Jump to content

malitin1

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O malitin1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala, fantastično jasan odgovor.
 2. Vlasnica sam dijela nekretnine (stana) i želim ju darovati svojoj majci. U ZK sam, kao vlasnik tog dijela, s djevojačkim prezimenom i adresom predmetne nekretnine. Budući da sam udajom promijenila prezime i adresu stanovanja, trebam li u Ugovor o darovanju staviti svoje udano prezime s navedenim djevojačkim? Naravno da u ZK je upisan moj OIB. Hvala!
 3. Naravno, već nekoliko godina to uredno radim, ali me ljeti gnjave jedni te isti stanari i želim im dati "crno na bijelo" da nisu u redu takvi zahtjevi. Ako uspijem naći gdje je to pitanje regulirano detaljnije, stavit ću na ovaj portal da i drugi imaju na znanje.
 4. Pogrešno je upućena zahvala - HVALA BORBENA 7
 5. Jasno je to meni, ali nije stanarima. Imate, primjerice prosvjetne djelatnike, koji idu na more polovicom 7. mj, vraćaju se polovinom 8. i traže 1 mjesec odjavu, zatim neki odlaze (sad je bio takav slučaj) 7. dana u mjesecu i dolaze u pred kraj mj. i kukaju - pa što je to samo par dana do punog mjeseca. Zato želim staviti taj dio zakonskog akta da vide svi da sam u pravu. Teško je s ljudima neke stvari riješiti. Zanimljivo je da se svi sjete odjaviti, a kad im se poveća broj članova, uvijek eto "slučajno" zaborave. Najviše je u pitanju voda - hladna i topla iz toplane. Svakako, Moderator
 6. U Zakonu o obveznim odnosima i drugim pravnim stvarima nije detaljno opisano, ali znam da postoji, samo - U KOJEM AKTU? Trebam isprintati i staviti u oglasni ormarić da nema više pitanja i komentara.
 7. Molim pomoć! Gdje mogu pročitati detaljniji opis obaveze plaćanja režijskih troškova u višestambenim zgradama. Imam saznanje da stanar mora biti odsutan od prvog do zadnjeg dana u mjesecu da bi se oslobodio plaćanja taj mjesec. Stanari žele ne plaćati ako idu napr. 20. u jednom mjesecu i vraćaju se 15. u drugom mjesecu. Dakle, hoće jedan mjesec ne plaćati. Poznato je da mnogi ljudi imaju mjesec dana godišnjeg odmora i ne mogu dobiti korištenje u komadu, već najmanje 2 puta pa čak i 3 puta u godini i oni nemaju pravo na oslobađanje troškova. Molim koji zakon i koji članak to detaljno
 8. Osoba u mirovini stara 63 godine ima, nažalost, karcinom dojke. Obavljeno je zračenje i slijedi kemoterapija. Čula sam da ima pravo na naknadu socijalne skrbi za vrijeme trajanja liječenja u trajanju 5 godina. Ne znam je li to istina, a ako je, molim savjet kako realizirati tu naknadu. Hvala unaprijed!
 9. Molim pomoć. Plaća li se porez na promet nekretnina ako je to PRVA NEKRETNINA? Ima li ograničenje godina. Naime, prvu kupnju bi napravila osoba od 64 godine starosti (nažalost, tek sada uspjeva nešto kupiti). Hvala!
 10. Evo priloga Dragica-inofrm.izračun mirovine.pdf
 11. Nastavno na prethodne upute i mišljenja o izračunu, dajem na uvid Informativni izračun mirovine HZMO-a za moju kumu napravljen na dan 1.11.2014. godine. Od tada nema pisanih podataka. Naglašavam da je u posljednje 3 godine i 3 mjeseca, zaključno s 31.1.18., dakle jučer, prosječna netto plaća bila najmanje 3.500 Kn. Molim znalce (Veteran, Novak, malicovjek) da mi izračunaju mirovinu prema tom podatku. Sve što biti više od takvo izračuna, biti će veselje do neba. Napomena, kuma je s 31.1.18. u mirovini, ima 41 g. radnog staža i 61 godinu i 9 mjeseci starosti. (rođena 10.4.1956.) Mom
×
×
 • Napravi novi...