Jump to content

inesbubi

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je inesbubi objavio

  1. Pozdrav! Imam pitanje i trebala bi mi pomoć vezano za europski ovršni prijedlog. imam pravomoćnu presudu od prije 2 godine. Jedan čovjek koji mi nije vratio novac,tocnije 15 000 eu. Tužila sam ga jer smo pozajmicu ovjerili u javnog bilježnika. Sudski postupak sam dobila i prije nego je presuda postala pravomoćna čovjek je otišao živjeti u Njemačku jer tamo ima sestru. Čula sam da postoji taj europski ovršni prijedlog sa kojim se može blokirati račune osobi za koju imaš pravomoćnu presudu. Zanima me ovim putem koji je postupak i kako da se to pokrene?
  2. Bok, imam problem i zanima me što se tu može napraviti. Radim u trgovini sa sportskom odjećom 4 i pol godine.Ima 3 godine sam dobila za stalno. Kao radniku u ovoj firmi napravili su mi niz propusta i otežali mi te zakomplicirali privatne probleme. Kad sam podizala kredit prije godinu i pol dana čekala sam papire iz Zagreba mjesec i pol dana te zbog toga izgubila 15 000 kn. To je samo jedan od primjera a ima ih barem 5-6 .Kad se pita moje nadređene kakav sam radnik, od svih sam hvaljena , obučavala sam tako i horde mladih i novih ljudi koji su se zapošljavali nakon mene, uvijek bila od pomoći, nemam ni jedan najmanji incident iza sebe vezano za međuljudske odnose,uvijek sam korektna i prijateljski prema svima nastrojena od prvog dana. prije dva i pol mjeseca prebacili su me na drugo radno mjesto, da budem preciznija u Dugopolje. Živim u Kaštel gomilici , nemam auto,samohrana sam majka dvoje djece i firma to sve zna.Nikada nisam tražila povlašteni položaj zbog svoje privatne situacije,bila sam korektna po tom pitanju. Radno vrijeme mi je u dvije smjene, ujutro od 8-14.30 a popodne od 13:30-20:00. U koliko nemam sa kim na posao i moram autobusom iz kuće moram krenuti u 10:30 jednim autobusom,nakon pola sata vožnje čekam drugi autobus koji ima posebno vrijeme polaska jer vozi upravo u Dugopolje i tako dolazim ranije po sat i nešto jer bi inače kasnila da pođem sa kasnijim. Kada radim ujutro isto se moram dignuti u cik zore. Pričala sam sa glavnim šefom i on se u razgovoru šokirao i rekao da će mi se netko javiti da riješimo problemm tj da me se vrati natrag. naknadno sam zvala sefovu desnu ruku ona se također šokirala i rekla se povratno javiti sa raspletom svega . nije se javila. Nakon mjesec dana ponovo sam zvala, poslala poruku ali nisam dobila odgovor ni na poziv ni na poruku. Moja regionalna šefica koja je ispod ovog prvog šefa i njegove desne ruke ne daje jasan odgovor uvijek kaže tj laže da ni njoj nije jasno što se to dešava ,da se ni njoj nikako nitko da očituje jasno po pitanju problerma sa mnom. POTPISALA JESAM UGOVOR U KOJEM STOJI DA ME MOGU POSLATI NA BILO KOJE RADNO MJESTO UNUTAR SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE. To nema logike nikakve da se pošalje nekoga tko živi najdalje od svih zaposlenika trenutnih od Dugopolja. Pitala sam da li je po kojoj kazni a za koju ja ne znam rečeno mi je da nije, da sam odličan radnik... Evidentno je da me tjeraju da dam sama otkaz jer su me poslali u situaciju u kojoj ja ne mogu funkcionirati ,jednostavnoo nisu uvjeti za raditi . Pogotovo ne za mene, koja sam i ovako sama sa dvoje djece, ne primam alimentaciju, sama se borim i snalazim za djecu i sadas još put od kojeg me zbog plaće od 3850 kn nema cijeli dan kući. Mene zanima da li ja pravno gledano mogu što napraviti s obzirom da je po meni ovo jedan vrst radnog mobinga ničim izazvanog i nikada objašnjenog a i samohrani sam roditelj. da li zakon štiti kako takve roditelje?
  3. uz ovo napisano sam dobila uplatnicu sa iznosom za uplatu i svim podacima. To je sve. vjerovatno će doći i prijedlog za ovrhu. pretpostavljam da to prije ikakve ovrhe na bilo što prije treba doći. Jesam li u pravu? Ja bi bila najsretnija da mogu podmiriti dug kao i da primam alimentaciju a nisam vidjela ni kn već 7 godina.primala sam od centra 3 godine i to je isteklo u 8 mjesecu, djeca više ne postoje izgleda ako ćemo gledat zakone nakon što prođe 3 godine. struju isto kaskam sa plaćanjem sve zbog toga što ne mogu podmiriti sve sa 2000 kn koliko mi ostane od plaće. kako se struja smije iskopčati, po kojoj stavci zakona???
  4. Sada ću vam napisati ono što sam dobila od njih. OBAVIJEST O USTUPU Poštovani, obaviještavamo vas kako je sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima(čl.80. do 87)društvo SVEA EKONOMI d.o.o.,D. T Gavrana 11,10000 Zagreb temeljem Ugovora o cesiji zaključenog s Tele2 d.o.o., postalo zakoniti vlasnik potraživanja koja se odnose na vaše dospijelo a nepodmireno dugovanje prema predmetnom korisničkom računu ... Sukladno ugovoru o cesiji (čl.3,st 4) ovim putem vas obaviještavamo da sva postojeća i buduća prava,korist,interese i potraživanja temeljem korisničkog računa....i u odnosu na ugovor kojeg ste sklopili sa tele2 d.o.o prelaze na poduzeće SVEA EKONOMI d.o.o s datumom null. Pozivamo vas da navedeno potraživanje podmirite u korist društva: SVEA EKONOMI D.O.O D.T Gavrana 11,10000 Zagreb banka... iban... poziv na broj... Za sve dodatne informavije molimo kontaktirajte poduzeće... Ova obavijest je ispisana na računalu i pravovaljana bez žiga i potpisa. ovo sam dobila 04.09.2017
  5. Pozdrav, uzela sam pretplatu za mobitel prošle godine i plaćala uredno prvih pola godine kako sam prestala primat alimentaciju a samohrani sam roditelj kasnila sam 3 mjeseca odmah su me zvali iz svea economi da me obavijeste da su otkupili moj dug od tele 2 i danas me nazovu iz credit expresa da mi kažu kako su oni otkupili moj dug i od svea economi te me pitaju da li mogu dug podmiriti do 25.11.2017 a to je za 2 dana . Dug je u iznosu od 3500 kn. zaprietili su mi u koliko to ne platim da očekujem ovršnog djelatnika koji neće sjedat na moja primanja već će doći u kuću da mi ovrši stvari. zanima me da li je to zakonski moguće?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija