Jump to content

Imam račun

Korisnik
 • Broj objava

  16
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Imam račun

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

692 pregleda profila
 1. Molio bih iskusnije forumaše iz obiteljskog prava ,da mi odgovore a radi se o slijedečem.Moja supruga naslijeđuje od svog bratiča ,poslije njegove smrti određenu sumu novaca.Pitanje je dali to ulazi u bračnu stečevinu ili več što ,i dali ja imam kakva prava kao suprug od tog iznosa.Unaprijed zahvaljujem.
 2. Hvala mislim da si me potpuno krivo razumio ,nema kod mene nikakve nervoze jer nevolim takve postove gdje se naklapa,o nekoj temi .Imam 1900 dana borbenog sektora u mirovini sam od 2008 g mada sam do sada doživio puno šikaniranja po pitanju branitelja u odnosu na prijašnje umirovljene branitelje,i biti ču potpuno iskren ako se to ponovo i sada desi opet je to jedna nepravda.Zašto ja i ti nebih dobili tu naknadu ,pa nismo mi bili negdje drugdje nego rame uz rame sa sadašnjim umirovljenicima,odnosno onima sa najnižim braniteljskim mirovinama.Složiti češ se da selektivno primjenjivanje svakog akt
 3. Proćitao sam sve ove postove i nije mi ništa jasno,a tiće se dodatka na mirovinu prema vremenu provedenom u borbenom sektoru od 50 lpo danu.Molim da se oglase iskusniji članovi našeg foruma,i decidirano i jasno kažu napišu dali če biti novih obračuna po tom pitanju ili neče sa da ili ne.Unaprijed zahvala i pozdrav svim hrvatskim braniteljima ma gdje bili.
 4. Slažem se u potpunosti ali jednostavno čovjek nemože uvijek ostati nijem,znam da nisam jedini nego nas ima puno.Tko nama može platiti 5g najljepšeg života koje smo dali cijeloj VOLJENOJ DOMOVINI,i mislim da je bespredmetno komentirati da je netko nekom nešto poklonio ,ako i ima nekih slučajeva mislim da i oni nisu vrijedni komentara.
 5. Moje osobno iskustvon s udžbenicima u zadnje 4 g je polovni ,dobijem koliko dobijem bez žalbe brzo bude gotovo i to je to.S time ne želim ni slučajno utjecati na druge kolege,jer iz gore pročitanog posta jednostavno nemogu više provariti,ta mrcvarenja. Pozdrav svim braniteljima ma gdje bili.
 6. Hvala dragi prijatelju mogao sam i naslutiti takav odgovor ,pošto se uistinu spominje samo najniža mirovina,još jednom hvala..
 7. Pročitao sam pažljivo sve komentare oko najniže braniteljske mirovine,sve če ovisiti odnosno biti vezano za vrijeme provedeno u borbenom sektoru,što se ja u načelu slažem .E sada bih volio da mi iskusni forumaši odgovore ,dali če se nešto mijenjati s našim mirovinama koji imamo invalidske mirovine ,hrv-i opča nesposobnost,dali če i tu biti promjena u odnosu na dane provedene u borbenom sektoru.Unaprijed zahvaljujem i pozdrav svim BRANITELJIMA MA GDJE BILI.
 8. Poštujem vaša mišljenja ali ja u trenutku te odluke nisam mogao biti obuhvačen s10%,jer mi mirovina nije prelazila3500kn.ALI samim novim obračunom ,poslije priznatog pogoršanja mirovina mi je prelazila 3500kn,pitao sam moju referenticu kako to sada nije više ona mi je objasnila upravo ono što sam napisao,bilio kako bilo ja sam u krajnjem slučaju ipak ostao zadovoljan,u odnosu na veliku večinu branitelja.Hvala na komentaru i pozdrav.
 9. Čitam ove postove i prosto mi nije jasno da ljudi ne kuže ta nesretna smanjivanja.Evo mog slučaja 2013g sam išao na pogoršanje i prošao,mirovina mi je s 1. 1.2014 prelazila 3,500 kn .Što hoču reči da su mi u mirovinskom prilikom obračuna upravo zato što mi prelazi 3500kn umanjili mirovinu za nekih 12kni izbjegao sam 10%,sada imam s ovih 2,1% 3667kn ,znači ima i svjetlih primjera ,sve ovisi o referentima prilikom obračuna mirovine u tim osjetljivim trenucima ,znači mogao sam odmah popušiti 10%,i sada još nebih imao niti 3500kn,s obzirom na rast i usklađivanje mirovina.Nadam se da če možda nekom
 10. Tako je i sam sam pratio sabor do kraja, u srijedu ako bog da počimaju sa radom i prvom točkom ,ZAKON O HRVATSKIM BRANITELJIMA.Možda svi previše očekujemo ,živi bili pa vidjeli.Nekako mi je čudno koliko sam ja upoznat sve se vrti oko broja dana u borbenom sektoru.JA osobno pripadam skupini branitelja koji imaju preko 5 godina bez ikakvog prekida .Imam preko 1800 dana borbenog sektora više nego puno generala proizišli iz domovinskog rata,ima nas 1563 ako sam došao do pravog podatka.I sada me baš iskreno zanima hoće nas tko uopče spomenuti u nekom kontekstu zakona ,osobno se ničemu ne nadam voli
 11. Nije tu u pitanju samo drug račan,spominjane udruge pogledajte samo tko ih vodi ,za njih je to marginalno pitanje.Oni imaju puno veće apetite da taj problem i ne doživljavaju ,kao mi obićni smrtnici koji se bojimo i za 20%invalidnosti.Bez obzira na sve mnogima nebih bio u koži ,mada mi ih je kao braći po oružju istinski i ljudski žao.Osobno mislim da taj problem oko te naknade i nije toliko važan, u odnosu na puno toga što muči veliku večinu HRVATSKIH BRANITELJA.
 12. I sam sam imao problema ali kada sada čitam ovo objašnjenje ,nema razloga za nikakvu ljutnju ili nešto slično .Ekipa radi odlično s obzirom koliko ima upita i slično.
×
×
 • Napravi novi...