parking zbog greške njihovog sustava na mail naveden na odresku kao i u predviđenom vremenskom roku.. Danas sam dobio uplatnicu za dnevnu kartu. Bio sam u Split-parkingu i tamo su mi rekli da oni to ne mogu stornirati, jer su dobili naputak da to ne rade, jer bi dnevno stornirali 90 takvih slučajeva. Bla-bla. Smatram da je krivica na njima, jer sam u dobroj vjeri pokušao plaćanje, nisam mogao napustiti ispitnu salu i da ta tvrtka mnogim građanima naplaćuje svoje propuste u sustavu. Šta napraviti. LP Sasa
×
×
 • Napravi novi...