Jump to content

GeneralZod

Korisnik
  • Broj objava

    27
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je GeneralZod objavio

  1. Pa mislim da je, nisam siguran. 13.11.2019 sam dobio riješenje. Onako stoji u rješenju: "Odredbom članka 79. g stavak 4. ZSP-a propisano je da će sud u rješenju otvaranju i istovremenom zaključenju jednostavnog stečajnog postupka nad imovinom potrošača osloboditi potrošača od preostalih obveza u odnosu na osnove za plaćanje i u odnosu na vjerovnike iz članka 79. a ZSP-a, pa je primjenom citirane odredbe potrošač oslobođen od preostalih obveza u odnosu na vjerovnike i iznose tražbina navedene u točki 3. izreke ovog rješenja. U , 25. listopada 2019. godine "
  2. poštovani prošao sam jednostavni stečaj potrošača i odpisani su mi neki dugovi a jedan od njih je i minus po tekućem računu zajedno sa kamatama. Pošto mi banka nikako nije riješavala taj minus poslao sam im upit i nakon 10ak dana sam dobio odgovor od njih da će mi se 07.04.2020 taj iznos isknjižiti. E sad da skratim priču. Banka mi je 07.04 uplatila novac na moj tekući račun koji je trebao biti za zatvaranje računa i odmah taj dan poslali fini da imam raspoloživa sredstva na računu i dan kasnije 08.04 mi je fina povukla ta sredstva sa računa da namiri ovrhu koja je bila u redu na naplatu i mene dovela u nedozvoljeno prekoračenje. Pa me zanima dali je ovdje prekršena odluka suda? Hvala
  3. Molio bih savjet. Moja pokojna baka je mojoj mami kupila 1984 godine jednu zemlju u mjestu u kojem živimo i odmah kod odvjetnika napravila punomoć i oporuku za tu zemlju u korist moje majke. U oporuci stoji da nakon smrti moje bake tu zemlju nasljeđuje moja majka. Baka je umrla 2015 godine a 2018 moja majka je dobila poziv od javnog bilježnika koji je vodio ostavinski postupak da pristupi ostavnini što je moja majka i napravila odnosno pošto baka živi u Imotskom a mi u slavoniji poslala je preko javnog bilježnika ovjerenu izjavu da se ne odriče svog dijela. No nakon što smo dobili riješenja od suda u Imotskom gdje se sva njezina imovina djeli na 5 djelova nigdje u riješenja nije navedena ta zemlja nego samo nekretnine na području bakinog prebivališta. Jučer smo bili u katastru i ta zemlja još uvijek stoji na mojoj pokojnoj baki. S toga vas molim za savjet što učiniti u konkretnom slučaju da bi se zemlja propisala na moju majku. Hvala unaprijed na bilo kojem savjetu.
  4. Poštovana hvala vam na savjetu tako ću i učiniti. Lijep vam pozdrav i svako dobro.
  5. Poštovana auto je '97 godište i platio sam ga prije 10 godina 1200 eura. Cijena sada bi mu mogla biti oko 500 eura maksimalno. Isto tako u rješenju mi stoji da je sud po ocevidniku fine ustvrdio da mu je vrijednost 0kn nakon što se jedan moj vjerovnik požalio stoji da je dodatnom "vanjskom" provjerom utvrđeno da je vrijednost 0kn. Ako želite mogu vam u privatnim porukama dati ime i prezime pa možete na e oglasnoj ploči suda pročitati riješenje. Hvala vam na odgovoru
  6. Poštovana jer u zakonu o osobnom stečaju ( članak 40 ) stoji da stečajni upravitelj prodaje pokretnine i nekretnine dužnika. Isto tako ne znam kako bi se gledalo na to da sam ja u osobnom stečaju a imam auto koji po njima vrijedi 0kn.
  7. Poštovani prošao sam jednostavni stečaj potrošača i oslobođen sam obveza koje se nisu uspjele naplatiti u 3 godine do 20000kn. U rješenju mi stoji da nemam imovine osim osobnog automobila kojem je po njima vrijednost 0kn, u jednoj stavki piše da nemam imovine koja bi se mogla unovčiti kao stečajna masa. Pošto do kraja godine planiram pokrenuti pravi proces osobnog stečaja ( 5 godina) za ostale dugove koji su oko 170000kn mene zanima dali moram taj isti auto kojem je po njima vrijednost nula kuna prodavati ili prepisivati na drugoga jer mi je zaista potreban za posao i bez njega ne bih mogao raditi niti zarađivati? Hvala na svakom odgovoru i savjetu.
  8. Postovana na obrascu koji sam dobio od fine se ne nalazi stavka popis obveza,popis pokretnina odnosno auta sam stavio i iznos place sam naveo,ne posjedujem nista drugo. Vi koliko sam shvatio pisete o osobnom stecaju koji traje 5 godina. Moje pitanje je bilo dali i ako mi prođe ovaj jednostavni stecaj za koji sam dobio prijedlog od fine,nakon recimo 3 godine hocu li moci proglasiti osobni stecaj ili ako mi fina sada sa ovim otpise neke dugove cija glavnica ne prelazi 20000kn vise necu imati pravo na ponovni stecaj. Ja sam u ovome sto sam dobio od fine sve ispunio istinito i koliko vidim u zakonu o jednostavnom stecaju stoji da ce svi moji vjerovnici koji su u ocevidniku a obuhvaceni su ovom mjerom imati rok od 45 dana da se ocituju i ospore moj popis imovine koji sam naveo i sudu dostave dokaz da ja recimo imam vilu na moru koju nisam naveo.
  9. Poštovana nisam razumio vaš post,zašto bi mene kao potrošača proglasili nepoštenog
  10. Poštovani mislim da niste u pravu,u pismu od fine na poleđini papira mi stoje 4 ovrhe na koje se odnosi ovaj stečaj odnosno ovrhe po kojima nije bilo nikakvih uplata a duže su od 3 godine i njihova glavnica ne prelazi 20000kn. Kako sam naveo ova velika ovrha ne ide preko fine nego ide preko moga poslodavca.
  11. Poštovana ovo su dugovi koje imam duže od 3 godine i nije bilo nikakvih uplata po njima. Veći dug odnosno kredit mi se skida ovrhom po placu ali samo zakonom dopušteni dio odnosno 800kn a dug je sada sigurno narastao na 200000kn a ovom dinamikom uplate bi mi trebalo 30 godina da to otplatom,za taj dug bih htio proglasiti osobni bankrot pa se bojim ako mi sada ovim jednostavnim stečajem otpišu dugove do 20000kn dali cu moći za koju godinu proglasiti osobni bankrot
  12. Dobio sam od fine prijedlog i prihvatio ga. Rijec je o manjim dugovima a imam na sebi samo auto koji ne vrijedi vise od 5000kn. No ono sto mene zanima dali ja mogu kada i ako prode ovaj jednostavni stecaj i ti manji dugovi mi se otpisu, u neko dogledno vrijeme proglasiti pravi osobni stecaj za veliki dug koji imam ili pristajuci sada na ovaj jednostavni stecaj vise necu imati pravo na osobni bankrot? Hvala na svakom odgovoru.
  13. Znači ovrha se odgodila na 6 mjeseci no tako je i drugi puta kada je dobio poziv na ročište opet se dogovorio i opet je bilo odgođeno samo sada ne mogu taj papir naci. Sada on nije prisutan i ne znam što će se dogoditi jer nije više zaposlen i ne plaća vise kredit sa plaće jedino roditelji placaju tih 500kn i dalje. Ne bi bas zeljeli da se ta zemlja uzme samo tako lako. Dug i nije nešto velik oko 30000kn. No on je odustao od svega toga i sada je na nama da barem pokušamo spriječiti prodaju zemlje ako je ikako moguće. Poštovana hvala vam na svakom savjetu.
  14. Poštovana krivo sam se izrazio nije javni bilježnik nego odvjetnik koji zastupa banku. Znači ovako dobio je prijedlog za ovrhu jos prije godinu dana na zemljište koje je darovano dobio od bake. Kredit mu se skidao preko place do zakonskog maksimuma. Njegova je greška što nije uložio žalbu na riješenje koje je dobio da se banka uknjiži na zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su zadnja dva bila prošle godine i on je svaki puta komunicirao sa sutkinjom i sa odvjetnikom,plaćao je dodatno jos od place 500kn ta kredit te se svaki puta ročište odgađalo jer su se stranke dogovorile. Pokušat ću naci papir pa slikati.
  15. Poštovani hvala na odgovoru,nismo se žalili jer se brat dogovorio sa bankom da će još 500kn uplaćivati mimo onoga što mu se skida svrhom sa plaće. Isto tako bio je i kod sutkinje koja je navedena u predmetu koja mu je rekla da mu ne mogu samo tako uzeti zemlju. Ovo je već treći poziv na ročište jer su prošla dva obustavljena zbog dogovora moga brata i javnog bilježnika koji zastupa banku. Dali sada postoji neka žalba ili neki pravni lijek da se to zaustavi? Brat nije u hrvatskoj. Hvala unaprijed na odgovoru.
  16. Poštovani brat mi ima ovrhu na kredit. Od bake je dobio u vlasništvo poljoprivredno zemljište koje otac i on obrađuju i koje je uredno upisano u ARKOD za što dobivaju poticaj. No banka se upisala u zk i sada je dobio od suda poziv na ročište radi ovrhe nad nekretninom. Moj otac ima PG i on je nositelj a majka i brat su članovi jer svatko od njih ima zemlju na sebi. E sada mene zanima kako je moguća ovrha nad poljoprivrednim zemljištem kada u zakonu o ovrhama jasno stoji da predmetom ovrhe ne može biti poljoprivredno zemljište kao i novi zakon o poljoprivrednom gospodarstvu članak 41.
  17. postovani znaci da ne ulazem prigovor nego da platim ovih 360kn
  18. primio sam danas prijedlog za ovrhu od hrvatskog telekoma zbog neplacenih racuna. Posto sve racune placam preko njihove aplikacije znam da su svi podmireni jer bas pazim na to. Zovem ht oni kazu zovi javnog biljeznika,zovem javnog kaze zovi odvjetnicki ured da bi mi na kraju iz odvjetnickog ureda rekli da su racuni placeni 04.06.2018 a oni su prijedlog za ovrhu napravili 29.05.2018 i da napomenem danas 15.06.2018 sam dobio od postara taj prijedlog. E sad doticna odvjetnica trazi da u roku od 8 dana uplatim nastali trosak od 360kn da mi skinu ovrhu u protivnom ako ne platim da ce me blokirati na iznos od 1700kn. Sto da radim u ovom slucaju dali bi ulozeni prigovor dao kakvo rjesenje ili bi mi nanio samo dodatni trosak. Molio bih za pomoc i savjet.
  19. Postovani hvala na odgovoru. Koliko vidim iz uredbe GDPR-A osobnim podacima se smatra sljedece: Ime, adresa, e-mail adresa, IP i MAC adresa, GPS lokacija, RFID tagova i kolačića na web stranicama, telefonski broj, fotografija, video snimke pojedinaca, OIB, biometrijski podaci (otisak prsta, snimka šarenice oka), genetski podaci, podaci o obrazovanju i stručnoj spremi, podaci o plaći, podaci o kreditnom zaduženju, podaci o računima u banci, podaci o zdravlju, seksualnoj orijentaciji, glas i mnogi drugi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Dakle svaka tvrtka u Hrvatskoj koja prikuplja neke od navedenih podataka je podložna ovoj Uredbi, te će se od slučaja do slučaja određivati predstavlja li podatak koji prikupljate osobni podatak pojedinca Slijedom nove Europse Uredbe o zaštiti osobnih podataka (GDPR) koja je stupila na snagu u svibnju 2016. a poćet će se primjenjivati od 25.05.2018. postavlja se pitanje da li vjerovnik smije bez da je prethodno informirao dužnika i što je još bitnije bez dobivene privole od strane dužnika prodati potraživanje trećoj strani što je do sada bila vrlo česta praksa. Isto tako, može se postaviti pitanje da li dužnik u takvoj situaciji može iskoristiti svoje pravo na ograničenje obrade osobnih podataka. Svakako, uz pretpostavku da je dužnik fizička a ne pravna osoba. Naime, GDPR jasno propisuje prava "ispitanika" tj. fizičke osobe čije osobne podatke "voditelj obrade" obrađuje. Ujedno GDPR jasno definira na koji način i pod kojim uvjetima voditelj obrade može obrađivati osobne podatke. Kako su razmjena podataka ili stavljanje na raspolaganje samo neki od oblika obrade podataka može se zaključiti da je došlo do narušavanja načela GDPR kao i nesukladnosti sa GDPR ukoliko vjerovnik nije prethodno informirao dužnika o svojim namjerama te nije dobio privolu za ustupanje osobnih podataka trećoj strani. Samim time što je došlo do narušavanja načela GDPR u procesu obrade osobnih podataka dužnik ima pravo tražiti od nadležne agencije za zaštitu osobnih podataka da provede nadzor kod vjerovnika (što je ova dužna i napraviti), u ovom slučaju voditelja obrade. Isto tako, ukoliko smatra da su mu značajno narušena prava na zaštitu osobnih podataka kao i neka druga prava, temeljem odredbi GDPR ima pravo pokrenuti sudski postupak pred nadležnim sudom za naknadu štete. Kako su kazne po GDPR-u, za razliku od onih iz trenutno važećeg Zakona o zaštiti osobnih podataka drastično veće i sežu do 20.000.000 EUR ili 4% ukupnog godišnjeg prihoda korisno bi bilo procjeniti rizike te provjeriti da li su dužnici na adekvatan način i u skladu sa zahtjevima GDPR informirani o namjeri za ustupanjem potraživanja trećoj strani prije no što se pokrene postupak ustupanja potraživanja trećoj strani.
  20. Dali netko zna dali stupnjem na snagu GDPR-a (Opća uredba o zaštiti osobnih podataka) koja se primjenjuje od 25. svibnja 2018 agencije za naplatu potrazivanja i dalje mogu slobodno trgovati nasim osobnim podacima. Naime koristio sam usluge Optima telekoma i nakon sto su krsili ugovor dobio sam od HAKOMA rjesenje da imam pravom na raskid ugovora bez penala sto sam i ucinio i presao kod drugog operatera. No optima mi je poslala zadnju uplatnicu na 2630kn u kojoj je bila ukljucena i naknada za prijevremeni raskid ugovora. Zalio sam se, platio neosporni dio i mislio da je prica sa optimom zavrsena. No jucer su me zvali iz neke agencije za naplatu dugovanja na fiksni broj koji se vodi kao tajan i gospodin mi je rekao da zove u ime optime i da do petka moram platiti dug oko 400kn ili ce oni vratiti predmet optimi i doci ce mi ovrha. S toga mislim da je moje prvo na zastitu osobnih podataka ovdje povrijedeno jer nema ugovora o cesiji,nisam dobio nikakvu opomenu nista od 12 mjeseca kada sam platio neosporni dio i da je optima moje osobne podatke dala drugoj strani bez moga dopustenja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija