Jump to content

Pravda1234

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Pravda1234 objavio

  1. Prije 2 minuta, Ruby_Danderfluff je napisao:

    Ako su svima "uzeli" dan godišnjeg, pa i Vama, onda je u redu, po mom mišljenju.

    Jedino sam ja bila na godisnjem odmoru u tom periodu. Druge cure nisu radile jer ni centri nisu radili za Veliku Gospu, pa su im to racunali kao slobodan dan iako mislim da ni to nisu smjeli napraviti.

    No bitno mi je je li meni oduzet dan godisnjeg prema zakonu, tj. da li poslodavac takav blagdan usred godisnjeg ima pravo racunati kao slobodan, ili je duzan dati jos jedan dan godisnjeg s obzirom da je to blagdan koji je neradan. No hvala na odgovoru.

  2. Postovani, imala sam godisnji odmor od 12.8. do 26.8. ove godine. U godisnji mi je pala i Velika Gospa. Inace radim na standu u centru koji je odlucio za Gospu ne raditi. Moji poslodavci su tada odlucili dan Velike Gospe svima racunati kao slobodan dan. Osim toga, i meni si rekli kako mi taj dan racunaju kao slobodan, no misljenja sam da sam zbog tog blagdana u vrijeme godisnjeg, imala pravo na jos jedan dan godisnjeg, te da mi dan godisnjeg nikako nisu smjeli racunati kao slobodan.

    Poslodavci, naravno, tvrde da to nije tako. Pa mi Vi, molim Vas, recite jesam li zbog tog blagdana tokom godisnjeg trebala dobiti dan dodatno, pa su me zakinuli za taj dan, ili ne pa je godisnji koji sam imala u redu? 

    Hvala svima unaprijed

  3. , hasko je napisao:

    Teško je to reći jer niste napisali o čemu se radi. Naime, vojnostegovni sud će prvo razmotriti koliko se vaš slučaj dotiče Zakona o službi u OSRH pa onda odlučiti.

    Da li ste privremeno udaljeni iz službe tijekom trajanja postupka .

    Postovani,

    Nisam privremeno udaljen iz sluzbe. 

    Bio sam, vec, na vojnom sudu dva puta prije no sto je donesena presuda na civilnom sudu. Vojni je sud zamrznut dok se ne zavrsi postupak na civilnom. Sad, kad je presuda na civilnom sudu izrecena, kad mogu ocekivati nastavak vojnog sudenja? Postoji li mogucnost da to bude kroz sljedeci tjedan? 

    Prva dva puta nisam dugo cekao, no sad nisam siguran sto se tice vec donesenih odluka, je li isto. Koliko bi sada mogao cekati, otprilike? 

  4. Postovani,

    Obavljam duznost u OSRH, te sam imao nekih pravnih problema, zbog cega je pokrenut postupak na civilnom sudu. Odluka na civilnom sudu je donesena, te sad moram na vojni sud. Zanima me koliko cu, otprilike, cekati na to? Presuda civilnog suda je danas donesena, tako da jos ne raspolazem info o vojnom sudu. No, ako netko zna, traje li cekanje mj dana, tj dana ili godinama? 

    Hvala i postovanje svima

  5. Prije 4 minuta, G-man je napisao:

    Onda bi se najvjerojatnije radilo o spolnom odnošaju bez pristanka, no moguće u njegovu kvalificiranu obliku. U igri je sve, i uvjetna i djelomična uvjetna, ali i bezuvjetan zatvor (ako se radi o kvalificiranu obliku). Jasno, u slučaju osude, prestaje vam služba u OSRH po sili zakona.

    Ovu korespondenciju sa drugom osobom ste, vjerujem, predočili na ispitivanju?

    Da, naravno. 

  6. Upravo sad, G-man je napisao:

    Da li ste bili ispitani od strane DORH-a? Je li se radilo o Županijskom DORH-u ili Općinskom?

    Branitelj vam je izabrani ili je postavljen po službenoj dužnosti?

    Na Opcinskom DORH- u sam ispitan, a branitelja sam sam izabrao.

    Sva ispitivanja su obavljena, sve je izneseno, a sad cekam dan presude koji je zakazan u 11.- om mjesecu. Na njemu cu saznati i ono sto je vjestak napisao. 

  7. Upravo sad, G-man je napisao:

    Bilo bi dobro da znam točnu kvalifikaciju, jer na temelju ovog opisa, nema šanse da vam se izrekne novčana kazna.

