Jump to content

malitin1

Korisnik
 • Broj objava

  30
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O malitin1

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Poštovani Matrix, molim odgovor, nisam bila dovoljno koncentrirana odmah sva pitanja postaviti.
 2. Puno hvala! Molim Vas još jedan odgovor. Ako se vlasnici ostalog dijela kuća, dakle 5/6 slože za prodaju iste, može li se primorati na prodaju i sin vlasništva 1/6 budući da nitko od nasljednika ne živi u njoj? Unaprijed hvala. Moram ovdje naglasiti da je ovaj forum nešto neopisivo korisno. Ne znam kako funkcionirate, jeste li volonteri s dobrom voljom za savjete, primate li kakve donacije (naravno primjerene umirovljeniku). Srdačan pozdrav!
 3. Druga 1/2-ina je u vlasništvu sestre pokojnog. U toj kući su žijvjeli pok. vlasnik, također pok. njegova supruga i njihova kćer. Sin iz prvog braka nije živio s njima.
 4. Pročitala sam skraćene osnove nasljeđivanja, no ipak ne mogu zaključiti veličinu dijelova nasljedstva. Vlasnik je 1/2 nekretnine preminuo, a ta nekretnina je nasljeđena. U trenutku smrti vlasnik je bio u braku sa suprugom i imaju kćer toga braka. Iz prvog braka ima sina. Ostavinska rasprava po smrti vlasnka nije bila završena, a preminula je njegova supruga, što je zakompliciralo cijelu ostavinu. KOLIKI DIO NEKRETNINE PRIPADA VLASNIKOVOM SINU IZ PRVOG BRAKA? Hvala unaprijed.
 5. Hvala, fantastično jasan odgovor.
 6. Vlasnica sam dijela nekretnine (stana) i želim ju darovati svojoj majci. U ZK sam, kao vlasnik tog dijela, s djevojačkim prezimenom i adresom predmetne nekretnine. Budući da sam udajom promijenila prezime i adresu stanovanja, trebam li u Ugovor o darovanju staviti svoje udano prezime s navedenim djevojačkim? Naravno da u ZK je upisan moj OIB. Hvala!
 7. Naravno, već nekoliko godina to uredno radim, ali me ljeti gnjave jedni te isti stanari i želim im dati "crno na bijelo" da nisu u redu takvi zahtjevi. Ako uspijem naći gdje je to pitanje regulirano detaljnije, stavit ću na ovaj portal da i drugi imaju na znanje.
 8. Jasno je to meni, ali nije stanarima. Imate, primjerice prosvjetne djelatnike, koji idu na more polovicom 7. mj, vraćaju se polovinom 8. i traže 1 mjesec odjavu, zatim neki odlaze (sad je bio takav slučaj) 7. dana u mjesecu i dolaze u pred kraj mj. i kukaju - pa što je to samo par dana do punog mjeseca. Zato želim staviti taj dio zakonskog akta da vide svi da sam u pravu. Teško je s ljudima neke stvari riješiti. Zanimljivo je da se svi sjete odjaviti, a kad im se poveća broj članova, uvijek eto "slučajno" zaborave. Najviše je u pitanju voda - hladna i topla iz toplane. Svakako, Moderator
 9. U Zakonu o obveznim odnosima i drugim pravnim stvarima nije detaljno opisano, ali znam da postoji, samo - U KOJEM AKTU? Trebam isprintati i staviti u oglasni ormarić da nema više pitanja i komentara.
 10. Molim pomoć! Gdje mogu pročitati detaljniji opis obaveze plaćanja režijskih troškova u višestambenim zgradama. Imam saznanje da stanar mora biti odsutan od prvog do zadnjeg dana u mjesecu da bi se oslobodio plaćanja taj mjesec. Stanari žele ne plaćati ako idu napr. 20. u jednom mjesecu i vraćaju se 15. u drugom mjesecu. Dakle, hoće jedan mjesec ne plaćati. Poznato je da mnogi ljudi imaju mjesec dana godišnjeg odmora i ne mogu dobiti korištenje u komadu, već najmanje 2 puta pa čak i 3 puta u godini i oni nemaju pravo na oslobađanje troškova. Molim koji zakon i koji članak to detaljno
 11. Osoba u mirovini stara 63 godine ima, nažalost, karcinom dojke. Obavljeno je zračenje i slijedi kemoterapija. Čula sam da ima pravo na naknadu socijalne skrbi za vrijeme trajanja liječenja u trajanju 5 godina. Ne znam je li to istina, a ako je, molim savjet kako realizirati tu naknadu. Hvala unaprijed!
 12. Molim pomoć. Plaća li se porez na promet nekretnina ako je to PRVA NEKRETNINA? Ima li ograničenje godina. Naime, prvu kupnju bi napravila osoba od 64 godine starosti (nažalost, tek sada uspjeva nešto kupiti). Hvala!
×
×
 • Napravi novi...