Jump to content

Choo

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Choo objavio

  1. Pozdrav! Zanima me trebam li i koliko dugo čuvati stare ugovore o radu i ugovore vezane za posao od poslodavca kod kojeg više ne radim?
  2. Selim se u stan koji je 3 minute udaljen od stana u kojem sada živim, a osobnu sam mjenjala prije dva mjeseca kada smo se preselili u trenutni stan. Znači u stanu u koji ću se preseliti cu biti 2 mjeseca, tako da mi to ionako nije prebivalište nego privremeni boravak. Ako se boravište vodi kao adresa na kojoj sam privremeno ne razumijem zašto bi me itko kažnjavao kada se zna u policiji da sam na adresi boravišta na određeno vrijeme? Kada sam došla raditi ovdje prvi put prijavljena sam na boravište koje vrijedi godinu dana kod stanodavca bez mijenjanja osobne i navela adresu boravišta na poreznoj tako da mogu raditi ovdje i nisam imala nikakvih problema jer i da me policija traži imam osobnu RH i potvrdu da sam na adresi boravišta. Kako stvari stoje bolje mi je bit čudak i 4 puta mjenjat osobnu u pola godine jer ako sam negdje na boravištu to se računa kao da sam ilegalac koji se skriva po tuđim kućama a ne na adresi prebivališta😂
  3. Tako sam i mislila, ali nisam bila sigurna. Sad mi samo nije jasno zašto bi me itko , u slučaju bilo kakve provjere, kažnjavao ako ne živim na adresi sa osobne a imam prijavljen boravak na drugoj adresi i dokumet o prijavi boravka kao dokaz?
  4. Ne razumijem zašto bi me kažnjavali ako u policijskoj postaji prijavim boravište? Znači mjesto gdje ću živjeti određeno vrijeme, te samim time na potvrdi o boravištu piše da živim na novoj adresi a ne na adresi na kojoj mi je osobna iskaznica. Ne mogu živjeti na dva mjesta odjednom, a ako prijavim boravište znači da sam svjesno zatražila potvrdu da živim na određeno vrijeme na drugom mjestu. Znači i da me traži policija trebali bi doći na adresu boravišta i ja im dam svoje dokumente i potvrdu o boravištu i to je to. Zašto bi me kaznili ako sam prijavila boravak na drugom mjestu? Nije da mi je adresa osobne na jednom mjestu a ne živim tamo a isto tako nisam nigdje drugo prijavljena na boravak.
  5. Pozdrav! Ove godine sam sa obitelji mjenjala mjesto stanovanja i samim time sam odmah podnijela zahtjev za izdavanje nove osobne iskaznice. Stanodavac nas je prijavio na adresu, potpisali smo ugovor i stanodavac plaća porez na nas. Sada se opet selimo na novu adresu (manja stanarina) i stanodavac je rekao da se moramo odjaviti jer inače on mora plaćati porez na nas jer se vodimo kao da živimo na toj adresi pa mi ponovo moramo izrađivati osobne sa novom adresom. U gradu u kojem sam trenutno radim i ugovor mi ističe 30.11 i nakon toga idem u Zagreb i planiram tamo biti za stalno što znači da bih opet kada odem gore trebala mijenjati osobnu a kako se planiram udavati te nakon toga opet mijenjati osobnu zbog promjene prezimena to ce biti 4. put da izrađujem osobnu u razdoblju od 6 mjeseci. Mogu li ja zatražiti samo boravište na adresi novog stanodavca, bez izrade nove osobne iskaznice, te novu iskaznicu napraviti kada dodem u Zagreb, bez da trenutni stanodavac ima problema jer mi je trenutna osobna na njegovu adresu?
  6. Pozdrav, dobila sam poslovno uvjetovani otkaz i imam pravo na naknadu, sve je to riješeno već. Posao je bio sezonski stoga sada bivsi poslodavac treba nove radnike, ja imam vec drugi posao u planu a meni prvoj moraju ponuditi posao prije nego objave natjecaj. Ako odbijem gubim li pravo na naknadu?
  7. Pozdrav! Ima li osoba pravo na naknadu po isteku ugovora na određeno, ima 9+ mjeseci kod istog poslodavca, i treba li kakva potvrda prilikom prijave za naknadu o prestanku ugovora ili samo sa ugovorom koji je istekao može na zavod?
  8. Ok, znaci ako oni meni ponude posao ponovo, a ja odbijem, onda mogu raspisati natječaj i zaposliti nekoga na moje radno mjesto bez obzira jeli prošlo tih 6 mjeseci ili ne?
  9. Imam ugovor na neodređeno, šefovi su mislili da cu moci raditi i duze od same sezone, al se sezona nije pokazala kako su ocekivali pa mi zato oni moraju dati otkaz, ne pristajem na sporazumno jer onda ne mogu dobiti naknadu sa zavoda, a zbog nekih privatnih planova i samog perioda čekanja dok nađem novi posao ne zelim izgubit naknadu jer jbg novci mi trebaju. Zato pitam u slucaju da mi oni daju otkaz, jel postoji način da oni nekog drugoga zaposle? Jer mi kazu da nemogu nikoga drugog zaposliti 6mj i ako hoće zaposliti da mogu kao samo ja ponovo raditi (kao sto sam napisala posao je sezonski, sto ispada da do 3-4 mjeseca nece nikog moci zaposliti a plan im je vec tad krenut s radom)?! Jer iskreno nakon nekih njihovih stvari nista im ne vjerujem i nemam se volju vratit tamo,pa trazim siguran odgovor da me ne smuljaju s tim.
  10. Pozdrav, ispričavam se ako ima slična tema, nisam mogla naći odgovor pa evo: Radim sezonski posao, posao se smanjuje tako da cu dobiti otkaz kao tehnološki višak od strane poslodavca i tako da znam da cu moci primati naknadu za nezaposlene. Moje pitanje je u kojem slučaju poslodavac ne može tj ne smije uzeti novog radnika narednih 6 mjeseci? Jeli istina da mogu zaposliti novog radinka ali prvo moraju ponudit ugovor meni kojoj su dali otkaz, a ja ako odbijem posao da onda mogu zaposliti nekoga drugog?
  11. Pitanje, uskoro moram raditi novu osobnu. Trenutno sam u drugom gradu, radim i ne mogu nikako u grad na koji mi glasi sadašnja osobna. Mogu li ja ikako izvaditi osobnu u drugom gradu da mi ostane adresa koja vec sada je? Stanodavac se složio da napravim osobnu na njihovu adresu ako ne mogu ostaviti sadasnju, pa me zanima kako to ide i ako moram mjenjati adresu na novu treba li stanodavac imati neku potvrdu da je on vlasnik kuce na novoj adresi?
  12. Da, krivo sam napisala, osobno sam to napravila ali je i stanodavac morao dat podatke. Hvala na brzom odgovoru!
  13. Stanodavac kod kojeg sam me prijavio na svoju adresu ali kao privremeni boravak, ono sto traje godinu dana. Jeli to to? Ne bih htjela mjenjati adresu jer sam ovdje privremeno.
  14. Ispricavam se ako je off topic ali ne mogu nigdje drugo naci odgovor. Mogu li predati zahtjev za novu osobnu u drugom gradu? Iz Zagreba sam, ali trenutno radim u Dubrovniku i ne mogu samo tako otici doma, a osobna mi istice za par mjeseci.
  15. Pozdrav! Imam jedno pitanje, mora li se G.O iskoristiti? Decko je zaposlen krajem prvog mjeseca 2017 god. Vec sredinom godine je rekao sefovima da bi G.O htjeo uzeti u prvom mjesecu 2018 godine, da bi mu prije nekoliko dana rekli da mora iskoristiti godisnji u 11 ili 12 mjesecu 2017. Postoji li nacin da ipak prebaci G.O za sljedecu godinu ili ga mora iskoristiti?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija