Jump to content

Stefani123

Korisnik
 • Broj objava

  7
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Stefani123

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Obitelj ima u vlasništvu jedan poslovni prostor koji smo odlučili preurediti u stambeni te iznajmljivati kao takav jer kao poslovni stoji prazan već godinama. Prenamjenu nismo radili jer su nas uputili da nije potrebno dok god je sve prijavljeno i dok se uredno plaća porez. Čak smo upoznati s time da se struja i voda može prebaciti s industrijskog obračuna na obračun za kućanstvo. Sada smo počeli razmišljati o tome da stan iznajmljujemo kao dnevni najam, odnosno kao apartman. Sad nas zanima je li uopće moguće poslovni prostor iznajmljivati na taj način? Ispričavam se ukoliko tema ne spada pod stvarno pravo, slobodno neka me netko uputi gdje postaviti pitanje.
 2. Nije, rekli su mu da dođe sutra i da će dat izjavu i da ce bit snimano i da to sta se tamo prica je stroga tajna. Hvala puno, a može li ga čovjek tužiti privatnom tuzbom?
 3. Pozdrav. Dečko je vozač kamiona i na T križanju je sa glavne ceste skretao ulijevo na sporednu te je motociklistu (koji je bio na sporednoj) preokrenuo sa motora. Uz sve provjere ga nije uočio jer u trenu kad je on krenuo, motociklista je stao na križanju te mu se nasao u mrtvom kutu, pričamo o sekundama. Naravno pozvana je hitna i policija te se na nadzornim kamerama koje su uzete kao dokaz vidi jasno sto se dogodilo. Dečku je rečeno da ce dobiti kaznu za uzrokovanje prometne nesreće (jer se navodno nije kretao po zamišljenim linijama, koje se u križanju ne vide) te ovisno o ozljedama motociklista ce se vidjeti dalje i pusten je dalje da vozi. Kontaktirao ga je policajac da je motociklista naručen i da mu je slomljeno jedno rebro (sto znaci teze tjelesne ozljede) te mu je rekao da dođe dat izjavu jos jednom koja ce se proslijediti državnom odvjetništvu te ce se prema tome voditi dalje postupak. Zanima me na kakvu kaznu da se pripremi, sto je za očekivati? Da napomenem nikada nije bio kažnjavan, jedino je imao prometne prekršaje za brzinu i pojas prije, ali policajac je rekao da to nema veze sa kaznenim pravom. Molim pomoć i hvala unaprijed
 4. Pozdrav. Moj djed u svojim pričama govori da je njegov otac prije nekoliko desetaka godina živio na moru, mjesto Sv. Juraj, znači tamo je imao zemljište i zbog toga što nikako nije mogao živjet od zemlje, odlučio se preseliti na sjever, točnije Moslavinu, a kuću i zemljište navodno nikada nije nikome prodao. E sada, pošto mi nemamo puno informacija o njemu, a djed nije zdravstvenog stanja ići potraživati to zemljište (ako ga ima), zanima me na koji način možemo saznati postoji li zemljište i ima li djed kakvo pravo na njega. Naime, pradjed je imao 6-ero djece, a od njih svih je ostao samo djed još uvijek živ. Postoji li mogućnost da djed još uvijek ima nasljedno pravo tog zemljišta ili postoji mogućnost da je netko dosjelošću stekao pravo vlasništva na tom zemljištu? Unaprijed hvala na odgovoru.
 5. Pozdrav. Dečko mi je KV vozač, u 7. mj ove godine je zbog premorenosti "zaspao" za volanom i ostrugao zaštitnu ogradu na autocesti kod Munchena, nije bilo nikakvih drugih sudionika u nesreći, nikoga nije bilo na cesti u to vrijeme, ali je naletila policija i napravili očevid itd. Sada je dobio dopis (na njemačkom) u kojem piše da ga se kažnjava novčanom kaznom 900€ te zabranom upravljanja motornim vozilima na 3 mj. Odnosi li se ta zabrana samo na Njemačku ili općenito? Jer on je trenutno zaposlen u drugoj firmi i vozi Hrvatsku, Mađarsku i Rumunjsku, pa ne znamo mora li dati otkaz ili ne. Molim vas što brži odgovor i unaprijed hvala.
×
×
 • Napravi novi...