    A zao mi je. Nemam kod sebe te papire, pa Vam ne mogu tocno napisati, a ne znam ni napamet. 

    Dakle, uvjetna vrlo moguca, ili postoji neka sansa da me oslobode? Mislim, po ovome sto sam napisao. Pokusao sam napisati sto sam bolje mogao, a sad...nazalost, kazem, ne znam tocno napamet koji su clanci stavljeni u optuznicu. :/

    Sam odvjetnik mi je rekao da je najveci problem sto je ona maloljetnica, no zar je moguce da me se za to kazni ako ja to nisam ni znao ni mogao znati dok mi ona sama nije priznala? 

  8. Prije 9 minuta, G-man je napisao:

    Obzirom da djevojka ima 17 godina, i ne radi se o situaciji da biste vi bili u poziciji prema njoj kroz aspekt učenja, odgoja, njege, dušebrižništva ili čuvanja, pa da bi se radilo o kaznenom djelu spolne zlouporabe djeteta starijeg od 15 godina - za koje vas se točno kazneno djelo tereti? Pokušaj silovanja ili spolnog odnošaja bez pristanka (odnosno teškog kaznenog djela protiv spolne slobode)?

    Postovani,

    Optuznica glasi ovako: seksualno dopisivanje s maloljetnicom te pokusaj prisile maloljetnice na intimnije pipkanje zbog cega je ona pokusala uciniti samoubojstvo... doslovce tako to glasi i tocno je tako ona to sve opisala iako mi odvjetnik kaze da je svaki put pricala drugu pricu, pa da vise ni oni nisu sigurni za sto me se tocno optuzuje...

  9. Postovani,

    Za zivota nisam imao nikakvih pravnih niti bilo kakvih problema vezanih uz kazne, sud, i drugo. 

    Dakle, situacija je ovakva. Prosle godine sam na facebook- u upoznao jednu curu koja mi je otpocetka tvrdila da ima 19 godina. Kako sam joj naivno povjerovao, desavala su se i dopisivanja koja su bila malo intimnija. Ni na sto nije bila prisiljena. Dapace, nekoliko je puta i sama pokretala intimnije razgovore. Za sve to imam i poruke kao dokaz.

    Odlucili smo se naci i upoznati. Prvo smo sjeli na kavu, pricali nakon cega smo odlucili otici na malo intimnije mjesto. Odvela me na mjesto gdje nije bilo nikoga. Tamo smo se ljubili, grlili, pricali kad me upitala znam li koliko ona, zapravo, ima godina. Naravno, misleci kako ima 19 godina, pitanje mi je bilo krajnje cudno na sto je ona odgovorila da nema 19, vec 17. 

    Istog trena sam je odmaknuo od sebe i upitao je je li normalna, jel svjesna kojih problema mogu imati s obzirom da radim u vojsci, s time da se i sam nikad ne bih spetljao s nekom maloljetnicom iz nekog principa.

    Odlucio sam otici, no ona me pratila skroz do stanice te se derala za mnom kako sam je iskoristio sto, naravno, nije istina. 

    Nisam dobrano stigao do kuce, dobio sam poziv kako je protiv mene podignuta prijava zbog seksualnog maltretiranja maloljetnice koja se nakon mog odbijanja pokusala, navodno, i ubiti. Naravno, ostao sam u soku jer ona je u svom iskazu iznosila same lazi. 

    Nekoliko je puta mijenjala svoje iskaze zbog cega joj je sudac dosudio vjestacenje kako bi se utvrdilo je li pod necijim utjecajem s obzirom da je njen otac njoj, doslovno, stalno za vratom. 

    Zbog toga sam vec dva puta bio i na vojnom sudu cije je sudenje pauzirano dok se ne donese presuda na civilnom sudu. 

    Moj mi je odvjetnik rekao kako nista od toga ne bi bio preveliki problem da ona nije maloljetna sto ja, naravno, nisam u pocetku ni znao. 

    Kazna koju mogu dobiti je godina uvjetne ili novcana kazna, no nikako se ne mogu pomiriti s time da ce mi u dosjeu stajati zlocin koji nisam ni pocinio, i da bih zbog istog mogao izgubiti i posao. 

    U kakvoj sam situaciji? Postoji li i najmanja sansa da budem osloboden i da ne ostanem bez posla? 

    Lp

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija