Jump to content

Kokovo

Korisnik
  • Broj objava

    23
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Ovrha je bila na zemljišnoj čestici. Odluka da obrt u roku 15 dana uplati preostali dio i uknjiži se na zemljište, međutim ništa od toga se nije desilo. Novac nisam dobio, a država bi se naplatila temeljem te presude, al u istoj ne gleda isplatu za isto zemljište.
  2. Prvo isprike ako nisam izabrao dobro mjesto za objavu. Da pojasnim problem Prije desetak godina, pokojni otac u namjeri prodaje zemljišta, uzima kaparu od jednog OBRTA kojem je vlasnik strani državljanin EU (protuvrijednost oko 20% vrijednosti cijelog zemljišta koje je bilo na prodaju). Vlasnik OBRTA podiže tužbu prema pokojnom ocu, pošto sud nije rješio na vrijeme vlasništvo zemljišta, iako su papiri za to bili predani prije uzimanja kapare za navedeno zemljište. Poradi vjerovanja u pojedine odvjetnike, a poslije smrti oca dopuštamo u navedenoj tužbi, da u rješenju, vlasnik OBRTA može izvršiti uknjižbu na zemljište kada vlasništvo bude 1/1, ali da u roku od 15 dana pravomoćnosti presude mora izvršiti uplatu preostalog iznosa. Nakon nekog vremena uplata nije izvršena, te u dogovoru i savjetu odvjetnika podižemo ovrhu za navedeno zemljište. Nakon par mjeseci povratni odgovor suda glasi da se ovrha prekida pošto je navedeni OBRT u stečaju, te je dužan državi za određena davanja. Država na sebe (stečajni upravitelj) stavlja cjelokupnu zemlju radi podmirenja troškova, a ne ispunjava odluku suda za plaćanje preostalog dijela duga. Kako je moguće da nakon presude suda, mog postupka ovrhe, isti sud ne postupa po svom rješenje, već sve to ignorira. Osjećam se pokradeno jer nikom nisam dužan, a od moje djedovine će se naplaćivati država i strani državljani, za koje smatram da se u EU mogla napraviti ovrha na njegovo vlasništvo u zemlji u kojoj živi. Puno hvala svima na trudu u vezi mog slučaja!
  3. Puno hvala na odgovorima i vašem trudu!
  4. Trebam savjet kako to izvesti. Kakvih načina ima????
  5. Da, voljna je. Prenos vkasništva radi sigurnosti nje i djece. Zašto je čudno da potpiše najam stana kad nije njeno vlasništvo???
  6. Molim savjet koji mi je nužno potreban. Ukratko da objasnim situaciju, rastavljam se i puštam ženu i djecu (5god. ,10god. i 15god.) da ostanu u "Mom" stanu, koji je dobiven od majke ugovorom prije braka. Naravno, napravio bi s njon ugovor o najmu. 1.Da li i kako taj najam ili već što navesti u centru za socijalnu skrb i da li će on biti i može li biti dio alimentacije? 2.Kako taj stan prepisati djeci, da ih zaštitim, al da sutra mogu braniti da ona dovede u njega treću osobu ili zamjeni bravu bez mog znanja, jer djeca su mala i laka za manipuliranje u svezi treće osobe, a ja tu ne bih mogao ništa. Ne želim da treća osoba stoji u mom stanu. Molim odgovor na ova dva pitanja i unaprijed zahvaljujem!!!
  7. Kokovo

    STEČAJ

    Prvo pozdrav dobrim ljudima na ovim stranicama koji pomažu u savjetima!Drugo ,pravom se ne bavim pa nisam siguran da li sam pitanje postavio u ispravnu rubriku trgovačkog prava. Imam problem,u slučaju sam ja kao fizička osoba i firma osnovana u HR stranog državljana EU. Prije 3 godine presuda suda da se firma može uknjižiti na zemljište kada se ono dovede na ime prodavatelja u zemljišniku(moje ime),i ujedno da plati preostali iznos u roku od 8 dana od presude. Vlasnik te firme je izbjegavao plaćanje po presudi te nisam imao druge prije same uknjižbe negoli pokrenuti ovrhu nad firmom kako bi zaštitio sebe imajući u obzir da je može prodati trećoj osobi bez isplate meni. Nakon nekog vremena ovrha bude odbačena,provjerivši doznam da je firma u stečaju te da država potražuje određeni iznos za mirovinsko osiguranje te da se postavlja stečajni upravitelj i firma se briše. Trenutna situacija i vaše objašnjenje(sudska praksa),stečajni se upravitelj može upisati bez isplate koja je navedena u presudi,što bi znaćilo da se presuda koristi samo u onom djelu gdje pojedincu odgovara ista ??? Zanima me da li je to moguće, jer se time ujedno krši presuda u kojoj je navedena isplata a pokrenuta je ovrha prije stečaja?Ako je i to moguće prodaja zemljišta dražbom i moja uloga u toj situaciji?Dali je moguće moje licitiranje zemljišta preostalim iznosom duga? Vrijednost potraživanja mene i države prema firmi u stečaju je 3/4 naspram 1/4 u moju korist.Molim Vas savjet i pomoć oko ove situacije. Puno hvala!
  8. Prvo se izvinjavam ako nisam pravilno odabrao vrstu prava. Zanima me ,ako mi možete pomoći,što se događa sa isplaćenom akontacijom i slučajem odvjetnika(akontacija predana,te ispisana potvrda primitka,pečatirana i potpisana od strane odvjetnika)za obavljanje sređivanja zemljišnih poslova,a u međuvremenu odvjetnik umre. Puno hvala!
  9. Da,zivjela je,ali ne bi se vracao na taj spor,jer mi je muka od njega
  10. Odvjetnik je ok(riješio u 3-4 godine),ali sa mojim velikim trudom i zalaganjem.Spor se razvukao poradi smrti prvog tužitelja(djeda),pa drugog(oca),te naravno sudstva koji je davnih godina dopuštao promjenom odvjetnika da se uvede u slučaj odgađao parnice,bolesti tuženika,itd...Danas je ipak malo sređenije stanje,iako ima promjene sudaca te ta promjena do iduće rasprave potraje do godine dana. Za sudstvo je bilo sporno vlasništvo stana koji mi je 1/1 djedov ,a tražila ga je priležnica mom oca,navodeči navodna ulaganja.18 godina laži sud tolerira tako jednostavan spor.
  11. Još jedno pitanje.Ugovorim HEPI račun o samoočitanju,zajedničko mjerilo struje je u prizemlju boćno na kući, gdje moram proći okućnicom.Što onda hhahahaha?Moram zvati policiju svaki mjesec prilikom očitanja????
  12. Prvo svima veliko hvala što ste posvetili vremena za ovu temu.Drugo,mislim da je sudstvo i pravo omugućilo(spriječilo) današnju situaciju gdje policija nema pravo djelovanja bez obzira da su u potpunom pravu(jako puno dvosmislenih zakona koji pogoduju kriminalcima),da bahati tipovi bez škole ,a s novcima glume šerife po državi i nitko im ništa ne može,a mi ostali pošteni građani glumimo ovce za šišanje. Ja sam tek dobio spor,te nisan mijenjao adresu (imam staru adresu prebivališta koja nije blizu predmetne nekretnine) ,to je bio samo prijedlog jednog sudionika ove teme. Drugo navedene stepenice(možda deset stepenica)vode sa doslovno ceste te se priključuju na stare stepenice(teško da se moglo dobiti izmjena građevinske poradi opasnosti pristupa,bar ja tako mislim).Napravljene su kada je uvidio situaciju za korist,a nemaju niti rukohvat,te su širine nestandardne stepenice(pola standardne stepenice).Nisu u građevinskoj dozvoli pošto nisam potpisivao nikakav dokument kao suvlasnik ,a tiče se izmjene postojeće (stare i prve)građevinske dozvole. Što da dođem i macom stućem te stepenice(jel one su moje kako pričate,pošto su vezane samo za moj stan hahahaha) ?18 godina izvođač(suvlasnik) namješta igru ,te je stajao iza tužiteljice financijski koja je bila sa mnom u sporu za stan(tražila 50% stana),kako bi za cijelo ili za manje dobio sve.Nudio mi preko nje 50% vrijednost stana procijenjenog od vještaka(naravno ,prvi red do mora,stan od 80 m2 vještak procijenjuje na nekakvih 500000 kn,sramotno te namješteno) Sudski spor je gotov,dobio sam da sam vlasnik tog stana
  13. Znači postoji razlika zemljista od okucnice ili ne?moze pojasnjenje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija