Jump to content

Andrijana2

Korisnik
 • Broj objava

  56
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Andrijana2

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

924 pregleda profila
 1. Koliko mi je poznato ne može ništa matičar. Jedino za sada da dijete pišete na sebe to jest na svoje prezime I svakako bi vam preporučila da se odete savjetovati oko dokazivanja očinstva samo da sebe i dijete zaštitite. Mislim da može, u pogledu na ostvarivanje porodiljnoga zdravstvene zaštite dječjega doplatka itd itd
 2. Ime prezime OIB i zadnja adresa prebivališta i to boravište što ste naveli ali alimentacija je za sada na zadnjem mjestu jer prvo se mora uvesti da je otac djeteta jer ako kaže da nije onda u tom slučaju kao dokaz ide DNK analiza koja potvrdi da je otac djeteta onda ide upis u rodni list e kad sve to završi onda ide može bitna tužba za uzdržavanje djeteta Jedino i bezbolno za sve bi bilo da se dogovorite ako je moguće ako on želi da dijete prizna u matičnome uredu ako ne želi onda postoji i ovo drugo kud i kamo nezgodno je rješenje
 3. Po ovome kako sada stvari stoje morate se upustiti se u sudsku postupak dokazivanja očinstva pa onda DNK i na posljetku uvođenje u rodni list da je on otac djeteta Ako niste u braku slobodni ste pišite dijete na sebe
 4. To bi i ja željela da čujem iz iskustva ali opet od slučaja do slučaja je drukčije vjerojatno
 5. @Spitfire čak i kad je u pitanju članak 176 kaznenoga zakona?
 6. Kao što je rekao @sivko i članak KZ 176 male su šanse za dogovor ma da je situacija jako nezgodna a vjerujem da će istina i činjenice pobijediti
 7. Čak i da dijelom prizna krivnju za blažu kaznu?
 8. Radi se o KZ prijavi po službenoj dužnosti i da ne ulazim previše u detalje zanima me da li se može nakon potvrđivanja optužnice ići sa van sudskom nagodbom ili se to mora na pripremnom ročištu na županijskom sudu tražiti? I samo odgovori koji imaju ovakvo iskustvo čisto da se zna pripremiti jer se brani bez odvjetnika! Samo želim pomoći jer u ovome nemam iskustva pa da ne uputim krivo. Situacija je dovoljno ozbiljna po meni!
 9. Može tražiti ali vjerojatno da neće to dobiti a u tom slučaju može dobiti samo dio ne i sve. Zanimljiv mi je jako ovaj dio oko oduzimanja skrbi jer ako nije ugrožen psihofizički razvoj djeteta i uz opravdan razlog dijete dobije viđanje roditelja ali samo uz iznimne okolnosti a ovdje je to uređeno skroz drukčije. Vjerojatno da je u pitanju bitna povreda parničnoga postupka jer se gleda da dijete ima pravo na oba dva roditelja.
 10. Mogao je u postupku razvoda i dodjele skrbništva nad djetetom odreći se prava na skrb nad djetetom vjerojatno da izbjegne plaćanje uzdržavanje djeteta ali u tom slučaju sud uvaži oduzimanje skrbi ali ne i plaćanje uzdržavanja i sad se kao sjetio da bi to isto dijete imao u svom životu, sud mu može a i ne mora vratiti dio roditeljskim prava! Jedno je tražiti vračanje roditeljske skrbi a sasvim drugo da dijete živi sa njim u ovom slučaju pita se i dijete. Posebno skrbništvo czss a u konačnici vjerojatno da to što traži može dobiti samo dio, ne sve.
 11. Da li ovo vrijedi ako dijete živi kod bake i djeda i prijavljeno na njihovu adresu? I još su u postupku viđenju djeteta a otac se po tom pitanju najmanje spominje!
 12. Trebala se donijeti presuda u kojoj bi ssdržalo viđenje u uzdržavanje djeteta no nije jer se sutkinja odlučila da ne može donijeti odluku dugoročno viđenje u czss nego samo na šest mjeseci a pošto su odnosi oca, bake i djeda narušeni samnom onda ne može donijeti odluku u njihovom kućanstvu a meni opet ne dopušta financijska strana da se obvežem vikendom odvesti i vratiti dijete a vjerojatno da to otac ne bi dopustio e sad sud mi ne bi udovoljio da tražim da se njih obveže da dijete dovedu u moje mjesto prebivališta da li imate neku ideju što bi bilo najpametnije uraditi i predlagati na sudu!
 13. Kad već ima rješenje od czss jednostavno se na ovu situaciju zove policija par puta kad joj dođu neće se više tako ponašati a i usput neka se kontaktira i czss da i oni dođu na teren čisto da se uvjere u majčino ponašanje!
×
×
 • Napravi novi...