Jump to content

mikeza

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kupuje se stan koji jos nema vlasnicki list, koji tek treba dobit vlasnicki list, jedna osoba dize kredit,a druga daje mamin stan ko hipoteku za taj novi stan. Dali se obje osobe mogu upisat ko vlasnici stana?
  2. Prema tome je bolje prihvatiti nasljedstvo,jer najgore sto se može zadesiti jest da se zbog troškova izgubi samo ono što je nasljeđeno? Unaprijed se odreći svega,(budući da se djelomično ne mogu odreći) bilo bi suludo? Ako sam dobro shvatila
  3. Kako mislis kolika je vrijednost imovine? Riječ je o dvije kuce i jednom zemljistu,ostavinska rasprava se tek treba provesti,a nasljednika je 5. Zanima me u slučaju da se spor koji se vodi oko kuće izgubi,da li u tom slučaju vrijedi zakonska odredba da nasljednici odgovaraju za ostaviteljeve dugove samo do visine nasljeđenog djela?
  4. U ostavini nakon smrti ostavitelja nalaze se dvije kuće i jedno zemljište. Međutim, u vezi jedne od kuća vodi se sudski spor jos od 1985. Znam da se dijela nasljedstva ne mogu odreći,ali zbog straha od mogućih troškova koji bi proizašli zbog gubitka spora,nisam siguran trebam li prihvatiti ili se odreći nasljedstva? Ostavinska rasprava jos nije provedena.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija