Jump to content

Krešo 2103

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala za savjet. Odoh sutra u Slavoniju 10 dana pobjeći od ovoga pa kada se vratim ću probati.
  2. Kako se "raščišćava" takva situacija? Kakva je procedura? Od kuda krenuti?
  3. Kontakt: mobitel 099/634-9241 Mail: kjusup21@gmail.com
  4. Zna li netko imam li pravo na nekakvu odštetu, jer likovi koriste moje vlasništvo već 9 godina sade mi cvijeće i svašta nešto djetetu pod prozorom (bukvalno grana ruže ulazi u kuću kroz prozor), a lijepo sam im rekao da mi je dijete alergično skoro na svu postojeću pelud? Plus parkiranje auta metar od prozora. Zna li netko nekog odvjetnika koji bi to "izganjao"? Help! Please.
  5. On, jasno, tvrdi da je zemljište njegovo. Iako ti ljudi su najblaže rečeno, idioti. Ova situacija traje više od 12 godina (od tog vremena, 9 godina je kuća u našem vlasništvu). Pa lik kroz prolaz od cca 3m vozi auto (ponekad i 2) "sebi" u dvorište, a meni pod prozor. Bukvalno na pola metra od mog prozora parkira auto. Ne moram ni spominjati buku koju proizvodi svaki puta kada ulazi i(li) izlazi iz auta. Cijelo vrijeme sam si mislio da će si kupiti malo obraza i obzira, ali ništa od toga. Supruga ih je nekoliko puta zamolila da ne kopaju i buče pod prozorom kada su rolete spuštene, ali očito ne govorimo istim jezikom. Zbog kredita na kuću nisam si mogao priuštiti geodetu niti odvjetnika, ali čaša mi se prelila i ne mogu više...
  6. Molim za pomoć i savjet. Zanima me imam li nekakva zakonska prava i pravo na materijalnu odštetu za uzurpiranje i korištenje moje katastarske čestice. Nakon nekoliko godina podstanarstva, kupili smo kuću (silom prilika). Problem je što kuća nema dvorišta niti sa jedne strane. U procesu legalizacije (u povećanom mjerilu izvod iz katastra) ustanovili smo da imamo malo zemlje (1m širine duž jedne strane kuće), ali tu (samo na taj 1x6m) susjed sadi sve i svašta. Čekam geodeta za tu granicu. Ako se ustanovi da koristi moje, imam li pravo za ikakvu satisfakciju? Jer razgovor sa idiotom i glupačom je nemoguć (ili ja ne znam strani jezik ili oni ne razumiju moj), ali saditi 2cm (bukvalno) od tuđe kuće pod prozorom dječje sobe (dijete je alergično na skoro svu pelud što postoji) po meni mogu samo idioti, a takve treba kažnjavati. Jako! U prilogu fotka njenih bundeva uz moju kuću plus povećani izvod iz katastra (sivo je kuća).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija