Jump to content

lipomije

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nadam se ako je u padu da neču biti u velikom gubitku ako prodaja bude realizirana. Porez na promet nekretnina nisam platio iz razloga što sam nekretninu kupio od investitora koji je platio porez. A neznam kako bih dokazao bilo kakvo ulaganje u nekretninu jel je to novogradnja, osim računa za kuhinju koji posjedujem. A, bilo kako bilo, stoji pitanje dali ja mogu izbjeći plačanje poreza na dohodak ako prijavim prebivalište na nekretninu koju prodajem, ili na bilo koji drugi način, realno gledano ja sam u pravu jer ja koristim nekretninu za stanovanje i nisam dužan platiti porez na prirez, a to što mi oni ne vjeruju jer imam samo prijavljeno boravište trenutno, e to je druga priča. Nisam nigdje mogao nači gdje piše da je definirano da ima rok koji moram ostvariti prebivanja u nekretnini kojoj živim da bi moga prodati po tom pitanju.
  2. Prodajem za razliku u cijeni 30k eura u grubo rečeno. Kako to mislite da se nabavna cijena također povisuje(razlika se smanjuje) s rastom cijena i da mogu odbiti troškove otuđenja?, na poreznoj su mi također rekli da se nakon 2godine od kupnje nekretnine ne plaća porez a na gov.hr piše 3godine.
  3. Pozdrav, U vlasništvu sam jedne nekretnine godinu dana, sada bih htio prodati stan, međutim rekli su mi na poreznoj da bi morao platit porez na dohodak + prirez po mjestu stanovanja. U zakonu stoji da nisam dužan platit porez ako je nekretnina služila za stanovanje, međutim ja sam prijavio samo boravište dok je prebivalište na bivšoj adresi gdje sam u vlasništvu 1/2 nekretnine. Na poreznoj su mi dali do znjanja da nije dovoljno imati samo boravište već prebivalište, ja sam upitao na poreznoj ako ja sutra prijavim prebivalište na adresu stana kojeg prodajem i prekosutra sklopim predkupoprodajni ugovor a za tjedan ili dva tjedna recimo sklopim kupoprodajni s kupcem, dali sam onda dužan platiti poorez na dohodak + prirez, nisu mi znali odgovoriti.
  4. Površina moje nekretnine je 62,93m2 ,a ja sam plačao po računici od 66,39m2 ,napomenuo bih da u spremištu imam prostor od 3,18m2 ,ali on nebi trebao ulaziti u iznos računa ,bilo kako bilo i da se spremište računa u cijenu bilo bih 66,18m2 ,opet manje od onoga što sada plaćam.
  5. Pozdrav svima, Ustanovio sam problem na računu Zagrebačkog holdinga ,GSKG ,na računu piše "Površina za obračun naknade: 66,39m2 ,međutim površina nekretnine je 62,93m2 ,na što sam poslao upit GSKG-u na što su oni odgovorili. "Nastavno Vašem prigovoru navodimo kako smo napravili dodatnu provjeru u bazi matičnih podataka, te će se izvršiti (umanjiti) korekcija površine za obračun komunalne naknade i naknade za uređenje voda i prema navedenom izdati novo rješenje o obvezi plaćanja komunalne naknade i rješenje o obvezi plaćanja naknade za uređenje voda." Mene zanima dali tu ima pravne težine za sudsku tužbu ,račune ne čuvam ,ali dalo bi se pretpostaviti da su me ovako krali godinama.
  6. Hvala na odgovoru ,napravit ću kako ste naveli ,ako bude kakvih nesuglasica ,napisat ću u postu.
  7. Imam problem u podrumu zgrade svaki stan ima svoj box ostavu ,međutim kroz moj dio prolazi kanalizacijska cijev ,u zgradi postoje podzemne vode kada se podzemne vode dignu pale se pumpe za ispumpavanje ,a tada kroz kanalizacijsku cijev počinje jako kapanje u moj dio ostave u podrumu ,obavijestio sam predstavnika stanara i poslao sam prijavu kvara na mail i zatražio popravak kvara ,međutim oni meni nisu odgovorili ,nego su se obratili predstavniku stanara ,on mi je predložio da ja sam platim majstora da to popravi i da njemu donesem račun koji će on ovjeriti i onda će meni pričuva uplaćivati na račun svaki mjesece to što sam ja platio majstora. Ja ne pristajem na takve uvijete ,smatram ako ja mogu iz dvojiti iz svojih financija 230kn svaki mjesec ,onda mi to daje garanciju da će popraviti kvar na zgradi ,još mi se predstavnik stanara žali zgrada je u minusu ovo ono ,iskreno čuo sam od drugog stanara da je on pronevjerio baš taj novac ,ali ne zanimaju me njegove žavopoljke kako zgrada nema novaca a pričuva se lagano bogati na naš račun , odem ja prije jedno 2tjedna dolje u podrum i zateknem svoje stvari iskapane s fekalijima i sve smrdi na fekalije ,sve stvari koje su bile uništene sam izbacio nasred prolaza u podrumu i tako sam ih ostavio ,poslao sam ponovo mail pričuvi da prekidam s njima odnos te da više neću plačati pričuvu ako ne poprave cijev i ne saniraju mi prostor ,budući da smrdi sve po fekalijima i naravno nisam dobio odgovor i zainatio sam se i ne plaćam više pričuvu ,međutim što se sada može dogoditi ako sam ja prestao plaćati pričuvu ,može li meni itko sjest na moj račun ili mogu li ja ikako tužiti pričuvu i izvuči pravdu u svoju korist ,jer mislim da sam sto posto u pravu.
  8. Dragi ljudi, trebam jos jednu informaciju ,dakle napravljeno je ponovno mjerenje prošli tjedan ali ćini se da opet nešto nevalja to sam čuo na licu mjesta ali ovaj put se traži moja izjava koju bi trebao priložiti sanitarnoj ispekciji da je sada sve uredu da oni mogu zatvoriti slučaj to mi je rekao vlasnik caffe bara ,sada je vlasnik promjenio lice dakle više ne psuje ne prijeti mi itd...i govori mi kako je dolje sve napravljeno objašnjavao mi je neke postupke koje su radili majstori ,ali i dalje se čuju gosti kako viču *(to su bili navodno privatni tulumi) jer je još pod zabranom rada ,znam ako potpišem izjavu da je sve uredu ,vlasnik če reč ko te jebe i nastavit će galama itd i opet smo u paklu ...Molim vas savjet što napraviti i što če se dogoditi ako ja ne potpišem izjavu ,hoće li on moć ponovno raditi ,vlasnik se nije čak ni tog djela držao kada mu je zabranjen rad on je i dalje bio otvoren.
  9. Ali nemaju gdje mjeriti jer je samo moj stan iznad caffe bara.
  10. Pozdrav, Živim iznad caffe bar-a i buka je bila neizdrživa ,zatražio sam mjerenje buke i zvučne izolacije od sanitarne inspekcije i uspostavilo se da nije zadovoljavajuća zvučna izolacija i nisu limitirani neki uređaji. Vlasniku je naređeno od strane sanitarnog inspektora da sanira prostor ,zatvorili su mu lokal dok ne dovrši sanaciju ,što je on i učinio ,vidio sam kada su unosili materijal za gradnju i to je sad kao gotovo ,sljedeći tjedan bi trebalo biti ponovno mjerenje buke i zvučne izolacije a da budem iskren ne želim da se caffe bar otvori jer me terorizira od kad živim ovdje ,pogotovo preko ljeta kada je terasa ,pa mene zanima ako ja ne dopustim ponovno testiranje u stanu ,hoće li on moči otvoriti caffe bar ,jer je zadnji test bio negativan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija