Jump to content

MD2709

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav! Zovem se Marin, imam 33 god. Samohrani sam otac sina od 5 godina... Supruga je nakon duge i teske bitke preminula od tumora na mozgu prije 4 godine... Od tada smo ja i sin sami... Nikakvu imovinu ni ustedjevinu nemamo. Zivimo kod mojih roditelja... Glavni izvor prihoda su nam moj posao (nisam stalno zaposlen, ali radim honorarno) i pomoc koju nam pruzaju moji roditelji... Jedna bitna stavka je cinjenica da se ja, nakon smrti supruge, lijecim na psihijatriji. Problemi su bili razni... Od ovisnosti o tabletama i alkoholu, do depresije, anksioznosti, bipolarnog poremecaja, pasivno-agresivnog ponasanja, suicidalnih misli (uz jedan ozbiljan pokusaj), itd. Ne bjezim od toga... Prihvatio sam sve terapije i zelim biti bolji... Prvenstveno zbog sina... Medjutim, Zanima me sto bi se desilo da meni "prisiju" neku opaku dijagnozu, tipa Shizofrenija, PTSP, Ovisnost, itd. Da li bi mi tada uzeli skrbnistvo ili bi cak bilo suprotno - Da mali zbog toga dobiva neku novcanu naknadu i da nas se okarakterizira kao obitelj kojoj treba pomoc? Takodjer, zanima me... Iako imam tek 33 godine, bi li mogao "izvuci" neke benefite i mozda cak mirovinu, ako mi se potvrdi ozbiljna psihijatrijska dijagnoza (uzevsi u obzir i citavu situaciju)? Unaprijed hvala, Marin
  2. Jedno kratko pitanje... Sad sam već predao Prigovor u PP Zadar, i to će ići na Prekršajni sud. Zanima me ovaj dio... Znate kad poslodavac traži Potvrdu o nekažnjavanju (odnosno o tome da se protiv osobe ne provodi sudski proces)? Da li sam ja po tom pitanju i dalje "čist", ili će ovaj moj predmet (koji je sad već upućen Prekršajnom sudu) biti problem kod izdavanja Potvrde o nekažnjavanju? Hvala
  3. Shvaćam! Samo još ovo... Ima li neki prosječan rok na čekanje presude? I, kakve su mi šanse da 9 mj. pretvorim u 0. ?
  4. Sastavio sam prigovor za Prekršajni sud, ali su mi rekli da to ne ide njima. Da to odnesem u Policijsku postaju u 2 primjerka. Zanima me, kako sad ide procedura? Odnesem to njima i onda čekam (u međuvremenu imam vozačku)? Ili mogu odmah danas kad to odnesem, iznijeti i usmeno očitovanje (vezano uz prigovor) pa dobiti rješenje odmah? P.S. Ako to ode na sud, koliko dugo se otprilike čeka na rješenje i da li ono stupa na snagu s danom prekršaja ili s danom donošenja rješenja? (primjerice da mi ovo smanje na 6 mj. - Da li to počinje teči 19.11. ili od dana kad dobijem rješenje)
  5. Pozdrav svima! Nažalost, nakon svih problema u životu, uspio sam doći i do toga da pišem na ovoj temi. Naime, samohrani sam otac sina od 3 i pol godine (supruga je umrla od tumora prije 2 i pol godine). Nezaposlen sam (radim samo honorarno), i sve što imam je sin. Auto mi je potreban najviše da njega mogu odvesti do vrtića, igrališta, ili "ne daj Bože" doktora. Rijetko izlazim, i kad izađem nemam običaj piti. Međutim, kako to obično biva - Ovu nedjelju oko 3 ujutro su me zaustavili doslovno 500 metara od stana. Vraćao sam se s rođendana od prijatelja, i napuhao 1,4 (odnosno 1,3). Vozio sam normalno, bio sam vezan, komunicirao normalno. Sve ok, ali - alkohol! Dobio sam odmah 3000 Kn i 9 mjeseci zabrane. Nisam ništa platio, podigao sam sutradan vozačku i sad planiram napisati prigovor (ili ga čak otići usmeno i pismeno odmah iznijeti, ako je to moguće). Nikad u 13 godina vožnje nisam kažnjavan (niti za sitan prekršaj, a kamoli za piće). Kakvu žalbu mogu sastaviti i čemu se mogu nadati (s obzirom na svoju situaciju). Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija