Jump to content

spzg1234

Korisnik
  • Broj objava

    164
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovani, kad se dogodi ozljeda na radu, radnik ju prijavljuje, obavlja početne preglede..i zbog daljnje zahtjevne papirologije ajmo reći njemu dosadi dalje ganjati dokumentaciju, može li radnik u toj ili u bilo kojoj fazi odustati od prijave? Nema bolovanja, što se toga tiče, nego nastavlja normalno raditi.
  2. Usput, taj čl stav 1. spominje..'koji su proglašeni krivim'.., odnosi se to i na one kojima nastupila rehabilitacija?
  3. Ali u ugovoru se navodi da dužnica pristaje na izvršenje ovrhe nad njezinom materijalnom i financijskom imovinom ako dug ne vrati u roku.
  4. Hvala i Vama. Samo mi još nije jasno: 1. Ako ja živim na jednom mjestu koji je udaljen od mjesta na kojem živi dotična osoba(oko 50 km) tako da ona pripada drugoj policijskoj postaji nego ja, u tom slučaju, trebam ići u postaju kojoj ona pripada ili u svoju? i 2. Nakon prijave i dobivanja potvrde, svejedno moram angažirati odvjetnika radi privatne tužbe ili će pak policija podnijeti tužbu DO?
  5. Zahvaljujem se na detaljnom odgovoru.
  6. Može mi netko pomoći oko tog problema?Molim lijepo.
  7. Poštovani, početkom 3.mjeseca prošle godine zamolila me je prijateljica da posudim njenoj prijateljici 15 000 kn i ona bi mi to vratila 17 000 kn za mjesec dana, ja sam pristao te umjesto mjesec dana dao sam mjesec i pol dana za vračanje. To sam sve napisao okvirno ovako: 'ja sam Petra Petrović, rođena...posudila od Petra Petrovića, rođen...17 000 kn i obvezujem novac vratiti do 15.4.2019. Ukoliko novac ne vratim u roku tada pristajem na ovrhu nad mojom materijalnom i financijskom imovinom'. Tu je dužnica potpisala, te i prijateljica kao svjedok. Međutim, do dan danas nije vratila a svako par dana mi laže u porukama obećavajući da će sada brzo, da će joj tetka iz Njemačke slati, da će dobiti od osiguranja...ali definitivno sam izgubio svaku nadu za vračanje. Imam dva pitanja : 1. Što mi je najlakše činiti? Otići sa ugovorom i prijaviti nju na policiji ili direktno u DO? 2. Obzirom da znam jednu njenu drugu prijateljicu, danas sam joj pisao poruku što i opisao da 'mi Petra ne vraća dug i zato ti savjetujem da se nje paziš'. Da li sam time počinio prekršaj ili KD? PUNO HVALA.
  8. Hvala na informaciji, prvo. Pitao sam radi samog svog mira, jer lakše se osjećam kad se greška ili propust po zakonu vodila, tako je i zastara. Ono sam točno opisao tj kad je to bilo, koliko je trajalo.. ali nikakve podatke o meni odvjetnik nije uzeo jer sam mu rekao da ću doći drugi put, koliko se sjećam, a kako sam kod njega dospio putem preporuke poznanice..ne znam jesu li to bili razlozi što mi nije odmah naplatio. Poanta svega, osjećaj krivnje. Hvala lijepa.
  9. Mada je ova tema od prošle godine, kako je računati ako sam bio kod odvjetnika na usmenoj konzultaciji prije 21 godine 10 min, ako sam ga na kraju pitao iz stida (jer mi ga je poznanici preporučila) 'koliko sam dužan' a on meni 'hoćete to riješiti sada ili kad dođete' (pri tome je mislio na pretpostavljenu tužbu koju na kraju ipak nisam ni realizirao i za to sam skoro bio siguran dok sam bio kod njega jer sam vidio da nema smisla) a ja kažem 'kad dođem' drugim riječima, otišao sam i nikad se nisam vratio. I, zanima me, ukoliko, naglašavam ukoliko, me je spomenuti odvjetnik tražio da mu platim za tih 10-ak min jer se nisam vratio kako sam rekao, ima li zastare za takvu vrstu tražbine? Puno hvala.
  10. Da, naravno u dvoje, ali čini mi se da me niste dobro shvatili ili vjerovali mada ovo sve ide aninimno. U svakom slučaju hvala Vam na željama za gradnju kuće.
  11. Hvala na odgovoru, prvo. Drugo, kad sam rekao 'preduhitrio...itd' pri tome sam mislio da mi je on već u prijašnjim razgovora spominio odnosno rekao da, u smislu, 'jeftinije će ti doći mimo računa.., ja nisam u sustavu PDV-a..itd'. Izaro sam nakon toga predložio da bar jedan dio ide preko računa tako da je moj prijedlog došao iza njegovih sugestija. Ali slična je situacija i sa mojim odvjetnikom i vjerujte da je meni neugodno da njemu kažem 'daj Luka budimo pošteni i napiši račun na čitav iznos', jer računam on je sam odvjetnik i ja njemu sad k držim produke...
  12. Poštovani, kao podstanar nakon dugih godina uskoro počinjem sa gradnjom kuće, arhitekt koji moj poznanik 10-ak godina, izradio je projekt a za način plaćanja (pretpostavljam kako ne bi bilo previše skupo za mene) tražio da se od sveukupne cijene projekta nešto manje od 30% platim na račun a ostatak u gotovini. Ustvari, još prije godine dana kad sam razmišljao o načinu plaćanja i poznavajući sebe i svoju savjest 'preduhitrio' sam arhitekta i mogućnost da zatraži plaćanje mimo računa, ja sam mu predložio da bar dio cijene bude preko računa rekavši ' neka bar jedan dio bude preko računa, kao prijatelj ti mogu častiti kako ja želim a ti meni uvijek popust možeš napraviti i tako da nam niko ništa ne prišije i da nam savjest bude mirna'. Međutim, ne znam imam li mir s time (tj mir s time što je 30 % na račun a ostatak u kešu), ne znam je li ovaj forum prava adresa za moj problem i naposljetku ne znam kako da čovjek živi skroz pošteno kad je društvo utkano sa takvim mentalitet om, kad tako razmišljaju i najškolovaniji, ugledniji, najbliži (moj dugogodišnji poznanik odvjetnik bi prilikom sastavljanja ugovora o kupoprodaji zemljišta ili parnice..bi mi rekao 'ja bi radije da mi platiš toliko a ja ću ti račun napisati na manji iznos) Ne znam da li se to tako događa npr u Njemačkoj na koju se nerijetko želimo ogledati!
  13. spzg1234

    Novac na cesti

    Hvala svakako, kontaktirao sam PU i sve sam riješio.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija