Jump to content

Andrijana2

Korisnik
  • Broj objava

    63
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

1085 pregleda profila

Postignuća

  1. Koliko sam shvatila po priču u postupku oduzimanja djeteta je vještak rekao sa se treba oduzeti radna sposobnost. Valjda sam dobro shvatila.
  2. Zamina me slijedeće. Da ne bi krivo informirala. Radi se o odrasloj osobi i navodno da bi ju vjestaci stavili pod skrb kako to u praksi funkcionira posto je situacija dosta teška. Nisam ulazila puno u detalje jer se ne želim petljati i na temelju čega vještak u postupku oduzimanja djeteta može tako nešto i reći? Još me zanima da li je zakonom uređeno da li se smije trudnica vjestačiti u visokom stupnju trudnoće? Imam iskustva sa obiteljskim zakonom ali sa ovim nemam stvarno a htjela bi nekako pomoći.
  3. Na mail pošte progovori na rad djelatnika pošte. Uredno mi odgovoreno da će oni uraditi što je u njihovoj moći i kako je to odgovoreno kao da ništa nije poduzeto. Hvala na informaciji to nisam znaka da hakom tome služi.
  4. Andrijana2

    Pošta

    Pozdrav. Ne znam pod koji ovo zakon spada. Pa idem pitati. Imam problem sa postarom koji uredno poslanu poštu ne dostavlja niti ubacuje obavijesti u poštanski sandučić već sam se žalila na rad toga postara no ništa nisam postigla. Što ja mogu prijaviti policiji ili nekoj od tih institucija? Da napomenem više puta mi je uredno potpisao dostavnicu rješenja od institucija sad je već duže vrijeme gore navedena situacija jedino još nije potpisan dostavnicu sudskoga poziva što nije isključeno. Molim za pomoć.
  5. Pozdrav. Zašto onda se ne ide na procjenu preostale radne sposobnosti da se vidi da li ste radno sposobni ili ne? Ja se ne bi bavila s tim mogu ili ne mogu se odreći roditelja nego bi se raspitala za procijenu radne sposobnosti i onda ako sud procijeni da ste radno sposobni ili ne po tome bi se sukladno odluci i ponašala, jer bome danas ima svega pa i to da djeca iskorištavaju roditelje ili roditelji djecu.
  6. Dobroga odvjetnika da to proba riješiti ovako sam jako teško
  7. Andrijana2

    Zatvor

    Pozdrav. Zanima me kakvi su uvjeti kad čovjek nakon izdržane zatvorske kazne ide na uvjet koje postavlja županijski sud pod kakvim će tretmanom biti i koliko dugo?
  8. Koliko mi je poznato ne može ništa matičar. Jedino za sada da dijete pišete na sebe to jest na svoje prezime I svakako bi vam preporučila da se odete savjetovati oko dokazivanja očinstva samo da sebe i dijete zaštitite. Mislim da može, u pogledu na ostvarivanje porodiljnoga zdravstvene zaštite dječjega doplatka itd itd
  9. Ime prezime OIB i zadnja adresa prebivališta i to boravište što ste naveli ali alimentacija je za sada na zadnjem mjestu jer prvo se mora uvesti da je otac djeteta jer ako kaže da nije onda u tom slučaju kao dokaz ide DNK analiza koja potvrdi da je otac djeteta onda ide upis u rodni list e kad sve to završi onda ide može bitna tužba za uzdržavanje djeteta Jedino i bezbolno za sve bi bilo da se dogovorite ako je moguće ako on želi da dijete prizna u matičnome uredu ako ne želi onda postoji i ovo drugo kud i kamo nezgodno je rješenje
  10. Po ovome kako sada stvari stoje morate se upustiti se u sudsku postupak dokazivanja očinstva pa onda DNK i na posljetku uvođenje u rodni list da je on otac djeteta Ako niste u braku slobodni ste pišite dijete na sebe
  11. To bi i ja željela da čujem iz iskustva ali opet od slučaja do slučaja je drukčije vjerojatno
  12. @Spitfire čak i kad je u pitanju članak 176 kaznenoga zakona?
  13. Kao što je rekao @sivko i članak KZ 176 male su šanse za dogovor ma da je situacija jako nezgodna a vjerujem da će istina i činjenice pobijediti
  14. Čak i da dijelom prizna krivnju za blažu kaznu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija